What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

plebiscyt na logo polish IC

buddah_

New member
ja tez bym sie skusil na taka koszuleczke.
jestem za tym zeby zeby bylo oryginalne logo + jakis napis, najlepiej nie przypalowy:)
jutro bede sie nudzil w robocie to zrobie to logo w duzej rozdzialce i jakis projekty, no chyba ze ktos skoluje duzy obrazek od adminow icmaga jak to napisal Retbatler
pzdr

tomato

Member
Veteran
troche mi sie nudzilo, wiec tez cos na szybko skrobnalem :D taka wersja robocza..

22085logo1.jpg

mozna orlowi dorobic lolka, tak jak ma HC :D albo wrzucic zamiast godla zupelnie cos innego. no i mialem jeszcze zrobic jakis napis, ale nie mam juz sily...

G

gelowas

Panowie, majstrujcie takie coś jak tomato, żeby jednak nie było adresu forum, ani nic podobnego...później co, założę taką koszulkę, pójdę na miasto i wieczorem dołączy do nas 10 zupełnie przypadkowych ludziów? ;D
pomysł pomidora jak dla mnie całkiem całkiem <OK> Karma!

O

OrganicShowmen

@tomato. Super logo. Prosty projekt. Wykorzystujacy dobrze znany motyw nie wiadomo czego z logo IC. Widac ocb jest orzelek. Dorobic mu tylko lola albo jakis wyrazny akcent cannabisowy. Bardzo fajne :yes: K+

Pozdr Organicshowmen

buddah_

New member
Wstepnie na szybkiego w photoshopie

i same logo

//edit
no tak, gapa ze mnie hehe. dzieki

Last edited:

tomato

Member
Veteran
dzieki, fajnie ze wam sie podoba :D jak bede mial wiecej czasu to nad tym troche popracuje. jakies sugestie ?

buddah_, calkiem fajnie ci to wyszlo, ale co miales na mysli piszac "grove over the world "? "grove" to ni mniej ni wiecej "zagajnik"..moze ci chodzilo poprostu o "grow" ?

pozdro :bandit:

green.smoke

Member
mam propozycje, moze nasze prace bedziemy umieszczac od razu na koszulkach, zeby bylo widac jak mniej wiecej bedzie to wygladalo, koszulki maja byc biale, tak?
19361koszulkaICMAG2.png

Przod to logo tomato, moim zdaniem pasuje zajebiscie, tylko orzelkowi koniecznie trzeba dodac jointa jak u HC i imo trzeba poprawic troche 'liscie' zeby dobrze wygladaly w wyzszej rozdzialce.
Tyl to orginalne logo icmaga co zreszta widac. Jakies napisy by sie jeszcze przydaly...
Co Wy na to? Pozdro!

Last edited:

Kolobrzeski

Member
dobra robota, projekt calkiem spoko:) ale kolor koszulki wg mnie czarny;P mozna tez walnac napis pod logo, trzeba by tylko miec pozwolenie od szefostwa.

Azzzzzz

Member
Veteran
Hehe ale wkretke macie..., juz widze wytyczne dla zomowcow na MMB 2009 - trzepac tych w takich koszulkach, gwarantowane 100% trafien..., zeby ulatwic prace naszemu kochanemu rzadowi dajcie jeszcze " jestem growerem z ICmaga a moja ksywka to ....." a na plecach aktualnie uprawiane odmianki....

Sory za sarkazm, ale pomysl z koszulkami uwazam za conajmniej dziwny. Moje 3 grosze. Powodzenia :joint: i bezpiecznego z koszulkami zycze

Pakonopny: co to znaczy anualnie ?? moze o anala chodzilo co :bashhead:

Last edited:

pakonopny

Member
Moim zdaniem logo jest jedna rzecz a koszulki powinny byc anualnie zmieniane dla anonimowosci noszacego.
Poza tym sadze, ze anualny konkurs na projekt koszulki na zlot czy puchar byl by ciekawszy. Ja bym kolekcjonowal.
Pozdrawiam

tredowaty

Member
cos w tym jest logo jak dla mnie nie powinno od razu wszytkim mowic OCB(jesli chodzi oczywicie o nasze sprawy w tak niepewnych czasach) aby tylko wparawne oko moglo wychwyci pewne szcegoly chodzi mi o takie rzeczy jak liscie czy szczyciki jak dla mnie po lipton z takimi wzorami wole sie nie rzucac w oczy byle komu a sam icmag mowi nie wielle oczywiscie zalezy dla kogo.. :D pozdro

Bedouin

Well-known member
Veteran
glupim pomyslem nie bylo by zrobienie logo z macro zdjeciem. jakis duzy trichom. nie kazdy by wiedzial ocb. ten kto powinien to odrazu sie poczaji hehe oprocz blue guys :D

wdr

Active member
Veteran
to jest odpowiedź dutchgrown w sprawie pozwolenia na wykorzystanie loga IC :

The IC Magazine logo is our corporate identity and as such we must make sure that it is being used in accordance and in a manner that we wish our image to be advertised.

Additionally, we must be clear that the image is not and would not in the future be used in a profitable way. If the t-shirts are being printed, then people will be buying them? And if that is the case royalties for using the logo would be due IC Magazine. Our logo is copyright protected, so thank you for coming to us with your questions.

If the t-shirts are not for profit, then we would need assurances of that.

We would need to see the final artwork prior to it going to print, and approve it's use at that point. We would need to make sure it is used with the inclusion of the web address...www.icmag.com.

Please provide an email address for the person in charge of this project so that we can email a document containing the stipulations of the logo's use as well as any forthcoming artwork, should we all be in agreement.

Thanks,
dg

pisze zeby kazdy wiedział ocb, zeby nie było później niejasności.

narazie pojawia się problem kto by ewentualnie wziął to na siebie ( jak oczywiście spodoba im się projekt).Jako przykładowe logo podałem im logo pesa (nr1),

wdr - thx za kontakt z DG.
Z mojej strony gwarantuje ze ilosc koszulek na jaka bedzie mnie stac by wypuscic w nasze szanowne grono bedzie oczywiscie nie odplatna.. z pewnoscia kilka rowniez poleci rowniez do masterow ICMag. Co do projektu to ja sie poddaje. Osobiscie uwazam ze najlepij by byl wykorzystac orginalne logo z malym akcentem polskich barw narodowych (choc osobicie narodowcem sie specjalnie nie czuje to do malej polskiej flagi sie przyzwyczailem heheh).

pozostaje wybrac logo, ukonczyc proces autoryzacji projektu ?jak juz wspolnie go wybierzemy, reszta sie zajme w razie co bede prosil o wsparcie w realizacji jak sie okaze ze chetnychj jest ponad moje skromne sily.... finansowo zdzierze ilosc dla userow ktorzy w jakis sposob sie wykazuja i dziela wiedza, musicie wybaczyc ale osoby ktore maja po 10postow i nigdy nie zamieszczaly jakichs fotek z upraw beda przezemnie traktowane w drugiej kolejnosci (oczywiscie nie tyczy sie to zmiany konta/nicka) poprostu bidny jestem ostatnio.

do koszulek wycvhodzacych odemnie podlacze male paczuszki z pesteczkami LR#1 bo troche ich naprodukowalem.

tak wiec.. wrzucac loga, pozniej zrobmy szybkie wybory projektu... i jak bog da i wszystkie wiatry to na jesienny Harvest bedzie mozna jechac wylansowanym hahahha

O

OrganicShowmen

Poprosmy naszego kochanego moderatora Kov'a coby nam zmajstrowal taki POLL jak co miesiac rusza na POTM poll "Show It!" Bedzie oficjalne glosowanie. Niech tylko soulflayer zdecyduje ktore projekty maja brac udzial [zeby bylo ich mnie wiecej z 10-15] wtedy zamknie sie thread i uruchomi POLL'a. Najfajniej bedzie i najprzejrzysciej to wygladalo. Juz sie nie moge doczekac jak na spoty sie bede bujal w tej koszulce i pykal zdjecia na jesien. :D:D

Same naprasowanki jak na kaszkieciku pare osob dostanie, to jak wam sie spodoba to sobie gdzies wprasujecie ;) oczywiscie moj avatar sie zmieni..
w tle puchnacy PakVall wielkie bydle obwod topa to okolo 30-35cm a dalej puchnie hahahha

foty starsze z przed czyszczenia szafy ale data zle ustawiona, wrzuca date ze zrzutu.. nie wiem czemu..

pozdr 4all

PS: topik to SP superG.. oj jak za nia tesknie

jahman

Active member
Veteran
:wave:

witam wszystkich zielonych zapalencow!:smile:

Bardzo sie ciesze, ze wszystko idzie w takim kierunku... Czekam na finalny efekt akcji oraz akceptacje wszystkiego przez kierownictwo.

souly no to narobiles smaka hehe...mniam :D hehe drugie zdjecie rzadzi :smile:

:D