Buna,Salutare !
Azi m-am deciz sa aprind si celalalt bec, si sa mut 4 fete (cele auto) in ceva galetzi. Motivul pentru care am facut-o asa repede e ca deja ajunsese radacina pe fundu paharului.
Iar partea rea a lucruriilor e ca va trebuie sa mai fac rost de un vent , k sa pot tine piept cu temperatura.
PH-ul la pamant e intre 6-7 (aproape de 7) , banuiesc k e suficient.
Daca ma poate ajuta cineva , de cand as putea sa le dau nutrientzi?
Numa de bine! Pace
@veritabil ia spune-mi cate ceva te rog de aparatul ala de masurat indica bine? merita banii? ca vroiam sa achizitionez si eu unul dar cica e praf si nu merita.
Tu ce parere ai de el? chiar iti zice daca e destul de ud solul si restul?
Multumesc
As recomanda FLORISOL in locul a Florasol. Ungurii cu Florasol cumpara turba rosie de la Poiana Stampei (exploatare care apartine de FLORISOL SI TURBAMIN, care la randul lor produc FLORISOL si ECO SOL). -= deci FLORASOL = un produs mai bine uscat* si mult mai scump =-
*principala proprietate a turbei este capacitatea de a retine apa, proprietate care se pierde in mare parte daca e uscata excesiv
ECO SOL are mai multa turba rosie iar FLORISOL mai multa neagra. Turba este aseptica fiind extrasa de la peste 4m adancime loc unde nu traiesc daunatori si este plina de nutrienti pt multa vreme. PH-ul este undeva in 6.4 si 6.8 deci ideal. Puteti lua ceva perlit dar ambele contin cam 5% deja.
Eu asa am incercat si ud doar cu apa plata. Voi pune ceva poze sa va lamuriti.
Buna, si eu am avut la inceput pe Critical niste pete pe frunze, au disparut singure intr-o saptamina, nu am schimbat nimic, am tratato la fel ca pe celelalte, cum am mai spus eu prefer sa le dau jumatate din cit recomanda pe sticla de fert (asa fac eu nu inseamna ca este cea mai buna solutie).Salutare.
Incerc sa tin la curent thread-u, dar nu la 220.
Am transplantat toate fetele in sticle. Am achizitzionat pamant FLORISOL (intradevar e foarte ieftin si foarte umed, mult mai afanat decat florasolul) am amestecat cu Pamant de rame (PLAGRON) si Perlita.
Am inceput sa le dau si Fert. ( 0.5ml / l) - BioGrow de la BioBizz
Electicitatea e in sigurantza (am prinso pe un placaj de 2 cm grosime) in spatele dulapului.
Fetele se simt bine la o temp de 26-28 grade , una singura are ceva probleme ... au aparut ceva pete pe primele frunze , dupa cum se vede pe poza. Ceva sfaturi / pareri/ opinii.
Distantza de la bec la planta e de 34-35 cm
Am achizitzionat si un Vent de camera , care merge pe ultima treapta si isi face treaba.
Sper k fetitza isi va reveni ... daca voi remedia problema cu ajutoru vostru.
Imi place sa le vad crescand. :X
Numa de bine PACE
DEFAPT E Update[1week+5days]