What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

OUTDOOR - PYTANIA

O

OrganicShowmen

Ja kiedys przetransportowalem prawie ponad 1000L ziemii na dach, takze :chin: 50L to wg mnie rozgrzewka przed porzadnym outem. A na takim worku to sobie mozesz wsadzic z 4 roslinki w jeden duzy dolek nasypac to do tego dolomit kurzak [ ucze sie od najlepszych :D ] wymieszac z tym co jest na miejscu. Potem przyniesc te sadzonki i modlic sie wpierw zeby ich nic nie wpierdolilo z tych lesnych skurwysynow a potem jeszcze kilka modlow o jak najwiecej panienek i dobra pogode i jestes na dobrej drodze. Jak sie nie przylozysz to gowno z tego bedziesz mial. Spoty musza byc dobre naslonecznione, woda musi byc obok zeby jej nie nosic, a ziemia musi byc zyzna inaczej naawet 120 nasion Ci nic nie pomoze :D

hehehe pozdro, ale ja sie urobilem ostatnio robieniem spotow z forumowym kolega ;) dzieki. posadzilismy do gleby nasiona Early sativa x Early Cross hehe zupelnie nie wiadomo co ale tak dla testu czy wogole wyjdzie na tej glebie. Pozniej sie tam dostarczy sadzonki.

aaa To frisian dew to zapomnij, lepiej sobie ogarnij maroka albo jakies seedy od esbena.
peace :D:yes:

[m8]

Member
Veteran
dokladnie

bez pracy nie ma kolaczy chyba kazdy o tym dobrze wie

pozatym duuuuzo cierpliwosci

pzdr

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Pozwole sobie moj ulubiony wierszyk wtracic , jak juz gadamy o wiosennych wykopkach ...

W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie
I Szczebrzeszyn z tego słynie.

Wół go pyta: "Panie chrząszczu,
Po co pan tak brzęczy w gąszczu?"

"Jak to - po co? To jest praca,
Każda praca się opłaca."

"A cóż za to pan dostaje?"
"Też pytanie! Wszystkie gaje,

Wszystkie trzciny po wsze czasy,
Łąki, pola oraz lasy,

Nawet rzeczki, nawet zdroje,
Wszystko to jest właśnie moje!"

Wół pomyślał: "Znakomicie,
Też rozpocznę takie życie."

Wrócił do dom i wesoło
Zaczął brzęczeć pod stodołą

Po wolemu, tęgim basem.
A tu Maciek szedł tymczasem.

Jak nie wrzaśnie: "Cóż to znaczy?
Czemu to się wół prożniaczy?!"

"Jak to? Czyż ja nic nie robię?
Przecież właśnie brzęczę sobie!"

"Ja ci tu pobrzęczę, wole,
Dosyć tego! Jazda w pole!"

I dał taką mu robotę,
Że się wół oblewał potem.

Po robocie pobiegł w gąszcze.
"Już ja to na chrząszczu pomszczę!"

Lecz nie zastał chrząszcza w trzcinie,
Bo chrząszcz właśnie brzęczał w Pszczynie.

tytul znamy prawda ...?
ja po zeszlym roku nabawilem sie takiego reumatyzmu ze do teraz sie zginac ani nogi dzwigac nie moge ....

pozdro

p.s. a ten wierszyk napewno nie jest offtopic-owy - w tym wiosennym czasie zalatuje raczej czyms optymistycznym - a jak juz o tym mowie to znowu REJS sie mi nasuwa na mysl (....)

weedsmoker

Active member
witam,
warto dawac ugnita slome przez 1,5 roku na spota,da ona wogole cos? doszedl by jeszce do tego obornik ale malo go jest plus oczywiscie dolomit. Spot byl caly przekopany na jesien.
ogolnie zostalo mi jeszce troche roboty musze sie wyrobic od tego piatku do wtorku przszylego. aktualnie mam juz przygotowanego 1 spota gdzies na 43 rosliny , wiem za duzy ale to przez to ze za bardzo sie namachalem lopata i tak wyszlo hhe... no co zrobic. Ziemia jest caly czas tam wilgotna, (nie mylic z blotem) ponizej 20cm i obawiam sie czy aby kozrenie nie beda gnily pozniej??
kopalem z 4 dni od rana do wieczora:D, zostalo jeszce do przekopania z 2/3 spoty ale to juz luzik bo tam bedzie tylko po 4, 8 roslinek tak na wszelki wypadek no i ten o ktorego pytalem na poczatku na ok 30 plantow z przekopana ziemia na jesien.
Zaczołem juz kielkowac troche pestek miedzy innymi lr, troche purpur, c99, i cos tam jeszce ...
pozdro forumowi bracia :D

tomato

Member
Veteran
z-z, pieknie to wyrecytowales hehe :D
mam pytanie do tych co mieli lr x oasis na oucie, kiedy ten cross jest mniej wiecej gotowy ? spoty czekaja, ale ilosc miejsc ograniczona i nie wiem czy warto go wrzucac .
pozdrawiam

O

Ojciec

sarny , owady i inne paskudztwa , a co z zającami ? ma może ktoś jakiś sposób na nie ?
anti-bissan ciężko dostać :( może jakieś domowe, własne sposoby ?

7 poty na mnie 1 miejscówka przygotowana :).

tomato

Member
Veteran
posadz obok spota marchewke, to ci krzokow nie rusza :D
albo ogrodzenie, albo wszystkie inne smierdzace specyfiki o ktorych byla mowa wyzej. domowe sposoby sie nie sprawdzaja, rownie dobrze mozesz niczym nie zabezpieczyc i liczyc na farta.
o, tak sobie pomyslalem ze zajac to plochliwe zwierze, wiec moze jakies ustrojstwo co by wydawalo jakis dzwiek moglo by go odstraszyc, jakies dzwoneczki czy puste puszki na drzewie.. :chin:

E

Ergonomic

te puszki to dobry myk.... tylko żeby jakiegoś przechodnia nie zwabiły.... sarna też płochliwe zwierzę.... Ewentualnie wilcze doły dookoła miejscówki xD

weedsmoker

Active member
szklo nic nie da szkoda zachodu lepiej zrobic jajies ogrodzenie wokol roslin , sa dostepne takie siatki plastikowe w ogrodniczym, w kolorze zielonym nie rzucajacym sie zbytnio w oczy cos takiego http://www.icmag.com/gallery/data/500/7586DSC01824.jpg. ja jednak postawie w tym roku na jakies preparaty zapachowe, i porobie zasieki z galezi , no zobaczymy co z tego wyjdzie. zdam pozniej realcje
pozdro

S

Szot

Siema lukiplayer:
tu niechodzi chłopie zeby zwierzyne zranic a wystraszyc wiec najpierw pomysl chłopcze a dopiero potem pisz

pzdr

E

Ergonomic

Chcemy chronić rośliny, ale szkodzenie przy tym zwierzakom to przegięcie- zła karma. Siatka jest zdecydowanie dobrym pomysłem trzeba tylko pamiętać by wkopać ją odpowiednio głęboko- taka sarna czy zając nie będzie się fatygował po jedną roślinę skoro dookoła tyle żarcia... Co innego dziki- te są nieprzewidywalne i tępawe, ale wykluczając sarny i zające mamy o wiele mniejszy problem :)

hodowca

Active member
Veteran
Może szkło wokół spota?? porozbijaj parę butelek, a jak taki sie nadzieje to dostanie za swoje :D

Co za debilny pomysł! poprostu jak czytam te Twoje "posty" to zastanawiam sie nad istotą sensu Twojego istnienia i wkładu w to co tutaj piszesz.
sorry ale przez takich userów jak ty to forum się "cofa" i staje sie "trawką" albo jeszcze czymś innym ,a nie elitarnym "International Cannagraphic Magazinem"

,a moze chciałeś podpalic jakąś łąkę albo las?

RaStart

Member
Szot obrońca zwierząt ta? hehehe Tu się liczą planty a nie jakieś króliki chlopaczynko
Ja pierdole ja tez odkąd sie pojawiłes tu i czytam twoje posty to albo wybucham głosnym smiechem albo ręce mi opadają . tu sie licża planty a nie jakies króliki co ty ku..wa pierdolisz stary sam jestes chyba chłopaczyną jakims 15-letnim sądząc po twych wypowiedziach. te zające(a nie króliki )zyją w swoim naturalnym środowisku i są takimi samymi mieszkancami planety jak ty nie mozna im sie tak poprostu wjebac z buciorami powybijac i huj aby planty były bo przez takie myslenie dzieje sie na swiecie tak jak sie dzieje(egoizm kirowany checią zysku ) i jakbys uzywał tych"plantów" zgodnie z przeznaczeniem to sam byś na to wpadł ze nalezy im sie taki sam szacunek jak kazdej innej istocie i rozkminiał jak tu zrobic by wilk był syty i ofca cała .przepraszam reszte uzytkowników za tego posta ale juz poprostu niemogłem i musiałem bo najgorsza znieczulica.
Aha i luki odpusc se te posty typu:zajebiscie jedziecie pozdr. tu nie o ilosc chodzi a o jakosc przynajmniej mi tak sie wydaje
jeszcze raz sorry za off

pozdr organiczni i wszyscy obrońcy zwierząt:) -------RaS...

S

Szot

Luki czy ty masz buraku mózg czy dla ciebie nic innego sie nie liczy tylko marihuana człowieku wyobraz sobie jakbys był tym tylko krolikiem i jak bys sie czuł kurwa jak bys se łapy skaleczył o szkło zwierze tez czuje bol i po to wymyslili takie produkty do odstraszania zwierząt wogole ty jestes jakis przyjebany przytocze jeszcze twojego innego posta

Jak mogłeś je trzymać Bóg wie gdzie na widoku,że Twoi współlokatorzy je zajebali.. Głowy bym im upier***

Ps dzieki za negatywną karme Lepiej pokaż co masz w ogrodzie frajerze
sczerze nieiwiem za co ją dostałem ale niemartw sie buraku pokaze

Sorry kov i panowie za offtopa bo to nie od tego ten temat ale mnie wkurwia ten typ

pozdr dla prawdziwych

No ale obrażać to nie musicie!! Każdy ma tu prawo podsuwać swoje pomysły i chyba Was ktoś kultury nie nauczył Panowie.. Widzę jedyny weedsmoker i Ergonomic zachowuje się jak przystało a reszta..? :no: 2 ledwo zarejstrowanych userów którzy wprowaddzają tutaj tylko wrogie nastawienie :( Takiego forum nie chcemy.. No i hodowca który chce się odegrać na mnie i się napina tutaj jakby nie mógł gdzie indziej.. Czekamy Szot mniej gadaj i wyzywaj od buraków, Ładnie to tak podkurwiać ludzi?? jak wam się nie podoba to nie odpisujcie na moje posty!! Niedługo to to forum będzie pełne chamów(poza wyjątkami) , bez zrozumienia i normalnego kulturalnego pisania na jakie przystało... najlepiej od razu zjechać no nie? A mnie nie obchodzi czy mnie tu ktoś lubi czy nie :nanana: offtopow nie robie, normalnie zielenie i nie wyżywam się na innych userach. I póki przestrzegam regulamin to tutaj zostanę :) Polecam siłownie albo jakiś sport dla tych wszystkich nerwusów hehe. POst ulegnie autodestrukcji ,pzdr

S

Szot

Te lukifrajer po 1 ty jestes ledwo co zarejestrowany bo ja byłem na tym forum duzo wczesniej ale pod innym nikiem po 2 my tez na tym forum nie potrzbujemy gosci ktorzy piszą posty ktore gowno wnoszą do tematu

O

Ojciec

Spoko pomysł z tymi siateczkami , mam aktualnie coś podobnego ale z ogrodzenia podwórka hehe koloru zielonego ;].

Ale marchew na spocie ? ciekawe czy by sie pokusił na marchew , a nie na nasze krzaczki he .

Ale wpadłem na pomysł :) , zamiast siatek poszukać gałęzi , dranki bądź coś innego sztywnego , powbijać wokół roślin i dość gęsto obwiązać od dranki do dranki żyłko ? Na , po dobie tych siatek. Ciekawe czy to wytrzyma. Przy dobrym myśleniu , można też dać i od góry zabezpieczeni , żyłkami nie wiadomo jakie są sprytne te kicaj hehe.
A jak już maluch podrosną , można zawsze poszerzyć pole ochronne przestawiając kijki dalej i obwiązywać. Przy czym żyłka mało się rzuca w oczy i wygląda jak nici pająków , tylko te kijki hmy ...

Ps.

Głupota nie zwalnia od myślenia ... !

Latest posts

Latest posts