ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
E imposibil sa schimbi pamantul fara sa stresezi extrem de tare sau sa omori planta. Asa cum a spus si feno, o poti transplanta intr-un vas mai mare, in care sa pui pamant mai bun. Cu cat mai mare recipientul (ca suprafata) cu atat mai bine pentru planta.
Cam asta s-a intamplat..acu` vreo luna i-am facut un supercrop brutal tulpinei principale , care a cedat si pocnit in acelasi timp. Probabil mirosul de verde proaspat a atras un iepure care si-a facut treaba si a ros si el la aceasta mandra plus la alte cateva tulpini , insa fara efecte grave.
Pozele sunt calitativ slabe , insa firul principal , tulpina , s-a despicat in 4 , poate 5 firisoare care s-au lemnificat. Mandra are aproximativ 180 cm, iar accidentul s-a intamplat pe la 80 cm.
Nu pare afectata in niciun fel , fiind la fel de viguroasa si sanatoasa, crescand neintrerupta. Singura problema este ca nu-si poate sustine propria greutate. ma gandeam sa-i dau niste banda izolanta si sa-i fac o atela sau... sa o scot din pamant.
Aplica-i banda adeziva pe tulpina, leaga ultima din urma in minim 2 puncte distantate de atela de care zice explo, apoi roaga-te sa nu mai dea "taifunul" peste ea
Aplica-i banda adeziva pe tulpina, leaga ultima din urma in minim 2 puncte distantate de atela de care zice explo, apoi roaga-te sa nu mai dea "taifunul" peste ea
Ar mai fi o solutie sa stropesti planta cu o solutie de acid acetil-salicilic (aspirina). Daca iti ramane insa aspirina pe muguri, cand o sa-i arzi o sa puta mai rau ca iarba si o sa te usture pe gat din greu.
Mai poti folosi si bicarbonat de sodiu alimentar , putin sapun lichid si ulei alimentar. Dizolvi o lingura cu varf de bicarbonat in 5L de apa la temperatura camerei, adaugi 2-3 picaturi de sapun lichid, amesteci bine, iar apoi adaugi cam o lingurita de ulei si amesteci cu un mixer dat pe viteza maxima pentru a crea o emulsie.
Cu solutia asta stropesti din abundenta planta in intregime.
Ieri n-am mai aşteptat răspuns şi am băut săpun lichid cu bicarbonat şi m-am pişat prin aspersiune, glumesc evident.
Am pus într-un pet de 2l o linguriţă de bicarbonat şi un pic de pur, dar m-am lovit şi în trecut de prb. asta iar bicarbonatul nu putea eradica infecţia şi reapărea la 4-7 zile după ce stropeam cu bicarbonat...
Săpt. viitoare voi aplica ultima-ţi prescriere, merci .
O data ce s-a instalat PM e greu sa mai scapi de el. Sporii sunt asa de mici si asa de multi incat doar o sterilizare serioasa a locului poate tine infectie pe loc.
Ce poti face pentru a diminua invazia este sa stergi frunzele periodic cu un burete imbibat in solutie de bicarbonat, dar asta e o munca extrem de neplacuta, anevoioasa si nu garanteaza nimic.
Nu neaparat, pot fi si omizi. Un close-up ar fi de mai mare ajutor. Cum se prezinta mugurii ? Se maronesc si devin 'buretosi' si se rup usor ? Se vad cumva si cacareze de omida (ca niste bobite de mac, dar maronii) ?
În dimineaţa asta, am băgat-o-n sac cu tot cu botrytis aka bud rot aka ...putregai.
Oare la cure în apă iese bicarbonatul, supradoza de ulei, kila de săpun şi mirosul de căcat ?
Nu vorbeam de căcatu’ artifical. Ziceam c-am reinventat reţeta ta şi acum am atât de mult ulei încât pot să-mi fac muguri prăjiţi sau chiar propria rafinărie. Asta ca să îmi menţin stofa de poet, ce peleme.
Mirosul e de la uleiul rafinat cu hexan (da, de ălă din comerţ) combinat cu powdery mildew, putregai şi alte blesteme.
Apropo de mildew, boss: