What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

ORGANIX & SHIZZLES

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הקוורקל לא יצאה משהו מבחינת עישון, אבל הצורת צמיחה שלה מאוד נוחה.
אני מוציא זרעים של הקרוס, אבל הוא לא מיועד למכירה או לטסטרים בעתיד אלא לניסוי פרטי שלי.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מימין סופר סילבר סאוור גולדן דיזל הייז, משמאל הדבנגר

attachment.php

attachment.php

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
האוטומטית נקצרה
מאקרו בקטיף

attachment.php

Attachments

• Automacro.jpg
    Automacro.jpg
    49.2 KB · Views: 25

Agronomist

Active member
היי פונזי,
יש מצב שאתה מפרט קצת על יקה סידס?
מה המטרות שלכם? באילו כלים אתם משתמשים? מה היקף הצמחים לסלקציה?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
היי פונזי,
יש מצב שאתה מפרט קצת על יקה סידס?
מה המטרות שלכם? באילו כלים אתם משתמשים? מה היקף הצמחים לסלקציה?
בטח

מטרות:
סלקציה של גנטיקה שלא מפתחים עמידות לעישון שלה.
כרגע יש רק זן אחד שמצאנו שעומד בקריטריון הזה, כמדוג סאוור דיזל של רזרוויר סידס. אחרי שנים שעשינו סלקציות עם מאות זנים הזן הזה היה היחיד שאנחנו, המגדלים, הצלחנו לעשן באופן בלעדי לאורך זמן ועדיין להנות ממנו. תוך זמן קצר היה עוד קהל לא קטן של מכורים. זה מגניב שאתה יכול לעשן כל פעם את אותו דבר וכל פעם להנות.
בעוד שקלות גידול, יבול, ונוחות גיזום הם אספקטים שנכללים בשיקולים הם ממש לא העיקריים.
אם לסדר את המטרות לפי החשיבות זה בערך ככה:
  1. נקי מהרמי
  2. חוסר פיתוח עמידות לעישון
  3. אופי של הסטלה - צריך להתאים להפרעות קשב וריכוז ולעישון כל היום. חייב להיות אקטיבי ולא מעייף
  4. טעם
  5. ריח
  6. עמידות לפתוגנים, ביחוד עובש
  7. גודל יבול
  8. מראה ויזואלי של הפרחים
  9. קלות גידול

כלים:
היו לא מעט בעיות עם הזן - קשה (מאוד) לגידול, נטיה להרמי ויבול נמוך.
השלב הראשון היה לפתוח את הגנטיקה לסלקציות, בשביל זה הכלאתי 2 נקבות (הכי יציבות מבחינת הרמי ועם העישון הכי טוב) ו2 זכרים.
מהאף 2 יצאו לנו מלא אופציות ובחרנו 2 מהן בתור קאטים מסחריים. בסופו של דבר צמצמנו את הסלקציה לקאט אחד שהסכמנו כולנו שהיה טוב יותר מכל בחינה.
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=260503 - מהמחזור השני
האמא של האף 2 עדיין רצה בישראל ויש גם פה כמה בפורום ששמו את ידם על הקאט.
אחר כך עשינו סלקציה עם 20 צמחים בערך (מספר מדוייק נמצא עמוק בארכיון) ליצירת האף 3 עם הורים שונים אבל כולם טובים. מה שנתן אף 3 עם המון המון פנוטיפים.
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=290376
הסלקציות של האף 3 היו מסובכות כי היו המון פנוטיפים לבדוק ולהשוות. אחרי 3 חודשים של דגימות נשארנו עם 8 נקבות שהחלטנו להשאיר במאגר ו4 זכרים. כל הנקבות שונות אחת מהשניה באופן מהותי כדי לאפשר עוד סלקציות מדוייקות יותר וציד פנוטיפים ממוקד.
עוד מעט נכנסים האף 4 לפריחה
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=313072
אחרי המחזור הזה יהיה עוד אחד של אף 4 לבדוק את כל האמאות.
המטרה של האף3 ואף 4 היא ליצור אוכלוסיה איכותית ומגוונת בתוך המאגר הגנטי, מה שקשה מאוד למצוא בזנים היום.
המטרה באף 5 שונה מהשאר - זן יציב ואחיד מזרע עם 3-4 פנוטיפים לבחור מהם. בשביל להשיג את זה מזן מיוצב אנחנו מתכוונים להשתמש באמא אחת ואבא אחד שונים ככל האפשר.
למגדלים שלנו ולנו האף 4 היה המטרה - גנטיקה מגוונת לבחור קאט אליט ביותר ממנה. באף 3 לא היה שום פנוטיפ שחזר על עצמו והצפי הוא שהאף 4 יהיה אפילו יותר מגוון ולא רק זה אלא גם עם הורים שנבחרו הרבה יותר בקפידה.
בשביל להתאים את הזן לגידול בתנאים אורגניים הסלקציות לאף 5 יעשו בגידולים אורגניים בלבד.
ההאבקות עצמם נעשות ע"י הפרחת הזכרים יחד עם הנקבות באותו מקום, בלי משחקים מיותרים.
חוץ מהנתונים הטכניים יש עוד לא מעט אספקטים שאנחנו משתדלים לשים לב אליהם כמו להשקיע כמה אהבה שאפשר בצמחים, לא לרסס הדברה כימית בשום סיטואציה מסיבות הוליסטיות, להגיע לגידול תמיד בוייב חיובי, לעשן הרבה בזמן הטיפול בצמחים ולכבד את הצמח בכל שלבי החיים שלו.

החלק הכי קריטי בכל התהליך הוא הסלקציות של הגנטיקה, הגידול עצמו לא מסובך.
בשביל ליצור את האף 4 לקח לנו מעל 150 דוחות עישון מפורטים שהיינו צריכים לנתח סטטיסטית בשביל לבחור את ההורים.

כלים נוספים הם תיוג מאוד קפדני והמון מזל.

היקף הצמחים לסלקציה:
כמה צמחים שאנחנו יכולים בהתאם לתנאי שלנו זה כמה שאנחנו עובדים איתם. יש כמה מגדלים שעובדים עם כל מיני וריאציות של הגולדן דיזל ויש מגוון הכלאות שגם בהן אנחנו מחפשים מציאות.
אחרי 3 וחצי שנים אנחנו יודעים מה אנחנו מחפשים ויש סיכוי טוב לא למצוא את זה גם בסלקציה של 50 צמחים.
אנחנו לא ממהרים - שנמצא את ההורים הנכונים לייצר את הזרעים.
אין דדליין כרגע, הדדליין הוא שנהיה מרוצים מספיק מהתוצר.
התכנון כרגע הוא בערך 10 נקבות מהאף 4 עכשיו, וכמה שאפשר אחר כך. הצפי הוא למצוא את האמא מתוך 50 נקבות.
האבא ידרוש קצת יותר עבודה כי צריך לבדוק את הצאצאים של כל אבא, אבל מתוך סלקציה עם 50 נקבות סביר להניח שימצא האבא פשוט כי אין לנו עדיין כלים מדוייקים לבחור אותו.

עריכה: וכמובן שבהמשך יתכנו בהחלט שדרוגים לזן עם הורים טובים יותר שימצאו מהסטוק אף4

Last edited:

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
גולדן דיזל אוטומט הראשון עושן היום פעם ראשונה!

הגנטיקה היא 100% גולדן דיזל, מצאתי פנוטיפ אוטומט בתוך הסטוק שלי.
דפקתי שאכטה שלו מקודם והעישון היה מאוד מאוד חלק, עם מעט מאוד טעם. אני מאמין שזה בגלל שאני רגיל לקיורינג קפדני וזה היה ישר מהייבוש.
לא היה שום טעם בעייתי והאפר יצא לבן לחלוטין.
עוד שבועיים אני אוסיף הערכה של הטעם והריח.
מעציץ 3.5 ליטר עם קצת כופתיות בקר והרבה מים הוצאתי 11 גרם פרח יבש וחצי מהראש הגדול הורדתי כי היו 3 פרחים זכריים בתחילת הפריחה.
סופר קל לגידול ואני בטוח שמעציץ גדול יותר אפשר להוציא יבול משמעותי. נקצר 84 יום מזרע.
לקח לסטלה 10 דקות בערך להתחיל להשפיע. מרגישים את הסטלה, שזה יותר מהרבה אוטומטים שגידלתי, והיא רגועה ונעימה. מחזיקה יחסית הרבה זמן.

יש לי איך לייצר את הזרעים בצורה יציבה לשיווק תוך 3 חודשים אם יהיה ביקוש, אבל אם לא אז אני אמשיך לעבוד בזמן הפנוי על הזן ואייצב ואחזק אותו עוד קצת.

וקצת תמונות

הראש הראשי
attachment.php

תקריב לפוד אחד שלו
attachment.php

פרח מהקטנים יותר
attachment.php

תקריב שלו
attachment.php

התמונות נערכו עם Zerene Stacker

Attachments

• 9 - GD62 auto female small bud stack.jpg
    9 - GD62 auto female small bud stack.jpg
    59.1 KB · Views: 27
  • 10 - GD62 auto female macro stack.jpg
    10 - GD62 auto female macro stack.jpg
    39.2 KB · Views: 24
  • 11 - GD62 auto female macro stack.jpg
    11 - GD62 auto female macro stack.jpg
    71.4 KB · Views: 23
  • 12 - GD62 auto female macro stack.jpg
    12 - GD62 auto female macro stack.jpg
    55 KB · Views: 23

Agronomist

Active member
לפני שאני ניגש לענות בצורה עניינית, אני חייב לשאול מספר שאלות כדי שאני אדע איך לנסח את התשובה שלי.

האם אתה בוגר פקולטה?
(לחקלאות)

האם עשית תואר ראשון או שני בפקולטה?

האם יצא לך לעבוד בתור מטפח בחברת זרעים מסחרית?

Agronomist

Active member
אוקיי, אני מקווה שהתשובות שלי יהיו מובנות.
אני אשמח לענות על כל שאלה שעולה מהתשובות שלי.

מטרות הטיפוח שלך מעט לא ברורות.
בחרת כ 10 תכונות טיפוחיות. חלקן מוגדרות (הרמי - תכונה גנטית מונוגנית) וחלקן מאוד אמורפיות (טעם וריח).
על פניו עושה רושם שחלק מהתכונות לא היו אמורות להיות ברשימה מכיוון שניתן לפתור אותן ע"י שימוש בכלים מולקולרים, כדוגמת PCR לניפוי דו-מיניות.

בעוד שטעם וריח הינן תכונות מאוד סובייקטיביות, הייתי מצפה לפרוס אותם ללפחות 10 קטגוריות שניתן לסווג ולכמת
לדוג חמוץ, מתוק, פירותי, חזק, חריף, מסריח ועוד.

באופן אישי אני לא ממש מבין את התכונה "קלות הגידול". למה הכוונה?
האם מדובר על פעולות אגרוטכניות שנדרשות לזנים מסויימים, כדוגמת הדליה מסויימת, או גיזום תכוף? אשמח אם תפרט.

ההכלאות שביצעת ותהליך הסלקציה שלך נראה... יוצא דופן (יחסית לטיפוח מקצועי בחברת זרעים).
מדוע אתה מבצע סלקציה גם לזכרים וגם לנקבות כאשר תוצר שלך הינו בצמחי נקבה?

אם להיות כנה לרגע, שטח הטיפוח שלך מגוחך (אני מאמין שאתה מודע למגבלה הזאת). 50 צמחים לדור אף 2?
שנינו יודעים (אני משער) ש 50 צמחים אינם מייצגים את כל המגוון ושהסיכוי להגיע למגוון רחב (קצת מעל לפופיק לדעתי) של מעל 10 תכונות (חלקן מאוד פוליגנטיות) הינו בלתי אפשרי. הסיכוי לקלוע בדיוק, או בסביבה של אותן תכונות הינוי הזוי (שלא לומר אפסי).

מצד שני, יכול להיות שיש לך המון מזל. מי יודע, אולי תצליח להוציא זן על מ 50 צמחים (מחזיק לך את כל האצבעות האפשריות).

אני מקווה שנתתי לך מספר נקודות למחשבה, כך שתוכל לייעל את תהליך הטיפוח שלך.

הייתי מאוד שמח לראות את הפורמט של דוחות העישון שלך. עושה רושם שהושקעה בהן המון מחשבה.

שיהיה לך המון בהצלחה!

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
בכיף

הטיפוח הוא סובייקטיבי ונתון לטעם אישי. יש שם הרבה יותר אומנות מאשר מדע.
אין לי פיסיאר או שום שיטה מולקולרית שאני עובד איתה

יש לי המון הגדרות לריח והן ביומנים האישיים שלי. מעבר לסוג הריח אני מחלק לטרפנים עיקריים שאני יכול לזהות וחוזק הריח מעבר להרכב שלו.

קלות גידול מדבר בעיקר על עמידות לסטרס וטעויות מגדל

אני מטפח את כל הגנטיקה, לא רק את הנקבות. יש המון תכונות שהזכר מעביר הלאה וחשוב לי גם זכר טוב.
את הזכרים אני בורר ע"פ פרופיל ריח בעיקר, משהו שבהחלט עובר לצאצאים.

חמישים צמחים לדור האף 2 זה לא מעט כמו שנדמה לך. אין לי כוונה לשמר את כל התכונות, רק כמה מסויימות. וגם אני בטוח שהעבודה שלי לא אבסולוטית.
אין לי שום דרך נכון להיום לבדוק מעל 50 צמחים לכל האספקטים שאני מחפש. אני מעדיף לדייק בסלקציה שלי מאשר להריץ מספרים גדולים ולפספס את הווינרים.
את האף 2 עשיתי מ2 זכרים ו2 נקבות מה שלא נותן כל כך הרבה מגוון כמו שנדמה לך.
אבל בתאכלס בסוף הצלחתי לשמור את כל התכונות שרציתי עד אף 3 בינתיים, אז אני הייתי אומר שהלך לי סבבה.

הדו"חות שלי בנויים בצורה הבא:
קוד הבודק
זן, תאריך ושעה
הערות ספציפיות על הגידול אם יש
כמה זמן יישון
מראה ולובן של הפרח
ריח של הפרח
ריח של הקססה
טעם
מחניקות
אופי של הסטלה (החלק הכי ארוך)
חוזק
ציון כללי

לרוב הקריטריונים יש פירוט של שורה - חצי עמוד בשפה חופשית.

אני משתדל לתת לכל קאט כמה נסיונות, בכמות גדולה וקטנה ובלי דברים אחרים שיכולים להפריע לשיפוט.

Agronomist

Active member
האם חלק מהפרמטרים הללו מספריים?
נראה שחלקם יותר מילוליים ולא ניתנים לכימות.
לצורך העיניין, תהיה לך בעיה לעבוד איתם אם יום אחד תגדיל את היקף הטיפוח ותרצה להשתמש בתוכנת טיפוח.

בכל אופן, שיהיה המון בהצלחה.
אני בהחלט הולך להמשיך לעקוב אחרי השירשור הזה.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
האם חלק מהפרמטרים הללו מספריים?
נראה שחלקם יותר מילוליים ולא ניתנים לכימות.
לצורך העיניין, תהיה לך בעיה לעבוד איתם אם יום אחד תגדיל את היקף הטיפוח ותרצה להשתמש בתוכנת טיפוח.

בכל אופן, שיהיה המון בהצלחה.
אני בהחלט הולך להמשיך לעקוב אחרי השירשור הזה.
יש כמובן פרמטרים מדוייקים - מספר פרחים זכריים ל100 גרם פרחים יבשים ומשקל יבש בקציר. יש גם עבודה השוואתית עם תמונות ויש תיאורים יחסית מדוייקים לפגיעות למחלות בהתחשב בהבדלים המשמעותיים בין הקאטים.
אבל מה שבאמת חשוב לנו כרגע זה הסטלה, ועוד לא כימתו אותה קרוב למספיק מדוייק כדי שנדע מה בכלל לחפש.
לדוגמא - אפשר יחסית בקלות להשביח עגבניה למשקל או לרמת סוכר גבוהה או לצבע או לחמיצות או לעמידות או לצורת פרי. אבל כמה קל להשביח עגבניה פשוט טעימה?

תוכנת טיפוח פרקטית שאתה מחפש משהו להשיג משהו מאוד ספציפי ורמת הדיוק שלך משמעותית. אין לי לא את זה ולא את זה.
אם היה לי את המקום והכלים לעבוד עם סלקציות כמו שאתה מדבר עליהן ועם אנליזה כמו שאתה מדבר עליה הייתי רץ לעבוד עם אוטומטים עשירים בסיבידי - נראה שהתעשיה מאוד מתעניינת בהם כרגע.
כמו כן הסטיות בנתונים בין מחזורי גידול שונים לאותם קאטים עצומות מה שמגדיל באופן מאוד משמעותי את סטיית התקן שלך. אין עדיין שום קריאה אמינה לנטית יצור קנבינואידים בצמח, רק קריאת חלבונים ומבחנים עם מוצר מוגמר - שתי שיטות מאוד לא מדוייקות שנותנות תוצאות מאוד שונות בין מחזורי גידול. אפשר להגיע לתוצאות עם השיטות האלו, אבל אני לא חושב שאפשר לסמוך עליהם.
קארמה גנטיקס מהפורום פה טען שהוא קיבל 50% סטייה בבדיקות קנבינואידים (וטרפנים ושיירים) ממחזור למחזור עם אותו קאט. עם סטיות כאלו אתה רוצה להחזיק כפולות של אותו קאט בכמה וכמה מחזורי גידול כדי לקבל איזשהו מידע קונקרטי - בהצלחה לעשות את זה עם סלקציות של 300+ צמחים.
שנטיבאבא עושה את זה עם מספרים יותר גדולים אבל אני לא מכיר אף אחד אחר בתחום ואין לי מושג מה המתודת עבודה של שנטיבאבא.

אני שמח שהפרויקט מעניין אותך, למידע נוסף אתה מוזמן להצטרף לקבוצה החברתית שלנו (באנגלית) - לינק בחתימה שלי.
יש שם תמונות אקסקלוסיביות ומידע מדוייק יותר על הסלקציות והפנוטיפים השונים שאנחנו עובדים איתם.
ויש גם את הפתילים באנגלית שמכילים המון מידע, גם בחתימה שלי.

יום שישי כיפי
-פונזי

Agronomist

Active member
ניכר שאין לך ניסיון בבחינת זנים מסחריים.
אני יכול להראות לך מבחני טעימה מפה ועד לירח של מבחני טעימה שפורטים את הטעם לפרמטרים כימים שונים.
עד לרזולוציה של מולקולות ספציפיות שתורמות או גורעות מהטעם הסופי של המוצר.
לדוג' כהלים כדוגמת אתנול מקנים למוצר טעם רקוב.
מולקולות ארומטיות כדוגמת מירצן מעניקות טעם של מנגו.
וכו' וכו'.

יצא לי לעבוד בתחום של מדידת טרפנים (לא בקנאביס) לרוב מדובר בשאלה של אחידות בטכניקות אגרוטכניות.
מדידה בזמנים קבועים ותנאים קבועים. בהחלט ניתן לביצטע כאשר יש לך מיומנות וניסיון בשימוש בגיסיאמאס.
יש מחלקה שלמה במשרד החקלאות שתפקידה השבחה לטעם טוב יותר.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
ניכר שאין לך ניסיון בבחינת זנים מסחריים.
אני יכול להראות לך מבחני טעימה מפה ועד לירח של מבחני טעימה שפורטים את הטעם לפרמטרים כימים שונים.
עד לרזולוציה של מולקולות ספציפיות שתורמות או גורעות מהטעם הסופי של המוצר.
לדוג' כהלים כדוגמת אתנול מקנים למוצר טעם רקוב.
מולקולות ארומטיות כדוגמת מירצן מעניקות טעם של מנגו.
וכו' וכו'.

יצא לי לעבוד בתחום של מדידת טרפנים (לא בקנאביס) לרוב מדובר בשאלה של אחידות בטכניקות אגרוטכניות.
מדידה בזמנים קבועים ותנאים קבועים. בהחלט ניתן לביצטע כאשר יש לך מיומנות וניסיון בשימוש בגיסיאמאס.
יש מחלקה שלמה במשרד החקלאות שתפקידה השבחה לטעם טוב יותר.
אני אישית לא עבדתי בחברות השבחת זרעים אבל יש לנו כמה חבר'ה בצוות שמתעסקים בנושא.

אני לא בוחן זן מסחרי, אני בוחן זן לראש. משהו שונה לגמרי.

מבחן טעימה הוא סובייקטיבי, איך שלא תהפוך את זה.
בדיקת טרפנים זה טוב ויפה, אבל:
1. הטרפנים לא קבועים בצמח בין מחזורי גידול שונים
2. היחס בין הטרפנים ושאר יחסים בין החומרים הנדיפים יוצרים אפקט שאי אפשר לצפות ע"י מדד של טרפן אחד ספציפי. אפשר פשוט להוסיף שמן אתרי מסויים אם רוצים במקום לגרום לקנאביס עצמו ליצר אותו. אני מניח שהיחס בין הטרפנים הרצוי פשוט לא ידוע.
איזה קנאביס טעים יותר?
איזו עגבניה טעימה יותר?
אתה ממעיט מאוד מערכה של אומנות לטובת מדע. גם אם הצלחת לזהות את כל הרכיבים שאתה רוצה עדיין לא הצלחת להכין מרק.
להכין מרק עם כל הרכיבים המדוייקים מזוהים זה משהו שממש אין לנו את המשאבים לעשות כרגע. גם לא לאף אחד אחר בתחום.

בעוד שטרפנים מצליחים לבדוק בקלות לא מצאתי פרוטוקול אחיד ואמין לבדיקת קנבינואידים. אם שמעת על משהו, אנא ספר לי :)

וכמו שכבר ציינתי, הפרמטר העיקרי (אחרי עניין ההרמי, שקל למדידה כמותית) הוא אי פיתוח סבילות. בדרך לבדיקה של הפרמטר הזה יש לי כבר תוצאה דיי מדוייקת של כל שאר הפרמטרים.

חוץ מזה שאתה מדבר על לבודד מאפיין מסויים להגביר אותו. זאת לא המטרה שלנו.
אנחנו כרגע עובדים על עיצוב של אוכלוסיה, עם מגוון מאפיינים (טעמים של מרק) שכולם מוצאים חן בעינינו, לפחות בזמן הפיתוח. לנתח את זה מבחינת טרפנים באופן מדוייק זה פשוט חסר משמעות כי מ8 אמאות ו4 אבות (או יותר בהמשך?) שכולם שונים לנסות לשמר פרופילים מסויימים זה פשוט לא פרקטי. וגם לא כזה משמעותי.

הגישה היא יותר לכיוון זרעי קנאביס שכל צמח יצא שונה, אבל עדיין פגז. איזה סמנים אפשר לחפש בשביל זה?

-פונזי

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
סופר סאוור גולדן דיזל הייז, יום 37 לפריחה:

attachment.php

Latest posts

Latest posts