What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

outdoor - dobór odmian

zawias

New member
Na wstępie witam wszystkich, jestem tu nowym userem.

Niedługo zaczynam 2gi w moim życiu outdoorek ponieważ poprzedni nie był specjalnie udany postanowiłem sie poradzić fachowców.

kupiłem już paczke feminizowanych maroków, ponieważ z tego co widac na forum w zeszłym sezonie odmiana ta spisała sie na medal. chce też kupić lr x santa maria by było jakies palonko w wakacje.

Planuje kupić jeszcze jakies 2 paczki feminizowanych pesteczek i tu już niemam pojęcia co wybrać. Proszę więc o jakies propozycje. Haj preferuje bardzie indyjkowy. Prosze o niepodawanie drogich odmian które kosztują wiecej niż 100zł za paczke(4szt).

Zaciekawiła mnie "the church" z greenhouse, może ktoś coś powiedzieć jak to się sprawuje w polsce?

z góry thx za wszelką pomoc

Kup northern lights z FS i do tego shamana labo passiona z DP....
P.S - mogles zapytac oto w "co w ogrodzie rosnie ci 07"
pozdro

prosto.pl

Member
Maroc - dobry wybor, tez mam ta odmianke na outdoora :) Ostatnio na forum ktos pisal ze z DP powstaja mutanty, ja z DP na tego outdoora mam Shaman, zobaczymy co to bedzie, polecam jeszcze easy sative z FS i jesli ktos by chcial to mam pare pestek na wymianke: EM x HH x NL, NL, C99 x Durban poison, schrom x bs f2 ,

zawias

New member
ogrodnik-pl16:
zastanawiałem się czy nie napisać tego w co w ogrodzie rosnie ci ale doszedlem do wniosku ze nie bede zasmiecal tamtego watku.

czy odbywają sie na tym forum akcje w stylu openseed?

L&M

Member
zawias said:
Zaciekawiła mnie "the church" z greenhouse, może ktoś coś powiedzieć jak to się sprawuje w polsce?

mam te pestki, zdecydowany faworyt na ten sezon dla mnie napewno
troche się o nim naczytałem, ma być dobre zioło ale najlepsza jest ilość, nawet do 900gr:D:D
może w wyborze pomoże Ci filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=gwBtWrm2ahY

zawias said:
czy odbywają sie na tym forum akcje w stylu openseed?

nie i dobrze że nie, ale można się wymieniać pestkami miedzy sobą zawsze przez pm...

pzdr i powodzenia

zawias

New member
no wiec chyba sie zdecydowalem na tego churcha - cena w miare zachęcająca - 70zł za 5 pestek femi do tego wezme NL'a

dlaczego dobrze że niema openseedsów?? uważam że to pozytywne jest z tego względu że początkujący rolnicy tacy jak ja, którzy sobie wlasnych pestek jeszcze nie wychodowali nie musieliby kupować po 4 ziarenka za kilkadziesiąt złotych, tylko mogliby skorzystać z uprzejmości osób które mają o wiele więcej pestek niż są w stanie wykorzystać.

Tonny

Member
ja postawił bym na sklepik w którym kazdy mugł by wysatwic pestki, i swoja cene, ewentualnie wymienic, wiem ze to bedzie zły pomysł bo wkoncu sklepy długo pracuja na to zeby zdobyc zaufanie i to bedzie duza konkurencja ale mysle ze duzo ludu by z tego korzystało.

kontynłuje pytanie: Zawias czy Ty nie jesteś ze smartshopu?

Tonny

Member
"no wiec chyba sie zdecydowalem na tego churcha - cena w miare zachęcająca - 70zł za 5 pestek femi "
chyba tez sie zdecyduje:)))

baku

Member
kumpel też go zamówił i jestem ciekaw czy "the church" dojdzie, ale myśle że warto zaryzykować zapowiada sie niezłe lato :D

g1enek

Member
Witam.
W tym sezonie zamawiam
5 x The Church
5 x Shaman
4 x Skunk Special
4 x Maroc

Wszystko idzie na outa, co o tym sadzicie ;) Boje sie ze church albo ss nie dojda ;(

g1enek said:
Witam.
W tym sezonie zamawiam
5 x The Church
5 x Shaman
4 x Skunk Special
4 x Maroc

Wszystko idzie na outa, co o tym sadzicie ;) Boje sie ze church albo ss nie dojda ;(

raczej wszystkie powinny dojsc z tym ze maroc i shaman na 100% ss i the church powinny dac rade

lechu

Member
planuję outdoor na dość mokrym terenie, nie daleko rzeki, zależy mi na odmianie która nie będzie się specjalnie wyróżniać z otoczenia(niska), będzie łatwa w uprawie(mój pierwszy raz ;-) ) i będzie szybko dochodzić(chciałbym zacząć suszyć topy przed początkiem września), co polecacie?
Wydaje mi się że w grę wchodzić będzie jedynie lowryder...

cardiel

Member
witamy na forum :smile:

watpie zeby jakakolwiek odmina ( oprocz lowrydera ) byla gotowa do sciecia w sierpniu... mozesz sprobowac maroca, dochodzi bardzo szybko i moc jest zadowalajaca, tyle ze bardzo pnie sie w gore i bedziesz musial ja pare razy przyciac na vegu zeby rozrosla sie na boki... wtedy bedzie przypominala struktura bardziej kulke niz choinke

mozesz sprobowac jakies indici... rosna niskie i raczej tez powinny dosjc w miare szybko... na pierwszy raz mozesz wziasc cos z nirvany... tanie pestki a i jakosc dobra

pare lowryderow tez mozesz posadzic cobys mial co palic na wakacje...

jak cos pytaj smialo, po to jest to forum

pozdr Cardiel :smile:

lechu

Member
Dzięki za odpowiedź :smile:
Mam jeszcze pytanie czym różnią się odmiany lowryderów, i jaką najlepiej wybrać? Wszystkie mają autoflowering? A jak wygląda sprawa z feminizacją(chyba nie ma żadnej odmiany feminizowanej z autoflo)?
I jeszcze jedno- w jakim sklepie najlepiej kupić nasiona na sztuki mieszkając w pl?
PS. Sory że tyle pytań, ale jestem początkujący, a informacji jest tyle że się w nich gubię :smile:

O

oddworldDormé

dr.greenthu said:
1005977je8.jpg
1005953uw5.jpg
1005990vy7.jpg
1005971mv4.jpg
sierpien

pamietasz cardielu co doktorkowi wyrosło ? i jak sie wszyscy slinili :D

ave

Zathir

Member
Witaj :wave:
Jesli chodzi o maroca to topy na moim 30 sierpnia wygladały tak (spot nasłoneczniony prawe cały dzien):

Przedwczesny harvest był 11 wrzesnia, moc swietna a co do ilosci to 80g z ponad 2 metrowego krzaka... :S
pozdrawiam