What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

OUT2007 by UNILITE

Plantator

Well-known member
Veteran
raczej sherminizowane :] to nie takie proste żeby fem zrobić , jak by było to każdy by robił .

fajnie ci rosną , porób fotki całych krzaków na koniec , powodzenia:]

Last edited:
A

adrianmenyo

Zeby femi byly trzeba miec pylek z hermy i zapylic nia zenska rosline - 99.9 FEMI!

weedsmoker

Active member
adrianmenyo said:
Zeby femi byly trzeba miec pylek z hermy i zapylic nia zenska rosline - 99.9 FEMI!
taa, chyba 99,9 % hermow bedzie

Edit. i kto tu pisze glupoty sie pytam? :spank:, a jesli masz wklejac teksty z no mercy ktore sie pewnie nikomu nie przydadza zeby w ten sposb nabijac posty to lepeij sie nie wypowiadaj

Last edited:
A

adrianmenyo

Jeszcze zanim femi wyszly na swiat wielu hodowcow z holandii robilo experymenty przez lata, oto jeden z nich, ktory pomagal w uzyskaniu femi nasion: "Jest to metdoa otrzymywania wyłącznie żeńskich nasion przy użyciu pyłku z nieznacznie obojnaiczych roślin stosowana przez holenderskiego hodowce Mr.xx. Robi on to w następujący sposób: Ustawia czas oświetlenia na 12/12 przez 10 dni, następnie przestawia fotoperiod na 24 h, po czym znowy przestawia czas oświetlenia na 12/12 na kilka dni i powraca do fotoperiodu 24/0 na dzień. Po czym znowu zmienia na 12/12 na kilka tygodni. Jeżeli po takim potraktowaniu nie pojawią się hermafrodyci, oznacza to że znalazł on 100% { XX } rośline żeńskią która nie może tworzyć obojniaków naturalnie. Hodowca ten twierdzi, że szanse na znaleźienie 100% żeńskiej będą znacznie większe gdy użyje się rośline która jest bardziej Indyjką" ..... inne zrodlo:"...To całkiem sporo pracy, wyhodowałem ponad tysiąc nasion, które były poddane testom na obecność chromosomów XX. Pozwoliłem im zakwitnąć i gdy uznałem to za stosowne opryskiwałem ich górne partie roztworem kwasu Gibberelic'owego. Opracowanie odpowiednich roztworów i dawek zajęło mi ponad dziesięć lat. Jedyne, co zdradzę, to to, że stężenie roztworu na litr wyraża się trzema cyframi po przecinku. Pragnę pokreślić, że Gibberelic nie jest hormonem, a to dlatego, że ku memu zdziwieniu słyszę nawet od wielu znanych hodowców nasion, że tak myślą. Wpływa on na układ chromosomów i powoduje zamianę chromosomów XX na Y, czyli męskie. Te męskie kwiaty zapładniają roślinę i ponieważ sama roślina całkowicie typu XX, w efekcie otrzymujesz tylko żeńskie nasiona."

Plantator

Well-known member
Veteran
tak , ale mr.xx szuka krzaków w 100% żeńskich , i zmusza je do hermienia , a wy mu radzicie zapylać zwykłym niewiadomym hermem , to niema szans na femi w takim wypadku , a tak jak napisał weedsmoker , masa hermów z tych nasion wyjdzie i tyle , szkoda plantów.

też tak myslę gróby , femi z famale seeds jeszcze ujdą , ale regular i clony zawsze lepsze :]

UNILITE

Member
jeszcze troche i :canabis: :bongsmi: :jump:
21235Imgp1528.jpg

Muczaczo

Member
Siemaszka!
Fajny NL @Unlite , kto był producentem pestek? Ja mam NL'a od Femaleseeds, to dopiero teraz zaczyna kwitnąć :/ i pewnie nic z niego nie będzie.

Pozdro

UNILITE

Member
oil hasz​
chinski znak :]​

zajebiscie zywiczny hels angels
|
V​

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ExLR
|
V​

21235Imgp1585.jpg

--------------------------------------------------------------------
EMxHHxCHEMOxNL (wiekszosc fioletowa)
|
V​

Last edited:

Plantator

Well-known member
Veteran
Pięknie rośnie, pogratulować wyboru genetyki hehehe a tak serio to dużo ci zostało do dojścia tego nl??

Latest posts

Latest posts