ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
coletele interjudetene sunt scanate cu raze x in ro. banuiesc ca si cele internationale. inainte sa isi cumpere posta scanerele, cand lucrau cu o firma privata aparea stampila lol de control pe colet.
Daca e asa, nu mai poti cumpara nimic de nicaieri. M-am gandit la asta, si de aceea ce am comandat a fost din strainatate (seminte in speta), insa totusi nu m-am trezit cu nimeni la usa. Inca.
Eu am banuiala ca la posta scannerele stau nefolosite printr-un beci, sau au fost "amortizate" si vandute. Acuma, stiu si eu...
eu toate semintele care le-am primit de afara, le-am primit in plic. Nu colet, chiar daca e plic mai mare, conteaza sa nu fie incadrat ca si colet. Tin minte ca i-am rugat odata pe cei ce se ocupau de shipping sa le puna in colet si mi-au zis clar ca nu, daca cumva tin la siguranta mea, si la pastrarea secreta a detaliilor legate de metodele si locurile de unde fac ei shipping. (mie personal chiar nu imi pasa ca nu le ridicam eu, dar au refuzat categoric)
eu cred ca tu ai vazut sigiliul ala separat pentru control vamal. daca nu a fost desfacut e ok.
si oricum, din moment ce nu ai de gand sa cresti acolo, nu vad de ce ti-ai face probleme.
Oh ok ala e sigiliu de control vamal nu stiam cum ii zice ,ma speriasem acum ca ai zis de stampila de control si mi-am amintit ,ma speriasem sa nu gaseasca banii in plic cum stiu la ce adresa merge si pt ce ca parca nu e voie?oricum cam slabe sanse sa gaseasca printre atatea plicuri.
La aproape doi ani după ce Uruguayul a anunțat aprobarea unei legi de pionierat care reglementează piața de cannabis sub controlul statului, autoritățile țării au informat joi că două firme se vor ocupa de cultivarea marijuanei și au stabilit un termen de cel mult opt luni pentru a putea fi vândută în farmacii.
Accesul populației la această substanță, prin intermediul unui registru și al unei rețele de farmacii, a fost până acum motivul a numeroase amânări, de când în august 2014 statul a lansat un apel companiilor interesate de producerea canabisului, scrie Agerpres.ro.
Motivul, potrivit guvernului, a fost de a acorda termene mai ample producătorilor pentru a se asigura că nu se fac greșeli într-un moment în care țara se află în atenția internațională pe această temă.
După un proces de calificare tehnică și de selecție realizat de Institutul de Reglementare și Control al Canabisului (Ircca), s-a anunțat că două companii au primit de la guvern licențe de producție și distribuție în scop recreativ a marihuanei care, sub controlul statului, va fi vândută în farmacii abilitate. http://www.dcnews.ro/tara-in-care-se-va-vinde-marijuana-in-farmacii-din-2016_485826.html
ZAGREB, Croatia (AP) -- Croatia has legalized the use of marijuana for medical purposes for patients with illnesses such as cancer, multiple sclerosis or AIDS.
The legalization formally went into effect on Thursday, but Croatian media reported that no medicines containing THC - the active element in cannabis - have been registered in the country.
The health ministry has warned it remains illegal to grow marijuana at home and that medical marijuana can only be prescribed by doctors. The regulations envisage that a patient can receive up to 0.75 grams of THC per month.
The decision to legalize the use of medical marijuana has followed a months-long campaign by supporters of the cause in EU's newest member nation. Several other EU countries have also allowed some level of marijuana use. http://www.hightimes.com/read/croatia-legalizes-use-medical-marijuana
Lecţii de Educaţie juridică. Judecătorul Cristi Danileţ le-a vorbit elevilor despre infracţiuni
"Nu avem voie să corupem sau să ne lăsăm corupţi! Nici măcar să nu atingeţi drogurile!" - au fost doar câteva dintre învăţăturile juridice ale judecătorului Cristi Danileţ pentru liceenii de la Colegiul Caragiale din Capitală. Elevii au fost captivaţi să audă şi să întrebe despre legitima apărare, corupţie, consum de droguri sau viol. Magistratul CSM merge prin şcoli şi licee şi ţine lecţii de Educaţie juridică.
La ora de Educaţie juridică magistratul Cristi Danileţ le-a vorbit elevilor de clasa a XI-a de la Colegiul Caragiale din Capitală despre răspunderea penală. Ei trebuie să ştie exact ce e infracţiune pentru că după 14 ani răspund în faţa legii.
Judecătorul le-a vorbit şi despre infracţiunile sexuale şi despre droguri. Cristi Danileţ le-a explicat elevilor de ce este nocivă corupţia.
Copiilor li s-a părut interesantă lecţia.
Judecătorul Danileţ ţine astfel de lecţii în baza unui protocol dintre Ministerul Educaţiei şi CSM.
Pe mine m-a corupt sa fumez iarba Smokey din Friday ,sa intre la puscarie nenorocitu'! pahaha sa fim seriosi deci nu luati droguri faceti-va politicieni ca sa puteti corupe si fura fara a merge la puscarie, aveti imunitate in fata legii!!!Baaa nenorocitilor prindeti adevaratii infractori nu pe aia ce fura o gaina de foame bulangiilor ,va ocupati numai de treburi marunte
E drept pitbulino, dar daca ar fi gainile tale, poate nu la prima, poate la a zecea, ai face urat, chiar daca nu ti-o fura un politician. Si vezi tu, unii politicieni au inceput furand gaini de mici.
Nu toti, eu nu am reusit, desi am furat (nu sunt mandru de asta).
Toata lumea a furatvdar nu cum fac astia ,eu de exemplu de cand am cunoscut iarba m-am linistit foarte mult is alt om dar astia cauta sa ne bage la zdup nu conteaza ca fumatorii de iarba sunt oamenii cu cele mai bune vibratii de pe glob.(o sa incetez sa citesc presa si aici ca la televizor nu m-am mai uitat de 10 ani ,imi dau stari nashpa stirile astea)
Categorie: Plante tehnice
17 Octombrie 2015
fabrica procesare canepa HempFlax pentru cultivatori de canepaHempFlax, companie olandeza lider pe segmentul de afaceri cu canepa, sustine cultivatorii romani si investeste in aceasta industrie in Romania. Prima fabrica de procesare a canepii se deschide in judetul Alba in luna octombrie a acestui an. Investitia de aproximativ 5 milioane de euro realizata de HempFlax este privata si sustine piata de cultivare si procesare a canepii din Romania.
„Cultivarea canepii este o activitate cu traditie in tara noastra, inainte de anul 1989 Romania fiind al patrulea exportator mondial de canepa. In prezent, cultivatorii de canepa care indeplinesc anumite conditii pot obtine subventii cuprinse intre 194 si 239 de euro pe hectar. HempFlax sustine dezvoltarea agriculturii pe acest segment, achizitionand materie prima (tulpini de canepa) pentru procesare de la fermierii romani”, explica Oana Suciu, director general.
Fibra de canepa constituie o materie prima inepuizabila, durabila si regenerabila anual pentru materiale industriale reciclable. De asemenea, este una dintre cele mai puternice fibre cunoscute si una dintre cele mai profitabile culturi, planta putand fi folosita in procent de 100%. In plus, produsele rezultate sunt ecologice si biodegradabile.
fabrica procesare canepa HempFlax jud Alba
Utilitatea canepii si beneficiile cultivarii in Romania
Foarte important este faptul ca soiurile de canepa ce pot fi cultivate in Romania au aplicatii in diverse industrii. Dintre produsele HempFlax amintim in primul rand fibrele de canepa, utilizate in obtinerea hartiei si industria izolatiilor, in fabricarea profilelor de usi in industria auto, avand si aplicatii in industria textilelor. Puzderia sau lemnul de canepa este folosit in industria constructiilor in amestec cu var hidratat pentru obtinerea unei zidarii izolante potrivita atat pentru case, cat si pentru cladiri industriale, fiind inlocuitorul caramidei traditionale si al betonului.
HempFlax are in obiectiv si stabilirea contractelor de cultivare cu fermierii din Romania, sustinand astfel dezvoltarea industriei. De asemenea, HempFlax sprijina antreprenorii si consumatorii romani pentru un demers de responsabilitate fata de mediu, descurajand defrisarile si schimbarile nenecesare ale mediului inconjurator.
Procesul de cultivare a canepii este natural si prietenos cu mediul, realizandu-se fara pesticide, insecticide sau fungicide. Dupa culegerea culturii de canepa, tupinile sunt lasate pe camp pentru a se separa fibrele de partea lemnoasa a tulpinii. Semintele de canepa recoltate sunt conditionate si valorificate in industria alimentara, iar frunzele sunt uscate si folosite pentru amestecuri de ceai, dar si pentru extractia uleiului bogat in CBD utilizat in compozitia unor suplimente nutritive sau dermato-cosmetice.
In Romania, legislatia de astazi este propice cultivarii canepii, fiind permisa pe baza unei autorizatii eliberate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Pot fi cultivate soiurile care sunt certificate si au un continut de THC sub 0.2%. Soiurile de canepa monoica Jubileu, Dacia, Diana, Zenit si Denise sunt soiuri romanesti, dezvoltate de institutul de la Secuieni, care pot fi cultivate cu succes in Romania.
fabrica procesare canepa HempFlax
Despre HempFlax
Misiunea HempFlax, ca pionier al cultivarii si procesarii canepii industriale in Europa a fost, inca din anul 1994, aceea de a servi omului si mediului prin furnizarea de produse moderne si naturale obtinute in principal din tulpinile de canepa, dar si in. Imbinand traditia cu tehnologia inovatoare si dezvoltand un proces de fabricare complet integrat, HempFlax ofera clientilor produse din surse ecologice, regenerabile, la un standard de calitate ridicat si la preturi accesibile.
HempFlax, companie olandeza cu activitate din anul 1994, proiecteaza, dezvolta si patenteaza utilaje specializate pentru cultivarea canepii, in special in partea de recoltare, oferind o combina inovatoare care reuseste sa imbine trei operatiuni distincte de recoltare in acelasi timp a semintelor, tulpinilor si frunzelor de canepa.
sandel nu era refugiat, era rezident troll pe subforumul romanesc..
si nu prea avea de ce sa ii bata la usa cineva.. dar lasa ca vine el in ianuarie sa ne arate grow-ul cu hps, ca doar asa a promis.