What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Prima oara,ca tot omul la dulap.

bijbirij

New member
Salutari lume,dupa numele titlului ,sunt prima oara pe aici si la prima tentativa de grow. Despre seminte nici cea mai mica idee trebuie sa recunosc,primite de la un prieten din Germania ce mai gasea si el prin mugurasi. Deci o sa fie surpriza daca va fi ceva bun. Mentionez 2 plante.

Am inceput cu :
Pamant : Biobizz Light Mix
Apa folosesc Perla Covasnei am cautat una cu un ph in jur de 6
Nutrienti : Pachet complet Flora(Grow,Micro,Bloom) + SENSI CAL-MAG XTRA 250 ML + PH PERFECT GROW 1 L ( Din ce m-am tot documentat si eu....nu cred ca la toti le ies combinatiile pt nutrienti perfect dar asa am crezut eu ca am ales bine(poate nu)
Lumina : 2 x CFL Starke 85W@6400K 4800Lumen pe fiecare.
Ideea e ca una a fost pusa undeva la jum lui decembrie, a doua la jum lui ianuarie. Poate ma insel si eu mi se par destul de micute,sunt foarte foarte dense. Din pacate dupa cum stiti majoritatea cauze financiare nu am inca un ph meter si nici ventilatie :( urmeaza zilele acestea. Am reusit sa fac rost de balast + igniter pt HPS 250W , traiasca ## a ajuns becul facut tandari. Stiu ca si flush ii trebuie facut din pacate pana acum nu am apucat. Ma tenteaza sa le pun in flower. Au inceput cu 18/6 acum de 2 sapt stau 24/24. Sfaturi orice ar fi de ajutor. SI orice palma peste cap e binevenita cat timp ajuta. Multumesc,apreciez si bine v-am gasit in aceasta comunitate super. Scuzati "romanul de 100" de pagini am incercat o descriere cat de cat amanuntita.

Attachments

• 20160214_222544.jpg
    20160214_222544.jpg
    44 KB · Views: 27
  • 20160214_222554.jpg
    20160214_222554.jpg
    66.1 KB · Views: 32
  • 20160214_222615.jpg
    20160214_222615.jpg
    40.1 KB · Views: 30
  • 20160214_222627.jpg
    20160214_222627.jpg
    48.7 KB · Views: 29
  • 20160214_224730.jpg
    20160214_224730.jpg
    34.8 KB · Views: 29
Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Salut si bine ai venit.
Nu mai uda cu apa plata si nici nu e nevoie de flush, nu stiu de unde ai venit cu ideea asta.
arata bine plantele.
Cu iluminatul ai fi iesit mai bine cu 4 cfl-uri mai micute, pe care puteai sa le tii mai aproape. Dar chiar si astea trebuie sa stea cat de aproape se poate fara sa arda varfurile plantelor. Si pierzi si lumina deoarece le-ai montat vertical in loc de orizontal.

bijbirij

New member
Merci frumos de raspuns,am tot citit pe forum cat de mult am putut.
Scuze ca suna ciudata intrebarea dar cu ce fel de apa sa ud,nu vreau sa par sarcastic. M-am gandit ca cea de la robinet cu tot clorul si cum e tratata sa nu le afecteze. Flush din ce se documenteaza tot omul la inceput am inteles ca macar 1 data pe luna pentru a nu le afecta chimicalele prea rau... Cele 2 stau cam la 15cm maxim de ele,si o sa incerc sa le pun "culcate" sa concentreze cat mai mult luminca. Exploziv, ce le-am dat pana acum,cu luminca e ok totusi? Dar la mine am senzatia ca le-am tinut prea mult in veg...? Cand sa le trec pe HPS? Multumesc frumos. Pana acum au fost verzi si frumoase cum am crezut eu ca merge nu s-au decolorat aplecat,sunt doar foarte bushy :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
apa de la robinet, lasata 24 de ore intr-un vas neacoperit. sau orice alta apa folosesti ca sa uzi plantele de prin casa.
15 cm e prea mult pentru niste cfl-uri, fie ele si de 85 W. Vor fi mai eficiente daca le pui mai aprope. Dar nu prea aproape cat sa arda varfurile plantelor.
Nu le-ai tinut prea mult in veg, adica depinde si de cat spatiu disponibil ai pentru flower. Tine cont ca in flower isi vor dubla sau chiar tripla inaltimea si volumul, asa ca baga-le la flower daca nu ai spatiu disponibil. ca ai uitat sa zici ce dimensiuni are dulapul in descrierea ta "detaliata".
Gresesti cu flush-ul ala. Este vorba de dat si apa normala odata la cateva udari, fara nutrienti.
Hps-ul il poti pune oricand.

bijbirij

New member
Inca odata multumesc foarte mult pentru sfaturi. Am masurat, are 170x50x50.
Atunci la urmatoarea udare o sa pun doar apa simpla de la robinet. Am zis ca sa nu fie prea multi nutrienti una de 2 luni primeste,cealalta de 1 luna,din stagiul de samanta pusa direct in ghiveci a fost cu nutrienti si a mers fara probleme. O sa tin cont de sfat si o sa culc cfl-urile si lasate si mai aproape. Dar 24 din 24 lumina e prea mult sa le las tot in 18 cu 6?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu este prea mult. Mai multa lumina inseamna mai multa energie pentru planta. Iar nutrientii nu se dau niciodata cand planta este mica.

mike1983

Member
cred ca doza corecta ar fi jumatate din cat recomanda producatorul.din cand in cand poti sa uzi doar cu apa cu ph reglat in jurul a 6,5.in floare le poti baga oricand vrei tu , ideea este ca din momentul in care le bagi in floare ele isi maresc volumul de 2 sau chiar 3 ori.fa-ti si tu calculele si le bagi cand crezi tu in floare

mike1983

Member
Acum am vazut ca ai 170 pe inaltime.cred ca ai putea sa le mai tii o saptamana in vegetatie , totusi mi se par destul de mici plantele.eu pe ale mele le-am pus la germinat pe 14 ian si sunt ceva mai dezvoltate decat ale tale.eu deja le-am pus acum 2 zile la inflorit.de vina probabil sunt cfl-urile care nu sunt foarte eficiente dar oricum 4000 lumen cat iti da un bec este destul de ok.faptul ca nu sunt inalte plantele si sunt destu de bushy inseamna ca lumina a fost cat de cat ok.poate temperatura a fost mai scazuta ma gandesc...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sau prea multi nutrienti cand au fost mici si au stagnat. daca ai reusit sa le arzi si cand au crescut.. probabil ca atunci cand au fost mici au avut mult mai multi nutrienti decat le trebuiau.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu ati observat ca a urmarit sa ude cu apa pH=6, in conditiile in care mai pune si nutrienti si nu are pHmetru, iar pamantul este, de obicei, acid. Asa ca nu e de mirare ca plantele au stagnat.

Asadar: sa nu uiti sa lasi apa sa iasa clorul, inainte de a uda. Apa plata imbuteliata se poate folosi in anumite conditii, dar daca ai apa la robinet... Explo nu o indica din cauza ca multe ape minerale au mult sodiu in ele, si creaza probleme in timp. Si are dreptate, caci asa cum ai reusit sa alegi pentru udat o apa plata cu pH=6, tot la fel te-ai uitat si dupa sodiu :D Eu am udat cu ape plate cu pH 7...8 (pe eticheta, iar cand puneam nutrientii se ajungea usor la 6,5, fara reglare de pH).

Apoi: daca tot ai balastul, cumpara un HPS pentru flower. Nu exista comparatie, chiar daca iei ceva ieftin, de la Lohuis de exemplu.

https://www.lohuis.ro/lampi/604-lampi-vapori-sodiu-250w-e40-5948668001098.html

@explo: poate ii stergi chestia aia cu F... din primul post.

Si apropo de lampi. Vazui la astia de la Lohuis o lampa daylight, MH totusi, la 4200K.

https://www.lohuis.ro/lampi/586-lampi-halogenuri-metalice-250w-e40-5948668001401.html

Aveti idee cum e cu spectrul la trasnaile astea de MHuri daylight? Va dati seama ca datasheet de la Lohuis, mai greu...

bijbirij

New member
Guys sunteti awesome toti. Si am zis de la inceput ca orice sut in fund ,e un pas inainte. Explo cu setul de la flora am udat cum au fost specificatiile numai cate 2.5 ml desi ei zic dupa 3 sapt de veg sa trec la dozaj de 7ml eu am pus abia acum dupa 2 luni respectiv 1 luna la cea de-a doua. Recunosc nu am inca ventilator montat...caldura pare ok si din cauza ca incing putin cfl-urile dar nimic de speriat. Urmeaza ventilatia si un termometru plus pt verificatul umiditatii. Stiu ca suna rusinos dar asta e mai bine intreb ,cand aflu ce sex au? La ambele au aparut 2 firicele la noduri dar nu si cu cel alb pt femela sau bilute pt mascul. Multumesc apreciez. Si inca un lucru e normal nodurile d la baza sa fie mai mici? De la lumina sa fir oare? Si ce as putea face?

bijbirij

New member
Jtm ambele cfl-uri au 9600 lumeni si le-am mai apropiat cum a recomandat si explo. Se poate,dupa ce pun HPS-ul sa las si cfl-urile in lateral sa mai patrunda lumina si din parti? Si cu apa am zis ca un bidon la.4 lei nu e paguba si cu ph de 6 si cativa nutrienti extra nu cred ca strica nu?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
1. O sa le afli sexul fix la timp. Dupa ce treci la 12/12, desigur.

2. Mai citesti inca o data ce ziceam, despre cum e cu apa ta pH=6 (plus nutrienti extra, ov cors...) inainte de a intreba daca nu strica? Asta ca sa intelegi c anu are legatura cu 4 lei.

3. Sa le lasi in pace sa creasca. La 1,7m, ai loc destul, deci le lasi cat vrei tu in veg. Poate chiar pana la jumate de metru, daca ai avea loc pe orizontala. Ceea ce nu mi se pare cu doua plante (daca le-ai lasa mult, vreau sa spun). Cum insa una va fi mascul :D:D:D ...

4. CFLurile tale au 9600 de lumeni, pe care factorul de forma si pozitia si lipsa unui reflector fac sa nu poata fi folositi. Daca pui HPS, CFLurile sunt fix degeaba. Ma rog, nu chiar, dar aproape. Sunt foarte bune in veg, dar e pacat sa le tii in flower. Singura intrebare pe care mi-o pun este daca nu cumva 250W sunt prea mult pentru suprafata aia. E cam overkill, iti va trebui ventilatie, dar daca pui sus lampa, poate sa mearga.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
avand spatiu suficient pe verticala caldura va merge sus. ventilatie trebuie obligatoriu. cat mai curand. plantele puteau fi duble ca marime daca aveau acces la aer proaspat.
n-as zice ca-i overkil, la 60 x 60 cm poti zice ca e perfect HPS 250W, el are 50 x 50, daca poate raci hps-ul ar trebui sa fie perfect.

cu apa cred ca omul o crezut ca ii recomandam sa lase apa ambalata de o parte din cauza pretului, desi tu precizasei deja care e problema cu ea intre timp.. daca nici la el in thread unde lumea incearca sa-l ajute nu e atent, nu stiu ce sa zic..

cred ca firicelele alea sunt stipule, nu au treaba cu sexul plantei. acusi, vedem ce iese ca doar e vorba de bagseed. pot fi 2 femele, 2 masculi, ceva combinatie intre fem si masculi sau pot fi si hermafroditi. partea buna e ca nu pot fi mai mult de 2 hermafroditi sau masculi. :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Despre sexul plantelor se poate spune ceva totusi, de pe acum:

Sigur nu sunt rosii (tomate) femele! Am lamurit-o sper :p

In ceea ce priveste lumina, da, o sa aiba vreo 80000lm/mp, ceea ce e ok daca stii cum sa ai grija de ei. Probabil daca nu arzi/fierbi plantele, e super.

bijbirij

New member
Dupa cateva zile

Dupa cateva zile

Salut baieti,scuzati intarzierea o gramada de prostii pe cap. Am mai revit cu ceva poze mi se pare o imbunatatire destul de vizibila de la prima zi a postului. Tot continua sa creasca,tot mai bushy ceea ce e ok decat inalte prea rau mai ales cum ziceati voi ca in flower se dubleaza poate tripleaza. Sunt setoase rau amandoua :) ceea ce e ok. Sapt viitoare urmeaza flowerul. As mai dori sa intreb ceva,la hps daca nu am cooltube la ce inaltime sa il las sa fie si optim la capacitate? Cam la cate zile isi vor arata sexul daca nu am chinionul ala sa nu fie ce trebuie? Si daca e sa fie un baiat sa nu fie prea tarziu la modul. 2 chivece de 8 aprox 9 ar fune de transplant? Si pamant ce mi-ati recomanda daca ar fi si prin Dedeman ar fi super.
Multam all sa ne auzim cu bine.

Attachments

• 20160217_193334.jpg
    20160217_193334.jpg
    56.9 KB · Views: 28
  • 20160217_193322.jpg
    20160217_193322.jpg
    62 KB · Views: 30
  • 20160217_193312.jpg
    20160217_193312.jpg
    61 KB · Views: 31
  • 20160217_193302.jpg
    20160217_193302.jpg
    75.2 KB · Views: 31
  • 20160217_193341.jpg
    20160217_193341.jpg
    80.5 KB · Views: 31

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca ai rezolvat cu ventilatia ar trebui sa il poti tine pe la 30-40 cm distanta hps-ul, sau poate chiar mai aproape. Poti testa cu spatele palmei la nivelul plantelor sa nu simti caldura excesiva. Daca tu nu simti caldura, nu vor simti nici ele.
Sexul o sa il vezi dupa vreo 10-15 zile de flower.
Agro natura au la dedeman.

bijbirij

New member
Dap se rezolva o sa fac sus gaura pt a trage aerul si una jos pt intake. Abia astept sa vad si eu prima si prima mea cultura :D dar exploziv zi-mi si mie te rog nodurile cele mici de jos de tot sa le tai? Ma gandeam ca poate pierd prea mult cu ele si sa las energia spre cele groase? Ce zici? Si la agro la inceput sa pun doar apa are el nutrienti parca nu?
Merci frumos

Latest posts

Latest posts