bolk
Member
Daj im najpierw urosnąć na spokojnie kiedy zaczną przekraczać planowaną wysokość siatki w mniej więcej 1/3 powierzchni zakładasz siatkę i uginasz wszystko pod nią potem jeszcze kilka dni tak aż do momentu jak całą siatkę tak pokryjesz. Mając af w zasadzie mógł byś od samego początku mieć światło 12/12 natomiast jeśli będziesz miał cały czas 20/4 roślina może ci się najnormalniej w świecie zhermić bo zamiast prawidłowego cyklu w czasie kwitnięcia (12/12) będzie miała długi cykl naświetlania. Bez fazy nocy roślinki mogą ci najnormalniej w świecie zwariować...Nie jestem jednak pewny jak to dokładnie robić i dlatego będę wrzucać fotki i radzić się was jak ją uginać. Nie czaję tylko dlaczego mam przestawiać na 12/12. Chciałem je trzymać cały żywot na 20/4
Lepiej nie próbować być lepszym od matki natury bo rzadko kończy się to dobrze poza tym rośliny najszybciej rosną i puchną właśnie w nocy, wydziela się więcej żywicy wtedy, nie bez powodu przed ścięciem zostawia się roślinę na 24h w ciemnościach...