Ενταξει τωρα οτι εβαλα εβαλα ετσι και αλλιως σε 2-3 εβδομαδες πιστευω να κανω harvest και δεν χωρανε αλλες παρεμβασεις..
Τωρα για flush ποσο καιρο να κανω?
Καλα ειναι 10 μερες πριν το τελος ?
otan einai i wra gia kseplima,kseplenis me afthono nero kai meta potizis kanonika,den kseplenis sinexia.exeis akomi gia kseplima.
apo oti blepw prepei na potizeis poio sixna apo oti prepei,ase tin glastra na stegnoni k alo prin ksanapotisis.
Ναι το καταλαβα το ξεπλυμα αλλα καθε ποτε θα το κανω απο την στιγμη που θα ειμαι σε αυτο το 14αμημερο του flush?
Ετσι και αλλιως το χωμα θα ειναι μουσκεμα απο το νερο τι να το ξαναποτησω παλι μετα?
Ναι την πατησα overwater και ξεραμα στα πανω πανω φυλλα.
Τωρα εχω 6 μερες να δωσω νερο-φαι και θα περιμενω να ξεραθει λιγο ας παει και 15 μερες αναμονης.
Ναι το καταλαβα το ξεπλυμα αλλα καθε ποτε θα το κανω απο την στιγμη που θα ειμαι σε αυτο το 14αμημερο του flush?
Οταν λέω ξέπλυμα εννοώ flush
Ετσι και αλλιως το χωμα θα ειναι μουσκεμα απο το νερο τι να το ξαναποτησω παλι μετα?
Ξαναποτηζεις μόνο όταν χρειάζεται,οταν στεγνώσει το χώμα δηλαδή
Ναι την πατησα overwater και ξεραμα στα πανω πανω φυλλα.
Τωρα εχω 6 μερες να δωσω νερο-φαι και θα περιμενω να ξεραθει λιγο ας παει και 15 μερες αναμονης.
Επειδή το παραποτησες δεν παει να πει ότι θα το ξεκανεις απο δίψα για να έρθει στα ίσια του.
Το περίφημο ξέπλυμα είναι λιγάκι μύθος...Κι ο σκοπός του είναι να απομακρύνεις τα συγκεντρωμένα άλατα, αν υπάρχουν...
Τώρα πως μπορείς να ξέρεις ότι υπάρχουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Παρ'όλα αυτά χρειάζεσαι διπλάσια(τουλάχιστον) ποσότητα νερού από τον όγκο της γλάστρας.
Ένας τρόπος να αποφύγεις τη συγκέντρωση αλάτων είναι το ανάποδο πότισμα και τάισμα από τα φύλλα.