FEEDBACK: A dat rezultate bune "mujdeiul minune". O sa repet folosirea lui, dar cum sunt cristale pe frunze..mai cu grija si nervi in plus. Va multumesc pentru ajutor, o zi buna!
Mujdeiul nu afecteaza deloc cristalele, si este spalat de ploaie. O stropire o data la doua saptamani asigura o profilaxie cat mai completa.
Ai grija doar sa nu stropesti pe bud - cristalele de pe frunze oricum nu le poti fuma decat daca faci hash din ele, dar atunci se va duce si orice urma de mujdei in procesul de separare a tricomilor.
Salut! Astăzi am avut o surpriză neplăcută. Unele frunze sunt găurite(mâncate). Am găsit niște chestii albe săritoare, cam de 2-3 mm, zici că-s de mătase, împrăștiate pe fată. Aveau și un fel de cuib, stăteau strânse, ca oile, intr-o chestie albă(n-a părut a fi pânză de păianjen). Am omorât ce-am prins, dar vreau să știu dacă e vreo soluție ce o pot aplica pentru a scăpa de viitorii intruși. Aceleași vietăți le văzusem și la o cânepă ce avea frunzele mâncate.
E vorba de musculita alba, o insecta care face pagube foarte mari. Poti scapa de ea folosind aceeasi reteta de mujdei pe care i-am recomandat-o si colegului.
Doar in plamani
Nu doar in plamani - tutunul prin ardere isi pierde din toxicitate. Insa in contact direct cu pielea sau cu mucoasele este foarte toxic, plus ca ataca si modifica pigmentul din piele.