pe saitul furnizat de tine un led ajunge la 10 dolari, de ce la tine este 40 de euro ?
Cred ca e cea mai buna investitie la ora actuala... Nu stiu in ce masura se compara cu un HID Lamp ca putere de penetrare...
Tinand cont de costuri e mult peste.
Intrebare: Cam cat de tare se infierbanta ledurile? Crezi ca radiatorul de procesor cu ventilatorul atasat poate tine acel led mult timp ?
Nu am apucat sa masor temperatura exacta a radiatoarelor, insa pot sa iti spun ca abia daca se simt caldute cand puna mana pe ele, chiar langa led. Nu cred ca temperatura depaseste 40C, dar voi afla curand. Asta ma face sa ma gandesc la o reducere a turatiei ventilatoarelor prin alimentarea la o tensiune mult mai mica ( prin inserierea unui stabilizator integrat de tensiune LM7808 - 8V) pentru a reduce si mai mult zgomotul de fond pe care il fac acestea .
Pai suna bine 4500k la 10 usd, cred ca le voi alimenta la 50w si le voi controla prin pwn pentru a le tine la o temperatura decenta.
Ieri am apucat sa masor puterea consumata de fiecare LED in parte si a reiesit o putere medie de 41.5W cand sunt alimentate la 12V (de fapt in sarcina sursa pe care o folosesc are o tensiune de iesire de ~11.8V). Toate cele 6 module impreuna consuma fix 250W, iar lumina este extrem de puternica. Faptul ca merg la aproximativ o treime din puterea maxima le creste si mai mult eficienta.
Am facut aceasta paranteza ca sa iti spun de fapt ca poti folosi fara probleme driverele de 50W pentru a alimenta CXA2530 .
Nu stiu ce sa iti zic despre partea cu PWM. Unde te gandesti sa integrezi partea de dimming ? Pe iesirea driverului ? Dar e o idee foarte buna si merita sa incerc sa o integrez si eu. Sper sa nu se supere diverul daca vede variatii asa de rapide si de bruste ale curentului de iesire.