What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Outdoor 2013

prx

Member
Lepe bilke, na drugi sliki kaže pomanjkanje N (Dušika). Vsaj tako zgleda na čist spodnjih listih. Drugače počakaj kakšen teden.....če se bo širilo naprej zna biti nekaj narobe ( zemlja ali pa kej z hranilim ((lockout)).

Iva

Member
Po mojem mnenju je kriv stric mraz in nizke temperature. Dvomim da bi šlo za ph lockout in pomanjkanje dušika,kajti za zemljo sem se resnično potrudila. Mešanici zemlje s placa in kupljene zemlje sem dodala konjski gnoj že v letu 2012,pred presajanjem pa sem obogatila zemljo z vermikulitom,perlitom in dolomitom. Bilo je premrzlo in prevlažno do tega tedna....Postam report ko jih vidim ob naslednjem obisku.

timoslav

Member
Evo js sem bil tudi včeraj na placu po dolgem času, zaenkrat še vse lepo in prav. Res, da so malo počasneje rasle zarad slabega vremena al je še vedno boljše kot pa kakšna toča :p
Malo sem jih LST-jal to pa je tudi vse.
Mandala #1:

Po LST :p

Pa veselo growanje!

Cereus

Active member
Uaaauuu, to bo grm in pol. Pa zelen fenotip vidm da je, sativka:) A misliš dat kakšno zastirko al si pozabu spet:)

Moje se pa sončjo še v boxu, tamale rožce so automatiki, 3 tasrednji lončki kloni pureAK pa tavečji lončeki nek mix AKxDCxPP pa še nekaj zmixsanga vmes od HFHell. Plac pa še iščem...

Fajn bodte:canabis:

Attachments

• 143.5 KB · Views: 51

Iva

Member
@Timoslav....monster roža bo to na koncu!
Nažalost moja ni tako velika. Lahko pa z veseljem povem, da so vse preživele tole zadnjo pošiljko temperatur, ki so se gibale od 2 do 8 stopinj C v popoldanskem času. Trenutno se sončijo na 22, kar je super.
@Cereus mal si pozn za iskanje lukenj, sam vremeski pogoji so pa trenutno idealni.

In še moja malenkost....zrastle niso skoraj nič glede na to da so zunaj že več kot mesec, sam ta teden se zna marsikaj spremenit na bolje. Shaman je bil z moje strani vršičkan prvič, enako Ams. Autoflowerja nimam namena trenirat, Frisian dew in Mandalo LST-am naslednji teden.

FrisianDew

AutoXtreem

Mandala#1

Shaman

Ams

belivitez

Member
No pa da še jaz objavim par fotk :D
shaman1 pred lst

shaman 2 pred lst

shaman1 po lst

shaman2 po lst

več fotk žal v enem sporočilu nemorem objaviti :/

@cereus a so se že kj bolj ukoreninl kloncki Akja.

Še nekaj mojega
Te imam kar v 50L loncu. pa se mi jih ne da presajat jih bom kar tako pustil vseh 7dem. genetika že zgoraj umenjena AKxDCxPP...

tule še enden list

ostali 3je so pure AK

HajBoj

New member
Noro lepe roze! To bojo tapravi monsteri na koncu! ;)
@cereus a so se že kj bolj ukoreninl kloncki Akja.

Še nekaj mojega
Te imam kar v 50L loncu. pa se mi jih ne da presajat jih bom kar tako pustil vseh 7dem. genetika že zgoraj umenjena AKxDCxPP...
http://shrani.si/?3h/MO/1in28a7K/pic0206.jpgView Image

tule še enden list
http://shrani.si/?1M/bv/3G4ilf7j/pic0208.jpgView Image

ostali 3je so pure AK
http://shrani.si/?3i/Km/4dh52aPN/pic0215.jpgView Image

http://shrani.si/?2Q/Qm/44fYJN1o/pic0216.jpgView Image

http://shrani.si/?2w/O4/3GJYetSs/pic0217.jpgView Image

Iva

Member
Super rože Lion. Čakam tudi na update Timoslav-a

Moje se zaenkrat kr dobro držijo.
Ams je povozila srna in je bil zlomljen,sam se je v roku enga tedna obrastel in zrasel v novi veji.

Mandala#1

Shaman je trenutno najhitreje rastoča vrsta. Visok je skoraj meter in pol in ima neverjetno debelo mesnato steblo, sploh nekje v sredini.

AutoXtreme je v temu tednu začel cveteti. Kot Autoflower bi naj zaključil nekje prvi teden v avgustu.

Iva

Member
SV99 je bila slikana pred 14 dnevi. Iz nje sem naredila klon, ki gre v naravo ta teden. Vreče so 40 litrske,mešane z agrogelom,perlitom,vermikulitom, zemlja je PlantelaBalkonika. Ta teren je res težko dostopen in poln skal, tako da sem si poenostavila delo in dala kr vreče. Mislim, da bi jih bilo dobro z nečemu prelepiti oz prekriti, da ne bo črna barva absorbirala toploto sonca. Na vrhu imam narejeno zaslonko iz bukovega listja in žagovine.

Chronic slikan pred 2 tednoma,se opravičujem za slabo kvaliteto slik

Frisian dew,14 dni nazaj

Manjkajo še slike mojega Hibrida Blueberry-Chronic, grem ta teden na plac in poslikam s proper fotkičem. Nekatere izmed zgornjih slik so slikane kr s telefonom, tako da sem jih malo popravila ker telefon res ne dela fajnih slik. Danes pri nas lije kot iz škafa, tk da upam da ne bo treba zalivat ene 10dni:party:

prx

Member
@IVA

Odlično ti rastejo, ampak Mandala #1 pa počasi raste. Koliko je sploh stara? Kolega iz Slovenije je dal kaliti okrog 15. Maja in ima 2x večjo Mandalo #1 in je bila 2x vršičkana. Zanimivo bo videti Blueberry-Chronic, zna biti odlična kombinacija, sam se imel Blueberry in Chronic posebi in je res rastlo ko zmešano.

Iva

Member
@IVA

Odlično ti rastejo, ampak Mandala #1 pa počasi raste. Koliko je sploh stara? Kolega iz Slovenije je dal kaliti okrog 15. Maja in ima 2x večjo Mandalo #1 in je bila 2x vršičkana. Zanimivo bo videti Blueberry-Chronic, zna biti odlična kombinacija, sam se imel Blueberry in Chronic posebi in je res rastlo ko zmešano.

Mandala#1 je bila kaljena 15.4, v naravo pa preseljena 15.5. Vmes jo je doletela zmrzal in 14 dni temperatur od 0-5 stopinj C, tk da sem zelo vesela da si je sploh opomogla. Res pa je da od vseh rož ravno Mandala najslabše rase pod vplivom temperaturnih šokov. Najboljše je zmrzal prenesel Shaman. Nimam pa takšnih pogojev kot Timoslav tako da sploh ne moremo primerjati:biggrin:
Moje luknje so nekje 40-70 litrske, kar vseeno mislim da je več kot dovolj. Za Shaman-a sem se potrudila in zmešala 70l kupljene in 50 litrov zemlje s placa.

prx

Member
Dober da ti ni zmrznala, saj bo bo razvila koreninski sistem bo rastla ko zmešana. Kolega jo je presadil v 50l luknjo okrog konec Maja oz. začetek Junija in takšnega grma ko ga ima Timoslav. Je pa res da je uporabljal Bio Root in Bio Grow, čeprav uporablja Compo zemljo. Upam da ti bo lep grow uspel oz. da nebo dobil kakšne noge...

timoslav

Member
Dobro dečki in deklice samo počasi. Iva je v višje ležečih krajih pa še trenira jo s pune pare seveda, da je v zaostanku boga rastlina :p Pa ne čutit zaostanka zarad tega, ker nimate 150 litrskih lukenj :) Veste trenutno nisem doma, niti ne bom še kaki teden al dva in to je tudi enden od vzrokov zakaj mam tako velke jame za rastline, ker mi seveda ni treba zalivat :)
Drugače bi jih imel več in pa seveda manjše jame al tudi to kot vse na tem svetu ni idelano :S
Slike pa pridejo ob prvi priložnosti, seveda če je še vse uredu :)
pa lp...

Cereus

Active member
Plac sem našel še lukne moram skopat pa zemljo znosit na plac. Ta teden bo idealno, ker ne bo prevroče. Prejšni teden pa smo se cvrli ko u peklu je sekalo.

Last edited:

Cereus

Active member
Oj, včeraj ko sem kopal luknjo sem naletel na tako trdo ilovco, ubistvu je glinasta podlaga sivkasto rjavkaste barve trda k hudič.

Zdej študiram, pa prosim še ostale za mnenje ali je potrebno narest kakšno drenažo? Prvo kar mi pade na misel je fora od Jorgeta Cervantesa ko na poden lukne položi dilo. Jaz bi najprej nasul plast peska in perlita na to položim dilo.

Dejte kakšen nasvet gverilci, plac sem našel izkoristit ga moram!

:thank you:

tostre

New member
@cereus svetujem ti tudi vsaj za cca 20 cm večjih kosov(savske kugle) kamna pod pesek,ubistvu narediš ponikalen jašek.Pa tud vmes nebi blo slabo.

lp

Chong

Active member
Cerus skopaj do skale in dej not tok kupljene zemlje oz mixa koker si loh prvoscis, ilovica je najslabsa po moje, jst sm edin tko resu plac lani, vedno ko sem tam sadil je blo porazno, pol ko sem pa dodal notr robe za 20 evrov je pa rastla kot zmešana.

Je pa res da jih bl pozno daješ ven tko da naredi manjše luknje ampak vseeno se znebi ilovice ker je pretrda, preveč vode zadrži pa še en kup slabih lastnosti ma ne vem če sploh kšno dobro edin dost minirealov ma to je pa to.