What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Passion#1 Outdoor

troyan

Member
Witam oto fotorelacja Passionków #1 od Pana Salvii
Kiełkowane końcem marca, stały na oknie.
Wysadzane na spot końcem kwietnia do zmieszanej w proporcji 50/50 ziemi kwiatowej (pH 6-6,5) z ziemią miejscową (glina) z dodatkiem keramzytu. Podlewane biohumusem, a dziś rozpuszczoną w wodzie saletrą amonową.
Sztuk - 5 w tym: 2 męskie i 3 żeńskie.

Oto foty zrobione dziś
- po lewej jeden męski a po drugiej żeński (widok z boku)
IMG_0992.JPG

-te same tylko że z prawej męski a z lewej żeński (widok z boku od góry)
IMG_0996.JPG

-znow te same (widok całkiem z góry)
IMG_0997.JPG

-3 pomidorki - po lewej męski, w środku i z prawej 2 żeńskie (widok z boku)
IMG_0998.JPG

-3 pomidorki - te same co na poprzednim zdjęciu (widok z boku od góry)
IMG_1000.JPG

-3 pomidorki - te same co na poprzednim zdjęciu (widok z góry)
IMG_1001.JPG

-męski pomidor (zbliżenie)
IMG_1005.JPG

-żeński pomidor (zbliżenie)
IMG_1015.JPG

CZEKAM NA OPINIE

oczywiscie zeby nie bylo watpliwosci to zdjecia znalezione w necie a to wszystko co wyzej napisalem to nieprawda ;)

ACHA I MAM JEDNO PYTANIE - ZOBACZCIE NA FOTKE-ZBLIŻENIE MĘSKIEGO POMIDORKA I POWIEDZCIE MI KIEDY MAM GO ŚCIĄĆ TAK ZEBY NAJLEPIEJ KLEPAŁ A ŻEBY NIE ZAPYLIŁ SAMICZEK

Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI!

pozdrawiam! Zwycięski Lew :joint:

kaczy

Active member
Veteran
ja meszczaka na twoim miejscu juz bym scianal bo jaja ma wielkie jak arbuzy i niedlugo moga sie zaczac otwierac i ci zapyli plantacje.
W ogole to bardzo juz masz wyrosniete te roslinki jak na out chyba je ladnie podchodowales w domu.
pozdr

G

Guest

tyle ze nie dziwne jest to ze juz kwitna ? Jest dopiero poczotek czerwca [prawie:D] Ogolnie bardzo mi sie podobaja planty i wielki respekt :) Moje w porownaniu do twoich to male gowienka :D Pzdr. h9t

G

gelowas

Tom sie na prawde zdolowal, moje byly niewiele wieksze przed zbiorami, hehe, a tu tyle czasu jeszcze do konca, GOOD JOB!
Tez sadze se Passiony od Salvii i tez miejscowki niektore bardzo podobne, bo lesne, zebysmy sie czasem nie spotkali, to by bylo. :D

troyan

Member
wlasnie mam wielki dylemat kiedy sciac meskie osobniki :confused:
dorwalem gdzies taki wykres zależności zawartości thc od wieku rosliny i wypadalo by ze powinienem je sciac za tydzien, moze dwa. ale chcail bym sie poradzic kogos doswiadczonego. jesli ktos byl by chetny mi pomoc to moge podeslac albo wrzucic na forum dokladniejsze zdjecia meskich 'jaj'. byl bym bardzo wdzieczny za wszelką pomoc.

Gelowas - moim zdaniem te pestki sa super - nie dosc ze wykielkowaly mi wszystkie to do tego tak ladnie rosną :)

Kaczy - czy aby na pewno juz czas na sciecie? chcial bym poczekac jeszcze chwile zeby podrosly i jakies dobre mleko zrobic z tych dwoch facetow.

PS. mam jeszcze takie pytanko offtopic - co sie stalo z forum OG? bo od końca tamtego sezonu nie bywalem tam, wczoraj chcialem zobaczyc co tam slychac a tu sie nie wbija stronka. zmienili adres czy co?

pozdrawiam, Conquering Lion

Last edited:

cheech and bong

Active member
najlepszy okres na makumbe jest wtedy gdy dopiero pokazuja sie meskie preflowery w tym momencie juz pozion THC w twoich roslinach spada tnij to i gotuj i tak bedzie masakra

troyan

Member
ale wczoraj padalo - a lepiej scinac chyba po kilku dniach slonecznej pogody. czy lepiej jak najszybciej?

Fish131

Active member
cheech and bong said:
najlepszy okres na makumbe jest wtedy gdy dopiero pokazuja sie meskie preflowery w tym momencie juz pozion THC w twoich roslinach spada tnij to i gotuj i tak bedzie masakra

Jak pokazauja sie preflowery? Wydawalo mi sie ze zaraz przed otwarciem jaj meskie krzaki maja najwiecej THC a po otwarciu ono spada. Pamietam ze na OG ktos dawal taki fajny wykres o tym, nie pamietasz Cheechu kto to byl?

troyan said:
PS. mam jeszcze takie pytanko offtopic - co sie stalo z forum OG? bo od końca tamtego sezonu nie bywalem tam, wczoraj chcialem zobaczyc co tam slychac a tu sie nie wbija stronka. zmienili adres czy co?

Uuuuuu Troyan tym pytaniem to mnie poprostu dobiles :/ http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=20504

Last edited:

troyan

Member
uuuuuu.... :( wielka szkoda ze tak sie to potoczylo z OG :( sorry ale nie wiedzialem bo przez dluzszy czas bylem 'offline' - bez dostepu do neta.

a co do diagramu to gdzies go mam... jak znajde do wrzuce do tego topicu

troyan

Member
Hej Witam Ponownie!
Po dwutygodniowej nieobecności na spocie wpadłem tam dziś i sami porównajcie rezultaty. (2 tyg temu podlalem je saletra amonowa)

z góry wielkie dzięki za wszelkie opinie!!!

Pozdrawiam, Conquering Lion

G

Guest

saletra amonowa, do kwitnienia jej sypłeś... teraz juz bym dawal jakiegos Plantona S lub K a tak pozatym nieźle ale co tak mało tych roslin ?

troyan

Member
ducePL said:
saletra amonowa, do kwitnienia jej sypłeś... teraz juz bym dawal jakiegos Plantona S lub K a tak pozatym nieźle ale co tak mało tych roslin ?

no niestety tylko 10 pestek mialem z czego zjarany zgubilem 5 :D a te 5 ktore mi zostalo to te na fotach :)

troyan

Member
Witam!
maly update :)
wczoraj bylem z aparacikiem na spocie i passionki ladnie rosna :yummy:
pogoda piekna i wogole hehe
wczoraj podlalem roslinki insolem w - zobaczymy czy da im kopa :)

pokoj wszystkim Wam!

PS. Miał by ktoś uzyczyć pylku jakiejs dobrej odmiany? jak cos to PM :chin:

castlevania

Member
@elo troyan, widze ładnie ci rosnie, widziełem pare postow wyzej ze niezłe jajaca ci juz menior wyjebał:) bedziesz zapylał?? ja bede probował chyba tez zapylac (pierwszy raz) chce zrobic krzyzowe ak48 x aurora indica , SADPxS#1 x ak48 i moze czystego ak48 ale jak narazie wiem ze mam jednego meskiego aurory indicy, zobaczymy co z tego wyjdzie pozdro!

troyan

Member
wycialem w cholere obydwa samce :) i zrobilem mleczko :woohoo:
a chetnie zrobil bym jakies krzyzowki dlatego szukam kogos kto ma jakis fajny pylek

Latest posts

Latest posts