What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

rosliny po wykielkowaniu maja cienkie lodygi

kajtek

New member
czesc,
macie jakies rozwiazanie na te cienkie lodygi ? wydaje mi sie ze jest tochyba spowodowane brakiem dostatecznej ilosci slonca roslinki od rana do wieczora stoja na polu do sloneczka wieczorem jak zajdzie sloneczko sa podlewane a lodygi maja bardzo ciekie zreszta sam zobaczcie na zdjeciach, sa to nasiona z nirvany, macie jakies sugestie ? rosliny sa posadzone w 3 litrowych doniczkach na ziemi z castoramy... to chyba wszystko zmojej strony z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Fish131

Active member
Hej Kajtek.
Wg mnie wszystko jest wporzadku. Co Ty chcesz zeby z nasiona odrazu szla gruba zdrewniala łodyga?! Spokojnie daj im czasu, wraz ze wzrostem rosliny rozwina sie te lodygi a potem nawet zdrewnieja.
Aha wg. mnie 3 litrowe doniczki na takie maluchy to przesada. Powinny byc teraz w 0,5-1 l doniczkach i powinna byc zraszana ziemia codziennie poniewaz narazie takie maluchy maja malutkie korzonki i tylko pobieraja wode z gornej czesci ziemi. A jak masz je w 3l doniczkach i podlewasz codziennie to na dnie doniczek bedziesz mial nieziemskie bloto ;/
Pozdro.

PS: Co to za odmiana? :D

kajtek

New member
hm niechcialo misiewlasnie bawic w male kubeczki i tylko dlatego dalem je odrazu do duzych mysle ze wszystko bedzie ok,a odmiany to przerozne bo zamowilem 6 odmian skunk1,hh,bb,papaya,k2,npp noi freebie sadpxsk1 ;-)

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
nie ma to jak kubeczki po jogurtach na sam poczatek, a potem przyjemnosc przesadzania bobasow !@!@

cienkie lodyzki moga tez byc spowodwane przez nadmiar wody, staraj sie nie podlewac przez pare nastepnych dni...

POWODZENIA !!!!!!!

G

Guest

Doniczki wg mnie sa spoko. Skoro rosliny sa na out to nie ma sensu bawic sie w przesadzanie do wiekszych itp tylko odrazu do dolka. Te rosliny maja zrobiony jakis namiot z folii? Jesli tak to moze przyczyna byc brak wiatru. Jesli na rosliny wieje wiatr to lodygi robia sie silniejsze a co za tym idzie grubsze.
Ps. Ladny masz arsenal :D

WeedTime

Member
zawsze na poczatku sa cienkie.... mozesz powbijac patyczki w ziemie, przywiazac do nich lekko rosliny i dmuchac na nie wentylatorem - wtedy lodygi zrobia sie silniejsze...

pozdr

kajtek

New member
e tam niebede wentylatorami dmuchal niech sobie rosna i rzadza sie prawami natury wiaterek zrobi swoje, a nad patyczkami juz myslalem tylko niebylo w sklepie patyczkow do szaszlykow :-]

Latest posts

Latest posts