What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Orange Bud DP Fem by Sairu

G

Guest

mi cos sie zdaje ze nie tylko potasu ale i fosoru (poczatki, chyba ze przeklamanie na balansie bieli na focie) fajniutko rosna.. ale nie w tym rzecz, odkad tu jestem i lookam na na grow`a w twoim wydaniu to najbardziej sie jaram tym diamentowomylarowym boxem :D jest zaj....
pozdro bede podgladac jak puchna i puchna az w koncu sie buchna
PS: cinn poszedl pod noz, wstepnie na szybko podsuszony tescik wypadl przedziwnie, conajmniej jak kreska, hehhe ach te sativki

sairu

Member
ten white rusian rzeczywiscie cos podupadl na zdrowiu. po wczorajszych ogledzinach reszta odmian wydaje sie ze bedzie zenska po wygladzie poczatkowych preflowerow. za kilka dni sie okaze.

sairu

Member
dobre wiesci!
wszystkie odmiany z boxa okazaly sie byc zenskie.
w niedziele dam wiekszy update ze zdjeciami.

sairu

Member
7my dzien Flo

uff. jak ten czas szybko leci. zaledwie tydzien temu przelaczylem na flo a tu wielkie zmiany w boksie.rosliny strasznie szybko sie wyciagnely dajac miejsce na rozwoj kwiatow. 2 dodatkowe tygodnie vegetacji niz zazwyczaj chyba beda warte czekania. oby boks nie okazal sie za niski :)

apropo boxa oto i on:

Northern Light:

dorzucony pozniej i przelaczony po 2 tygodniach na flo. docelowo zostaje w 3,5l donnicy z braku miejsca.

[Killer Queen x lr] x [WYD x White Russian]:

ladnie sie rozgalezil. ale pomimo traktowania go tak samo jak reszte jakos mizernie wyglada. moze sie uda go dociagnac do konca uprawy.

Chronic x Sensi star:

najbardziej rozkrzaczona pani w boxie. jezeli geny okaza sie dobre to bedzie z niego niezla dama. zero problemow z ta odmiana.

3x Orange Bud:

ostatni nawiekszy. wszystkie niestety maja nadal plamy na lisciach, ale jak narazie poza nimi nic nie wskazuje na niedobor niczego. moze genetycznie maja taki kamuflarz? :)

G

Guest

Wow! @sairu ty juz przeginasz ziomus! :D Cos czuje ze szykuje sie nam nastepny ganja expert :D Jesli chodzi o te plamki, to sprobuj dodac odrobine dolomitu. Podniesiesz ph a przy okazji zredukujesz niedobor mg jesli taki jest.

E.: Hmm... jak czesto podlewasz ten oklapniety krzak? Wyglada na lekko przesuszony.

Powodzenia! K++ :wave:

Last edited:

sairu

Member
nie jest to wina braku wapnia w glebie. te plamki sa na lisciach od 1szego pietra. zapoobiegawczo dodalem duzo guano o 25% zawartosci ca (brak lime stone w sklepach) i plamki nadal sa. ale puki roslina rozwija sie prawidlowo nie bede sie nimi przejmowal.

placjusz12

Member
pieknie Ci rosnie . Mam pytanko jakiej pojemniosci donice planujesz az do samego konca?
te co teraz czy wymienisz na wieksze ?
pzdr placek

sairu

Member
musza zostac 10L z braku miejsca, ziemi i checi do przesadzenia :) wystarczy jak mi z tego 1m/2 wyjdzie 200 g to bede szczesliwy

kazuya20

Active member
hej sairu ładny grow pięknie ... szczególnie licze na tego chronica heh
niedługo ja startuje heh :jump:

sairu

Member
dzien 21 flo

pisalem posta 30 minut i pod koniec mi sie skasowal :( teraz bedzie w skrocie.

NL:
po 10 dniach wega. bedzie plonu akurat na posmakowanie odmiany

[Killer Queen x lr] x [WYD x White Russian]:
same z nim problemy. przewiduje strasznie luzne kwiaty. opadaja mu liscie. mam nadzieje ze wytrzyma do konca uprawy.

chronicXsensi star:
piekna struktora, zero problemow, nizsza niz pozostale. polecam kazdemu.

3x Orange bud:
podobnie jak chronic. zero problemow. zaczynaja sie juz powoli ladnie szronic.

No i caly boksik:

Podlewanie:
na 2L odstanej wody z pokruszonymi skorupkami jajek na dnie dorzucam bat guano lyzeczke, 4mll hamerhead PK 9-18, 20 mll bio flores. taki mix do 3 tyg przed scieciem, pozniej woda z nieduza iloscia bioflores przez tydzien i plukanie.

bogusik2

Member
Sairu super krzaczorki ;D Nie moge sie doczekac az zetniesz te smakołyki :)
Nastepna uprawka już zaplanowana? hehe fajnie jakbys sprobowal jakichs innych technik :D Troche zabawy w boxie to jest to :D
Te zajebiste choineczki można spokojnie postawic Snoopowi na gwiazdke :D pzdr

sairu

Member
na nastepny grow mam twoj mix ktory dostalem od innego urzytkownika forum + cos fem blizej niesprecyzowanego. ogolnie mam cisnienie od roku na somango x g13

sairu

Member
wczoraj poszedlem sprawdzic rosliny i sie okazalo ze 1 orange bud sie lekko shermil :( ale co mnie ucieszylo to jaja pojawily sie tylko na najnizszych galazkach. poodcinalem te kwiatki bo top glowny ladnie sie rozwija i szronia. szkoda bylo wyrzucic wiec dzisiaj wysuszone na predce poszly do batona :)
powiem ze jestem pozytywnie nastawiony co do moich oczekiwan na koniec uprawy. jak na najmniej rozwiniete kwiaty po 4 tygodniach flo jestem w szoku.
dawno w anglii nie kupilem czegos o takiej mocy ja moje malenstwo.
kochajcie swoje roslinki a wam sie odwdziecza :)))

sairu

Member
42 dzien flo

box:

NL:

chronic:

Orange:

WR:

zwyciezca z boxa chyba bedzie chronic. najwiecej wytworzyl kwiatow. orange mnie troche zawiodl. nie duze z niego beda plony, ale za to moze palenie bedzie 1sza klasa.
niedlugo zobaczymy

ARTofMAKINGfire

Grinding extra.
Veteran
I can't under stand a word of this thread but thank you sairu fo making it. I have some DP Orange Bud seeds coming and I can't wait to grow them out...

sairu

Member
artofmakingfire:
i hope that u'll recive better genes thet i have. this is worst growing commercial stain i ever had from dp. maybe at least it's going to be powerful plant, but we will see in the next couple of weeks. i'll defenitly put smoke report here in english for u.

sairu

Member

tak wyglada nl idacy pod noz dzisiaj. malutki bo na doczepke, ale na okres suszenia reszty chyba wystarczy. w niedziele tne wszystkie oranze. chronic i wr chyba zostawie jeszcze dodatkowy tydzien pod lampa.
planuje reweg chronica bo ma niespotykany zapach i strukture krzaka.

chlodek

Member
No i smacznie;)) daj znać ile ci wyszlo z wszystkich plantów, ale to pewnie bedzie za jakies 2 tygodnie

Latest posts

Latest posts