What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

PROBLEME CU PLANTUTA?

nonbeliver

New member
era mai compactat in jurul radacinilor, un cilindru cu diam de 5cm, dar nu cat sa nu se poata spala..depinde si daca e sol brut sau taiat cu perlita...al meu era fara..
tips : dupa ce sapi in jurul ei, poti sa intorci ghiveciul pe orizontala si sa il versi incet si cu grija, depinde cat de mare e plantuta...cu rabdare poti sa gasesti o metoda sa o scoti teafara

sfeth

Member
ce are?

ce are?

salut am o planta din seminta feminizata strainul e super skunk o am de 3 saptamani in veg ieri pe data de 20 iam dat prima doza de fert am folosit bio grow , deoarece am observat pe data de 17 o pata de un verde deschis pata s-a extins ceva mai mult si m-am gandit ca e timpu sa o hranesc i-am dat prima doza si am asteptat sa vad daca dispare pata dar nu a disparut ci a aparut si pe celelate frunze eu cred ca este deficienta de fosfor deoarece are si pete de culoare neagra ca un fel de rugina, tin sa mentionez ca PH'ul solului este 7 sau putin sub 7 nu stiu cu exactitate dar apa cu nutrienti are ph 6 si cand se scurge din ghiveci are ph7

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Da, n-am fost inspirat pe moment, eram stresat ca o sa-i terorizez radacinutele, filiforme cum spuneai :) ideea e ca sapi pe marginea ghiveciului pana jos, scoti pamantul il pui in vana si dai cu dushu pe el pana raman doar radacinile :D e mai mare sansa sa le rupi tu decat dushul .
N-am facut update, a ramas in urma fetita, o bate ceva bagseed ...si frunzele care au crescut inainte de transplant s-au ars, iar cele noi par destul de deschise..poate low N , sau low Fe , ph-ul fii[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=53602&pictureid=1255649&thumb=1]View Image[/URL][URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=53602&pictureid=1255650&thumb=1]View Image[/URL]nd la un nivel unde nu se prea absoarbe..6.8-6.9

Vad ca faci rasaduri in pahare transparente. Nu sunt cele mai potrivite recipiente pentru acest lucru, intrucat radacinile fug de lumina (odata ajunse la marginea paharului se vor opri din crescut)

salut am o planta din seminta feminizata strainul e super skunk o am de 3 saptamani in veg ieri pe data de 20 iam dat prima doza de fert am folosit bio grow , deoarece am observat pe data de 17 o pata de un verde deschis pata s-a extins ceva mai mult si m-am gandit ca e timpu sa o hranesc i-am dat prima doza si am asteptat sa vad daca dispare pata dar nu a disparut ci a aparut si pe celelate frunze eu cred ca este deficienta de fosfor deoarece are si pete de culoare neagra ca un fel de rugina, tin sa mentionez ca PH'ul solului este 7 sau putin sub 7 nu stiu cu exactitate dar apa cu nutrienti are ph 6 si cand se scurge din ghiveci are ph7 [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=53836&pictureid=1255759&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=53836&pictureid=1255758&thumb=1]View Image[/url]

Este mult prea repede sa dai nutrienti unei plante asa de mici. Ceea ce ii poti da acum este un stimulator pentru radacini, dar si ala in doza injumatatita.

Arata asa pentru ca mai mult ca sigur pamantul are prea multi nutrienti. Ea are nevoie acum doar de lumina. In pamantul ala poate creste cel putin 4-6 saptamani fara sa fie nevoie de nutrienti.

Cum masori tu pH-ul pamantului ? Intreb asta pentru ca e foarte greu de facut o astfel de masuratoare. Daca masori pH-ul apei care se scurge din pamant, ala nu are nici o legatura cu pH-ul solului.

Din cate am observat si eu, SuperSkunk nu accepta nivele mari de nutrienti in prima parte a perioadei de vegetatie. Las-o in pace si asteapta sa dezvolte 3-4 randuri de frunze. Are insa nevoie de foarte multa lumina.

sfeth

Member
ph solului l-am testat cu otet si nu s-a produs nici o reactie deci ma gandesc ca nu este alcalin solul. Atunci am sa las planta in pace nui mai dau nutrienti doar apa si lumina insa fiind in saptamana 3 iam scazut ora de lumina acuma primeste 16 ore de lumina crezi ca e bine?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu e deloc bine. Las-o la 18/6 sau chiar 24/0. Nu are rost sa-i modifici programul de lumina pana nu e gata de intrat in flower. La 16 ore de lumina va avea tendinta sa se alungeasca mai mult decat trebuie.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cateva ore in stadiul actual nu o sa fie asa de dramatice si oricum planta mai are foarte mult pana sa ajunga in stadiu de inflorire (chiar daca spui ca e in saptamana a 3-a de viata ; daca ar fi avut conditii propice ar fi avut 2-3 perechi de frunze cu cel putin 5 lobi; varsta nu este intotdeauna relevanta pentru dimensiunea unei plante. Spre exemplu eu am niste clone pe care le tin din ianuarie in pahare de 200ml si nu au crescut mai mult de 30cm in inaltime si sunt destul de pricajite, dar daca le-as oferii conditii bune ar incepe sa creasca exploziv).

Tind sa cred ca nu prea ai deloc idee de cum se cresc plantele astea, adica nu ai prins esentialul: nu pui samanta in pamant si apoi te uiti pe calendar sa vezi cand recoltezi. Nu se aplica asta nici macar la plantele auto. Trebuie sa ingrijesti planta, oferindu-i conditii propice pana cand este suficient de mare incat sa fie gata de intrat in faza generativa (adica de inflorire). Tinand cont ca majoritatea plantelor isi cam tripleaza inaltimea (chiar si volumul )la sfarsitul perioadei de alungire (adica aproximativ primele 3 saptamani de 12/12) poti estima cat de mare ar trebui sa fie cand o treci la 12/12.

In grow-ul actual am bagat 6 clone de SuperSkunk la inflorit cand aveau aproximativ 12~15cm inaltime. 5 dintre ele au suferit cate o operatie de toping (adica le-am rupt varful de crestere) iar una (cea mai mica dintre ele) am lasat-o intreaga. Cele 5 cu toping au crescut pana la 40-45cm inaltime, cea fara toping se apropie de 60cm.

In poza de mai jos este planta fara toping. Cand am bagat-o la inflorit varful ei era la nivelul celui mai de jos mugure.

sfeth

Member
crezi ca daca as improviza niste reflectoare ar primii destula lumina momentan folosesc 2 becuri cfl de 22 respectiv 23 si cica fac lumina ca un bec de 100 de w

sfeth

Member
si inca ceva cum as putea creea mai multa umiditate ma gandeam sa pun intrun pahar niste gheata si de la caldura se topeste si asa creaza umiditate , iar apa cu care o ud este apa de ploaie si are ph 7 daca as adauga cateva picaturi de otet sa o aduc la ph 6.5 crezi ca e o idee buna?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
crezi ca daca as improviza niste reflectoare ar primii destula lumina momentan folosesc 2 becuri cfl de 22 respectiv 23 si cica fac lumina ca un bec de 100 de w

Tu chiar astepti sa ti se dea mura in gura totul ? Sunt o gramada de tutoriale in sectiunea DIY pe acest forum. Sunt deja celebre reflectoarele facute din cutii de bere.

si inca ceva cum as putea creea mai multa umiditate ma gandeam sa pun intrun pahar niste gheata si de la caldura se topeste si asa creaza umiditate , iar apa cu care o ud este apa de ploaie si are ph 7 daca as adauga cateva picaturi de otet sa o aduc la ph 6.5 crezi ca e o idee buna?

:wallbash::nono: Apa de ploaie o folosesti asa cum este ea, pentru ca are pH neutru (7) si continut de saruri (aproape) nul. Ai vazut tu pe cineva sa spuna ca ploaia acida face bine culturilor ?

sfeth

Member
apa este normala nu am umblat la ea si are ph 7. reflectoare am improvizat eu din caserola de inghetat cu folie de aluminiu. Multumesc pentru sfaturi am sa tin cont de ele.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai am vazut un experiment pe net cum sa stii daca ai ph neutru si se foloseste otet si praf de copt .

Really ?!? E musai sa o vedem si pe asta. Posteaza linkul catre pagina cu experimentul in cauza .

Esti sigur ca otetul si bicarbonatul (nu cred ca era vb de praf de copt, ca ala se descompune la caldura , nu sub actiunea otetului) erau folosite pentru a masura ceva si nu pt a genera CO2 ?

Asta imi aduce aminte de povestea cu ala de se plangea de motocicleta -nu era motocicleta, ci bicicleta . Si nu i-a dat-o, ci i-a luat-o.

sfeth

Member
Really ?!? E musai sa o vedem si pe asta. Posteaza linkul catre pagina cu experimentul in cauza .

Esti sigur ca otetul si bicarbonatul (nu cred ca era vb de praf de copt, ca ala se descompune la caldura , nu sub actiunea otetului) erau folosite pentru a masura ceva si nu pt a genera CO2 ?

Asta imi aduce aminte de povestea cu ala de se plangea de motocicleta -nu era motocicleta, ci bicicleta . Si nu i-a dat-o, ci i-a luat-o.
http://www.youtube.com/watch?v=HJQZ...;cycles=-1;autoreplay=false;showoptions=false

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu sunt prea mic ca sa vad video-ul ala, dar ca o regula generala nu tot ce e pe youtube functioneaza. Si chiar de ar functiona, nu va fi niciodata exact, sau suficient de exact ca sa aiba un rost.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Exact cum banuiam, explicatii ambigue si rezultate pe masura.

Faptul ca pamantul incepe sa faca bule atunci cand torni otet pe el nu inseamna neaparat ca este alcalin, ci ca acel sol contine saruri precum carbonatul de calciu (adica calcar, lime, dolomit, etc) care reactioneaza si cul cel mai slab acid.

Iar bicarbonatul de sodiu incepe sa elimine bule cand il amesteci cu orice substanta usor acida, deci nu iti poate oferi o informatie precisa de cat de acid este solul.

Producatorii de substraturi de crestere masoara pH-ul in laboratoare doatate cu aparatura speciala, iar pe ambalaje nu vei vedea trecuta niciodata o valoare fixa, ci o gama de valori (ex 5.5-6.5). Sa nu uitam ca pH-ul este o scara logaritmica, deci o solutie cu pH 5 este de 10 ori mai acida decat una cu pH 6.

sfeth

Member
am lasato asa cum ai spus tu hempfield nu iam mai dat nimic si acuma o prins o forma ciutata frunzele s-or incretit ca sa zic asa si pata aceea neagra a aparut si pe frunzulitele mai mici totusi nu crezi ca are deficienta?
picture.php