What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Project 2010

hodowca

Active member
Veteran
Lepto masz masakryczne niedobory Magnezu w okresie kwitnienia. Kup Mg mono nutrient canny i dodawaj go do roztworu nawozów ,ktorymi podlewasz -najlepiej przez cały okres kwitienia 1-2ml/L ,albo coś innego co ma magnez :)

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
AZ, guano chyba jest spoko, nigdzie niestety nie mogłem znaleźć kilku rodzai guano np bogatych w N, EC meter oraz trochę innych gratów zakupię przy najbliższej wizycie w grow shopie.

Hodowca trafiłeś bingo, wszystko prawie pasuje do objawów:
http://www.kali-gmbh.com/plpl/fertiliser/advisory_service/nutrients/magnesium.html

Zrobię jak mówisz i zobaczymy, dla kilku pań już za późno na lanie nawozami, wczoraj miały flusha: 1 akacz, 3 lui, 1 dieselrella i 1 chemdogDD. Myślę że tylko WW można trochę podratować.

Pierwszy raz mi taki mexic wyskoczył, znalazłem właśnie w sieci dolomit. Jak go stosowałem nigdy nic podobnego się nie działo, na wyspach niestety o dolomit ciężko.. Gdy pytałem ludzi w ogrodniczym to wytrzeszczali gały na mnie, w grow shopach to samo..

thx ekipa za dobre słowo:thank you:

peace

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
Czas na wieści z raju:D
Kilka roślin którym jeszcze trochę zostało potraktowałem mono magnezem, wapniem oraz super thrive ale większej różnicy chyba już nie będzie, jak na takie przytłaczające niedobory i tak nie jest źle.
Zamówiłem z drógiego końca kraju dolomit, wysyłka opóźnia się w nieskończoność i chyba mi to na palecie przyjedzie bo nie dało rady zamówić na małe worki... zapasik będzie hehe

Plon tym razem nie będzie powalający ale jakość to wynagradza w pełni, mam nadzieję iż to własnie w słabym żywieniu leżała głowna przyczyna takiego plonu a nie w genach.
Lampa 600w w zupełności starcza na 1.2x1.2m, z czasem być może zainwestuję w eye hortilux. Warunki są w miarę niezłe temp. 24-29C rh 50-60. Dobrze jest poświęcić czas na dopracowanie wentylacji, to bardzo ułatwia życie zwłaszcza w upalne dni.
Znajomy właśnie robi project 2 x 400w/1m2 + clima, jeśli zbierze ponad 800g tak jak ma w założeniu to może dam się przekonać na 1kW/1.5m2 ale puki co obstaję przy 600W.
Kompromisowe rozwiązanie to 750W, o ile z balastem nie ma problemu to lampy o takiej mocy produkuje niewielu a takich specjalnie do uprawy nie robi nikt więc chyba jeszcze trzeba trochę poczekać aż się luka na rynku załata hehe
Niebawem trochę rozbuduję grow i będę majstrował jakieś źródło co2, jedyne co znalazłem w okolicy to typa który nabija butle co2 do barów, bierze się taką butle 30kg w dzierżawę i płaci jakieś grosze przy napełnianiu, alternatywa to mix drożdże+cukier+woda lub co2 dla roślin akwariowych ale mają taką wade że nie można dozować porcji i ustawić czasu emisji.

Ok. miesiąc temu pobrałem od dziewczyn po 2 klony, wszystko się pięknie rewegetowało i zaczynają już wypuszczać ząbkowane, pięcio-palczaste liście. Z 8 roślin klony zostają na następny wsad a reszta pójdzie w dobre ręce lub zrobi bul bul ;)

Wybranki to:

Dieselrella nr4
Dieselrella nr5
Witches Weed nr2
Witches Weed nr4
Witches Weed nr6
Chemdog DD nr1
Chemdog DD nr2
Ak-47 nr5

Znalazłem w tych pestkach klika na prawdę godnych uwagi pheno, które z powodu niedoborów nie dały z siebie wszystkiego ale i tak wyglądają jak chempiony, mam nadzieję że będą tak samo działać.
Zobaczymy jak tych 8 pheno wyjdzie przy optymalnym żywieniu, z nich wybiorę 2-4 najlepsze na matki. Na jesieni będę kiełkował sour bubble, lowrydera oraz cuda które jeszcze wpadną do tego czasu i będzie trochę ziarna do rozdania i zamrożenia na cięzkie lata.

Mała sesja z weg room'u, jakiś czas temu pozbyłem się lampy RX7s i teraz wisi też 150w MH ale z gwintem E40 i temperaturze 3200k czyli idealnie na weg, wiatraki utrzymują temp. 26-29C. Na dnie jest perlit do którego wlewam 2L wody co 2 dni co podnosi skutecznie wilgotność do 70%, jedyny problem jest taki że doniczki stoją bez podstawek i zapuszcają korzenie w perlicie, trzeba strzyc hehe

picture.php

Te laski zostają, niedługo zaowocują:

picture.php

picture.php

picture.php

Ostatnio ściołem 2 krzaczki, obie kwitły 60 dni, 2 ostatnie dni spędziły w ciemni.
Oto zbiory LUI13 nr2, z tej rośliny był okrutnie słaby plon, jakość za to wyśmienita, polecam jeśli ktoś ma kłopoty ze snem. Mocna indica ale odpada w selekcji hehe

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Dieselrella nr5, jedna z pań które zostają. Szybka i mocna, topy twarde i ładnie oblane. W działaniu sativa, można gibona od rana kręcić i nie ma spoowooolllnieeeniaaaa hehe

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

i na zakończenie mały obraz jak całość wygląda:

picture.php

picture.php

Witches Weed nr4(lewa) i AK-47(?) nr5 od wczoraj siedzą w ciemni i stresują się przed nieuniknionym:

picture.php

peace

Bubbles84

Member
o ja pier.... nicze xD sorki za spamik ale takie ladne rowne masz plancjusze, fajnie to wyglada, zakochalem sie w tym boxie ;) PIEKNIE!!!

mazur

Member
Super Lepto, az milo popatrzec, i az serce sciska kiedy czlek pomysli ze juz sam nie ma jak sie w to bawic ;)

S

sweet-dreams

leptosoma szalencu widze ladnie sie roziwja ten projekt LUI hmm bardzo ciekawy strain juz dosc ciezki do dostania :) brakuje tylko romulana do kolekcji hehe :)