What's new

Πρώτο grow (Τεράστιες απορίες, όποιος μπορεί ας βοηθ&#9

R

Raggamuff1n

Επίσης εξτρά απορίες(να δω πότε θα αρχίσω να τα θυμάμαι όλα με την μια). Τώρα που έχει μπει στην σκηνή η γνώμη σας για το κάθε πότε και πόσο πρέπει να το ποτίζω ποιά είναι; Ίδια απορία και με τα λιπάσματα για να μην ξεφύγω.

ironagxos

Member
ironagxos χανεις λίγο την επαφή μέσα εδώ έτσι; Ή μας δουλεύεις αδερφέ...
Με όλη την καλή διάθεση σου το ξανα ξανα ξαναλέω, πάλι ήρθες σε ξένο νήμα και ρωτάς, ενώ έχεις δικό σου νήμα.
Και ο Λέγκαση δεν απαντάει σε σένα, στο παιδί απαντάει....
Σόρι που το αναφέρω αλλά προσωπικά με ενοχλεί πολύ στο μάτι, δεν είναι ευγενικό...
Άντε αγορίνα μου, άσε το παιδί να ρωτήσει...
agorina m mperdeytika kai t ekana athela .....

R

Raggamuff1n

Ορίστε και κάποιες φωτό...

Ορίστε και κάποιες φωτό...

LegacyTron

Member
ironagxos συγχωρεμένος τέκνον

Εσυ ρε Ραγκαμάφιν μου φαίνεται πως τελειώνεις σιγά σιγά...πας για κόψιμο..Για βάλε και τα καινούρια στο σεταπ αυτό.....δώσε και κοντινές με καλύτερη ποιότητα αν παίζει...Το χέρι σου κλείνει γύρω από τον παπά;

R

Raggamuff1n

Legacy... όντως είμαι στα κοψίματα;;; Μακάρι ρε αδέρφε τι να πω!!! Αν και να σου πω και εγώ έτσι έλεγα σιγά σιγά να κοπεί... θα προσπαθήσω σήμερα βραδάκι να σου ανεβάσω πιο κοντινές και πιο σταθερές φωτογραφίες.. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως τα καινούργια θα μπουν σε αυτό το σετάπ. Αυτό με το χέρι δεν το έχω τεστάρει. Πάντως μπορώ να πω 100% ότι μυρίζει απίστευτα και ότι έχει παπαδιάσει στο φουλ και έχει "δέσει" αν είναι σωστό να το πω έτσι. Με την μυρωδιά για να μην πάρω ακόμα το φίλτρο μπορώ να την παλέψω με τα αρωματικά χώρου που βρίσκουμε στα αντίστοιχα μαγαζιά;;; (Γιατί αν είναι στο τέλος του το φυτό δεν αξίζει να πάω να του βάλω brand new φίλτρο, καθώς μέχρι να έρθουν και τα άλλα τα μωρά και να μεγαλώσουν απ όσο γνωρίζω δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό καθώς δεν θα μυρίζουν).

LegacyTron

Member
ναι ρε συ άραξε στα τελειώματα είναι ούτως ή άλλως.....Οι τρίχες πάνω του είναι καφέ και κόκκινες ή λευκές και κόκκινες? Βάλε πιο κοντινές να δούμε παπά!

Σε φάση το κιτρίνισμα των φύλλων είναι ή από "αβιταμίνωση" (που δεν νομίζω να έχεις - δες παρακάτω) ή επειδή φτάνει στο τέλος του. Αν το παρα-αφήσεις, θα βγάλει και σποράκια μέσα (καμία σχέση με ερμαφροδιτισμό - απλά πάει να διατηρήσει το είδος του αλλά πάλι θα χάσει από ένταση).

Το αν είναι έτοιμο το βλέπεις με μικροσκόπιο, κοιτάζοντας τα κεφαλάκια των κρυστάλλων, να είναι 70% θολά και 30% κοκκινωπά, άντε να έχει και λίγα "αγιόμιστα-λευκά" . Αν το πας με το μάτι σκέτο, τότε κανόνισε με τις τρίχες, να είναι καφέ, όχι μόνο κόκκινες και πολλές λευκές! Καφέ και κόκκινες μας πάει καλύτερα.

Κάνε φλας μια βδομάδα ποτίζοντας μόνο με σκέτο νερό σωστά ΡΗρισμένο πριν το κόψιμο, γιατί βλέπω κάτι καμμένες ακρούλες, οπότε ίσως να σου ξέφυγε λίγο το λίπασμα προς τα πάνω σε κάποια φάση, αλλά όχι σε επικίνδυνα επίπεδα, γιατί τα φύλλα σου δεν τα βλέπω "χτυπημένα" από πολύ λίπασμα, μόνο λίγο τις ακρούλες...

Τη λάμπα έχε την στους 60 πόντους από την κορυφή. Ίσα να μην καίγεται το χέρι σου. Για να γουστάρει λίγο πιο πολύ ο παπάς.

Μην βάλεις το φίλτρο από τώρα αφού είναι προς το τέλος και την παλεύεις με τις μυρωδιές. Κάνε το όπως λες κι εσύ, με τη νέα καλλιέργεια.

Edit: Μην σου πω φλας από απόψε κιόλας και κόψιμο την ερχόμενη Τετάρτη!

weedolada

Member
legacy για την κουβέντα μόνο έχω την εντύπωση ότι το co2 είναι απαραίτητο όταν έχεις πολλά φυτά οπότε και καταναλώνεται όλο το co2 που υπάρχει στην τέντα..για 1,2,3 φυτά δε νομίζω ότι εξαντλείται τόσο γρήγορα ακόμη και αν έχεις ανοιχτό συνέχεια τον εξαερισμό..βέβαια αυτό με την προϋπόθεση ότι έχεις ένα inline να βάζει συνέχεια αέρα μέσα στην τέντα..γενικά πιστεύω ότι co2 απαιτείται (όχι μόνο χρειάζεται προαιρετικά) σε μεγάλες καλλιέργειες..μπορεί και να είμαι λάθος μιας και εσύ δουλεύεις με πολλά φυτά και έχεις κάποια παραπάνω ίσως δεδομένα..

R

Raggamuff1n

Λοιπόν... επιστρέφω με νέες φωτογραφίες!!!

Εξτρά απορίες... κάθε 2 μέρες να του ρίχνω νερό και phαρισμένο σωστά πως το κάνω αυτό;;; :p Πέρα από εκεί εγώ να σου πω έλεγα το πολύ Δευτέρα να το βγάλω να το κόψω. Οι τριχούλες του είναι όπως μου λες! Επίσης επειδή έχω απορία μπορείς να μου πεις εφόσον το βγάλω από την σκηνή ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω; (Δεν έχω ιδέα). Και πάλι χίλια ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει απαντήσει και έχει κάτσει να ασχοληθεί, είναι μεγάλη δύναμη ειδικά για κάποιον "πρωτάρη" σαν εμένα. Ναι στις άκρες είναι καμμένο μάλλον γι' αυτό τον λόγο... στα φύλλα πάνω έχω δει σε μερικά κάπως σαν "πολυχρωμία". Όχι σε όλα, σε λίγα πάντως.

LegacyTron

Member
το ρουφάει όλο ο εξαερισμός ρε συ...γι'αυτό και το χρησιμοποιείς το μαραφέτι 15 λεπτά την ώρα μήν σου πω και 5....και το διοξείδιο το τρέχεις με τον αισθητήρα μαξ στα 1100, πάνω από 1200 κάνει ζημιά. Οπότε πχ αν δουλεύεις με διοξείδιο, για 45-55 λεπτά δεν δουλεύει ούτε η εισαγωγή ούτε η εξαγωγή και μένει όλο το CO2 μέσα και στα 5-15 λεπτά που δουλεύουν οι τουρμπίνες, ανανεώνεται μια χαρά ο αέρας. Και στα λίγα φυτά, μια χαρά δουλεύει. Κ με υδροπονία, ανεβάζει αρκετά ποσότητα. Ποιότητα...άσε.... ^^

Το καλύτερο βέβαι στα διοξείδια είναι το κουλτιούμπ να μην τραβάει από την τέντα, αλλά ο σωλήνας να τραβάει απ'εξω και να ξαναβγάζει έξω από το δωμάτιο. Εκεί όμως, χρειάζεσαι 3 μοτερ....1 εισαγωγή, 1 για το φίλτρο εξαγωγή κι 1 για το κουλτιούμπ απλά για να ψύχει τη λάμπα. Επαγγελματισμός~!

Ξεφύγαμε λίγο...αλλά οκ ~!

LegacyTron

Member
Ωραίος ο Τάκης ~!

Κόφτονα~ Το ΡΗρισμένο νερό πχ το νερό της βρύσης έχει ΡΗ 7-8 ξερωγω οπότε μετά βάζεις οξύ και το ρίχνεις. Κ το μετράς με ειδικό μετρητή για να βλέπεις πόσο είναι. Αφού το έχεις πάει έτσι τώρα ΑΟΥΑ χέστο και πότιζέ το με νερό όπως το έκανες μέχρι τώρα, χωρίς λιπάσματα όμως. Κομπλέκτορας.

Αφού το κόψεις, τα φυλλαράκια του όλα θα τα κουρέψεις σωστά με ένα ψαλιδάκι

Μετά θα κρεμάσεις τα παπάδια ανάποδα σε σκοτεινό σημείο, πχ μέσα σε κανα χαρτόκουτο, δηλαδή περνα ένα συρματακι και κρέμασέ τα σα κρεμάστρα . ΑΝΑΠΟΔΑ. Οι κορυφές θα κοιτούν προς τα κάτω. Χωρίς φύλλα. Ακόμα και τα μικρά μικρά. Μην τα λυπάσαι. Αλλά πρόσεχε μην πετσοκόψεις κ το παπάδι ε !

Σε 3-4 μέρες ξανακοίτα τα και δες αν το κλαρί κάνει ΚΡΑΚ. Αν απλά λυγίζει και δεν κάνει ΚΡΑΚ, άστα κι άλλο. Την 5η ημέρα με 6η λογικά θα έχεις δει τα παπάδια σου να είναι στο 25% του χλωρού τους μεγέθους. Μην φρικαίρνεις, έτσι πάει. Αν πάλι δεν κάνει κρακ...τι να σ πω...άστα κι άλλο...Συνήθως πάει κανα 10ήμερο μαξ....Μετά ΒΑΖΩΜΑ και σε κανα μήνα πιώμα!

Αν δεν θες κουτα, βάλτα στη ντουλάπα. Κι αν έχεις πολύ υγρασία, βάλε τον ανεμιστήρα να χτυπάει στα τοιχώματα, όχι πάνω στα παπάδια. Αλλιώς άστα να ξεραθούν έτσι μόνα τους.

Άνοιγε το βάζο την πρώτη βδομάδα μια φορα κάθε 2 μέρες για 2-3 λεπτά, βγάλε τα παπάδια έξω για λίγα δευτερόλεπτα, και ξαναβάλτα μέσα στο βάζο. Μετά Άνοιγέ το μια φορά τη βδομάδα έτσι για να "ανανεώνεις" τον αέρα. Στο μήνα θα είσαι κομπλέ!

Ό,τι μείνει πάνω στο ψαλίδι, στρίψτο, πιεστο,κι έλα πεσ μου

R

Raggamuff1n

Άρα όπως είδες δηλαδή και εσύ τις φωτογραφίες είσαι σίγουρος πως είναι έτοιμο, σωστά;;; (Να μου πεις για να μου λες κόφτονα τι ρωτάω και εγώ :p ). Ωραία, σύντομα λοιπόν ο Τάκης θα κοπεί!!! Από ποσότητα και από ποιότητα ότι μπορείς να καταλάβεις από φωτογραφίες τι λες να παίξει; Επίσης όταν λες το κόψω, θα τον κόψω απλά από τον κορμό του κάτω κάτω, έτσι ενιαία; Επίσης ψαλίδι δεν χρειάζεται κάτι το τρελό να φανταστώ, ψαλίδι να είναι και ότι να είναι που λέμε :p . Εννοείται πως ότι μείνει πάνω στο ψαλίδι θα το ΡΟΥΦΗΞΩ άσε και έχει πέσει δίψα και για καιρό χαχα!!! Άντε να έρθουν και τα άλλα από RQS να γίνει εκεί κάτω το γλέντι της μουρλής!!!

R

Raggamuff1n

Εντάξει μια χαρά είμαστε :) για ψαλίδι και για κόψιμου του κορμού στα είπα σωστά;;; (Παναγία μου, σε έχω πρήξει) :p

LegacyTron

Member
κόβε αφήνοντας 4-5 πόντους κλαρί εκεί που τελειώνει ο παπάς για να μπορείς να τα κρεμάσεις κ να κάνεις μετα το κρακ ^^

δεν θα το κρεμάσεις ενιαίο ρε μούτρο, κάθε παπάδι ξεχωριστά! Απλά το μεγάλο, το κεντρικό, άστο μεγάλο να το καμαρώνεις ~!

R

Raggamuff1n

Εντάξει, εντάξει :) Ε με το κεντρικό θα κοιμάμαι αγκαλιά χαχαχαχα!!!! Πάντως 30γραμμο δεν είναι και άσχημο... (Δεν ξέρω γενικά τι ποσότητες βγάζεις σε indoor γενικά)

weedolada

Member
το ρουφάει όλο ο εξαερισμός ρε συ...γι'αυτό και το χρησιμοποιείς το μαραφέτι 15 λεπτά την ώρα μήν σου πω και 5....και το διοξείδιο το τρέχεις με τον αισθητήρα μαξ στα 1100, πάνω από 1200 κάνει ζημιά. Οπότε πχ αν δουλεύεις με διοξείδιο, για 45-55 λεπτά δεν δουλεύει ούτε η εισαγωγή ούτε η εξαγωγή και μένει όλο το CO2 μέσα και στα 5-15 λεπτά που δουλεύουν οι τουρμπίνες, ανανεώνεται μια χαρά ο αέρας. Και στα λίγα φυτά, μια χαρά δουλεύει. Κ με υδροπονία, ανεβάζει αρκετά ποσότητα. Ποιότητα...άσε.... ^^

Το καλύτερο βέβαι στα διοξείδια είναι το κουλτιούμπ να μην τραβάει από την τέντα, αλλά ο σωλήνας να τραβάει απ'εξω και να ξαναβγάζει έξω από το δωμάτιο. Εκεί όμως, χρειάζεσαι 3 μοτερ....1 εισαγωγή, 1 για το φίλτρο εξαγωγή κι 1 για το κουλτιούμπ απλά για να ψύχει τη λάμπα. Επαγγελματισμός~!

Ξεφύγαμε λίγο...αλλά οκ ~!
με έβαλες σε σκέψεις..λοιπόν άκου θέλω μια συμβουλή..έχω την τέντα σε υπόγειο στο οποίο έχω εξτρά εξαερισμό να βγάζει εκτός πολυκατοικίας..δηλαδή ο αέρας που βγαίνει από την τέντα απορροφάται από τον εξωτερικό εξαερισμό και αυτός τον βγάζει έξω από την αποθήκη..φυσικά η αποθήκη παίρνει τον καθαρό αέρα από την πολυκατοικία μέσα..με δύο φυτά θα δω διαφορά αν έχω τον εξαερισμό να δουλεύει με χρονοδιακόπτη?αξίζει να το κάνω..?θα μου πεις δεν κοστίζει και τίποτα να το κάνω,αλλά χωρίς φιάλες co2 πόση ώρα λες χρειάζεται λειτουργεί ο εξαερισμός και η εισαγωγή?

έψαξα λίγο και βρήκα αυτούς τους παράγοντες που χρειάζεται ο χώρος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το co2

"Here are some factors to consider if CO2 will work for your cannabis garden.

For CO2 to work, you need....

Bright Light - Your cannabis plants need a lot of light for CO2 to be effective at speeding up growth and increasing yields. As far as light intensity, we're talking about the kind of light produced by a 1000W HID grow light. CO2 only helps plants make more energy from bright light, so it won't help if you have low light levels.

Enough CO2 - You must be able to maintain 1200-1500 PPM of CO2 in the grow area or it won't help your plants.

Sealed Grow Space - You must be able to completely seal your grow space so CO2 can't get out.

Temperature - You should maintain temperatures between 85°F (30°C) and 95°F (35°C) in your grow space for CO2 to be most effective.

Humidity - You must keep humidity below 60-70% to prevent mold and other problems, but keeping humidity low can be difficult with a sealed room while running CO2. You may need to get a dehumidifier."

[email protected]/co2 με τα γνωστά ιντερνετικά σύμβολα για να μπεις στην σελίδα..

βλέπω επομένως ότι τα watt της λάμπας και η υψηλή θερμοκρασία παίζουν μεγάλο ρόλο στο θέμα co2 γι αυτό αναρωτιέμαι αν αξίζει..

Last edited:

LegacyTron

Member
ναι θες υψηλή θερμοκρασία για να σου κάτσει, 40-50% υγρασία, κι άστον αυτόν το 1200-1500 είναι πολύ που λέει.