What's new

Planuje pierwszy Out i potrzebna rada :)

Budd

New member
Witam

Mój problem leży w przygotowaniu ziemi na out. Czytałem już trochę na ten temat ale z chęcią posłucham waszych rad.

Pozdrawiam

Ja w tym roku zamierzam kupić ziemie z odchodami dżdżownic <tak to sie nazywa chyba> i do tego dolomit... perylit... ziemia kupna... i jak gdzies wypatrze to bat guano :D I TO WSZYSTKO RAZEM zmieszam wykopie dołki i zapelnie je ta miesznka :D
NAWOZY COS Z HYDROONLINE.pl
i oczywiscie poczciwy biohomus i planton K ...
pozdrawiam peace

G

Guest

Ogrodnik-PL16 said:
Ja w tym roku zamierzam kupić ziemie z odchodami dżdżownic <tak to sie nazywa chyba> i do tego dolomit... perylit... ziemia kupna... i jak gdzies wypatrze to bat guano :D I TO WSZYSTKO RAZEM zmieszam wykopie dołki i zapelnie je ta miesznka :D
NAWOZY COS Z HYDROONLINE.pl
i oczywiscie poczciwy biohomus i planton K ...
pozdrawiam peace
zeby potem nie bylo placzu i nerwow jak popalisz roslinki :pointlaug
bo jak to czytam to mi sie wlosy jeza ze az tak je bedziesz faszerowal

:abduct:

Rystal hehe :D Luzik :D W odpowiednich proporcjach bd dobrze... wiekszosc mieszanki ot bd ziemia zwykla ogrodnicza a te inne to tylko takie dopalacze w małych dawkach :D haha :) pozdro

Budd

New member
Witam

Jeżeli nie ma się możliwości zrobienia sadzonek to czy przy bezpośrednim wrzuceniu nasion do ziemii można zwiększyć szanse ich pozytwynego dojścia przez zrobienie inkubatora (ala plastik przeciwko przymrozkom) czy wysiew np. w maju ?

Pzdr. for all

asdf

Member
kurwa przeciez sam nie wpadles na pomysl zrobienia inkubatora,a jesli czytales gdzies ze tak sie robi to znaczy ze TAK,MOZNA

G

Guest

Polecam do wysiewu nasion bezpośrednio na spota zamoczyć je wcześniej z 12 godzin. To zdecydowanie zwiększa odsetek kiełkowalności. Będzie dobrze, zwłaszcza jeśli uda Ci się utrzymać wilgotność przez pierwszy tydzień- dwa. Jeżeli nie - klapa.
Jeśli boisz się przymrozków - siej w maju.

rberciol

Member
A jakby tak do ziemi wrzucić nasiona, i przykryć to folią?? I ziemią przysypać z każdej strony by nie odfrunęła?? A jak z powietrzem?? Stosował ktoś podobny zabieg??

Tonny

Member
myśle że wykiełkuje o wiele mniej nasion niz kiełkował byś sam,
w foli musiał byś zrobić dziurki i b. często podlewać, oznacza to częste wyjazdy na spota.
moim zdaniem warto troche poczekać,

rberciol

Member
Jednakże widziałem, jak ludzie przykrywają folią pola.. No nie wiem, musze poczytać jakie mam odmiany, ich dlugosc kwitnienia i te sprawy..

Możesz wytłumaczyć dlaczego często podlewać i robić dziurki??

Last edited: