What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

problem :(

Outowiec

Member
K***a człowieku jeżeli koleś nie wie jak wygląda ziarenko marihuany i co wysiewa to co można innego robić niż śmiać się ? tym bardziej że to forum jest nieco się różni od Trawki (średnia wieku 10-15 lat) czy Haszysza gdzie po 20 stron jest temat czy rolnik to to samo czy ogrodnik człowieniu wyluzuj troszeczke lub opcja czy grejfrut dochodzi w PL jak widziałem koleszka napisał że GF z FS dochodzi w PL i podał link chyba do Hodowcy to temat usuniety i zrównano koleszke z polem żyta na jesieni.:tiphat:

kubekuwek

Member
i pojawia się kolejny problem wiatr nadłamał/sporo nadgjoł jedną z roślinek wydaje mi się że jeszcze nic straconego a ta z złamaną łodyżką wydaje się dochodzić do siebie jeśli ktoś by zechciał pomóc a nie krytykować mogę dodać zdjęcia...

Outowiec

Member
mówiąc poważnie jeżeli chodzi o złamania u roślin powinno się zrobić to co u człowieka z tą różnicą że tu dajesz materiał który usztywni złamane miejsce żeby się zrosło ale to raczej w zaawansowanym stadium

E

Ergonomic

O tą "Sporo nadgiętą" bym się nie bał. Jeżeli tylko będzie miała odpowiednie warunki to wiązki przewodzące jeszcze tak mocno nie ucierpią... Kiedyś przy przesadzaniu młodej siewki oderwała mi się większość pierwszego korzenia zostawiając samą łodygę... Roślinka jednak jakoś sobie poradziła i dogoniła resztę...

Co do tej co tam się kuruje to daj jakieś zdjęcie... postaramy się pomóc... Jeżeli roślina jednak stara się przetrwać a nie ginie od razu to może jeszcze coś z niej będzie :D

V

vod

Z tej pierwszej na pewno nic nie będzie. Z tej drugiej może... kiedy jej się to przydarzyło? Przy takich skillsach to bym radził startować z przynajmniej woreczkiem nasion. No cóż, nie ma lepszej nauki niż przez własne doświadczenia.

Sodowiec

Member
Siej od razu nim one dojdą i wzmocnią się to na dworze będzie już gara. a to co pokazałeś na 1 fotce to możesz wywalić a na 2 foto to ja nic nie widzę wygląda to jak struktura księżyca... gdzie tam jest roślina na tym foto?

kubekuwek

Member
mam pytanie może trochę głupie ale wolę się upewnić czy jeśli wsadzę nasionka do ziemi bez kiełkowania na rozmokniętych wacikach nasionko wykiełkuje i wyrośnie ?

E

Ergonomic

Szansa jest, ale na pewno mniejsza niż na wacikach itp. Teoretycznie wykiełkują te najsilniejsze i najzdrowsze, ale nam zależy na wszystkich więc jednak na Twoim miejscu kiełkowałbym na tych wacikach... Jak musisz gdzieś chować to wstaw pod wyro i będzie ok

~Clauf~

Member
do kiełkowania moze być ciemne miejsce a nawet podobno jest lepiej żeby było ciemne. wiec mozesz nawet w szafie czy gdzieś w szufladzie trzymac na tych wacikach do wykiełkowania.

NiceGirl

Well-known member
Veteran
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi non risus nibh. In vulputate enim nec mi suscipit a ultricies ante mollis. Aenean pharetra, mi eget varius posuere, enim sapien fermentum risus, ut ornare ipsum odio vitae felis. Donec vulputate sollicitudin velit, non blandit lacus sodales vitae. Morbi bibendum, arcu vitae porta accumsan, nibh ante faucibus augue, vestibulum interdum magna quam eu nibh. Vivamus adipiscing porta mi, at aliquam ligula congue luctus. Quisque ullamcorper, diam sit amet auctor ultrices, tortor ligula pulvinar justo, quis euismod lacus libero at elit. Cras a felis cursus augue malesuada rutrum sit amet sed dui. Nunc leo dui, hendrerit nec pharetra et, lacinia ut mauris. Nullam aliquet auctor augue, non dictum lectus tincidunt vitae. Pellentesque accumsan ullamcorper mi, sed scelerisque tellus cursus eu. Sed quis orci in neque dictum ornare at non nunc. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Nunc ac ligula sem, ut sodales felis. Proin vulputate, dui at luctus cursus, nisi dolor pharetra dolor, gravida varius turpis erat non enim. Curabitur vel est eu turpis convallis ornare.
Bla bla bla i bla bla bleeee

E

Ergonomic

ymmm... nie... powinny najpierw wykiełkować na wacikach a potem pójść do gleby( w doniczkach lub na dworze)... Wata nie zapewni młodej roślinie żadnych makro i mikroelementów

Edit: Na prawdę nie możesz tych 2-óch dni potrzymać tego w domu? Kontynuowanie tego tematu nie ma sensu... Cały topic jest tak śmieszny i tragiczny zarazem, że witki miękną

kubekuwek

Member
ale chodzi mi o to czy mogę nasionka na tej wacie wystawić na dwór np. schować je w takim starym opuszczonym domu?

~Clauf~

Member
ja bym Ci jednak radził w domu. wtedy wykluczasz każdą niekorzystną opcje:)
włóż nasionko/a pomiedzy 2 mokre waciki i włóż je np w pudełko po płycie czy coś.