What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Offtopic Thread

hodowca

Active member
Veteran
nieaktualne
Hej! Dzisiaj na seedbay jest obniżka cen od Reservoir seeds.
Pojawił się niespotykany Chemdog Bx2 za 80$ limitowana ilość,który wg.expertów jest lepszy niż ibl -z tylko 10wystawionych pakietow po kilku godz.zostały jeszcze 3 ...spieszcie się

Last edited:

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
Ja bym brał... gdybym nie miał oryginalnego klona hehe Miałem IBL i się hermiły choć jakość była spoko. GRS i CVS zrobili crossy używając samca wygrzebanego z chemD bx i potomstwo było ok. Nie wiem czy Rez będzie jeszcze robił nasiona, jeśli nie to może sam zrobię chemD bx za jakiś czas. Ogólnie klon chemD jest zmutowany, ma przebarwienie na liściach które wygląda zupełnie jak wirus TMV ale to tylko taka dyskoloracja, niestety dziedziczna gdyż miałem phenotypy chem ibl z bardzo podobną skazą. Z tego co mi starszyzna powiedziała wyniką, że na oryginalnym klonie te przebarwienia znikają zaraz po przełączeniu na flo i podaniu większej ilości nawozów, moje przebarwione phena z chem ibl były ogólnie bez wigoru i plonu więc ciekaw jestem jak wyjdzie chemd gdy go na flo wrzucę, narazie ukorzeniłem kilka klonów...

Co do ChemD to mam z nią zaplanowanych kilka próbnych crossów za niedługo takich jak :

ChemD x abusive og kush fem
chemD x c99 reg
chemD x amnesia reg
chemD x amnesia fem
chemD x peyote fem

i może coś jeszcze... potem się może wybierze coś by zmontować back cross:D

peace

cheapwine

Well-known member
Veteran
Ma ktos może na zbyciu HPS'a 150tke? (nie zarowke a cala lampe) jakby co to PM.

edit: nie mowie ze za free, oczywiscie hajs musi sie zgadzac :)

hodowca

Active member
Veteran
Ja bym brał... gdybym nie miał oryginalnego klona hehe Miałem IBL i się hermiły choć jakość była spoko. GRS i CVS zrobili crossy używając samca wygrzebanego z chemD bx i potomstwo było ok. Nie wiem czy Rez będzie jeszcze robił nasiona, jeśli nie to może sam zrobię chemD bx za jakiś czas. Ogólnie klon chemD jest zmutowany, ma przebarwienie na liściach które wygląda zupełnie jak wirus TMV ale to tylko taka dyskoloracja, niestety dziedziczna gdyż miałem phenotypy chem ibl z bardzo podobną skazą. Z tego co mi starszyzna powiedziała wyniką, że na oryginalnym klonie te przebarwienia znikają zaraz po przełączeniu na flo i podaniu większej ilości nawozów, moje przebarwione phena z chem ibl były ogólnie bez wigoru i plonu więc ciekaw jestem jak wyjdzie chemd gdy go na flo wrzucę, narazie ukorzeniłem kilka klonów...

Co do ChemD to mam z nią zaplanowanych kilka próbnych crossów za niedługo takich jak :

ChemD x abusive og kush fem
chemD x c99 reg
chemD x amnesia reg
chemD x amnesia fem
chemD x peyote fem

i może coś jeszcze... potem się może wybierze coś by zmontować back cross:D

peace

Rezdoga już nie ma ,zniknął ponad roku temu i nie daje żadnych znaków zycia.z tego co słyszałem to nie bedzie juz zadnych nowych pestek od reservoir seeds ,a ludzie gromadzą i zachowują pulę genową reza zeby nie przepadła jak on sam...
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=230224

cheapwine

Well-known member
Veteran
a przypadkiem Rezdoga nie zlapala policja? dodatkowo mial przy sobie bron etc. cos tam czytalem o tym kiedys i ludzie doszli ze to wlasnie byl Rezdog.

T

Torek

Witam

Mam pytanie do Was jest ktos z was moze z okoli Torunia Lub samego torunia jak tak to prosze o PM

Bo mam pare pytan

pozdrawiam

EnzoPL

New member
hej czy moglby ktos mi podac link do stronki gdize moge kupic gotowy set uprawowy za jak najmiejsze pieniadze ?? chodzi mi o jakis box 0,5 m2 lub cos takiego ?albo chociaz linki do stron gdize gotowe sety uprawowe mozna kupic?

ziben

Active member
Veteran
Enzo, linków nie podamy, bo to reklama. Wpisz w google sety uprawowe i popatrz po sklepach.. nie wiem w czym widzisz problem :)

Ja mam takie pytanko. Jest ktoś z 3City? Potrzebne mi informacje nt najbliższych imprez w klimacie hip hop/drum'n'bass (na styczeń-luty). Byłbym wdzięczny za jakieś info. Pokój!

zielonylasss

guerilla grower
Veteran
El o kamraty!
Pozdrawiam noworocznie wszystkich przyjaciół z portalu ICMag :D
Zwłaszcza tych poznanyuch osobiście:
Mr TopTopGanja!
drGreenthumb!
Selasie!
Plantator!
Hodowca i Dupeczka!
NiceGirl i Padkontrol + kolega !
Pes3fun i Bronek!
Urban!

i innnych których teraz nie mogę sobie przypomnieć ale to wina alko....

Zielonych i bezpiecznych ogrodów życzę całej polskiej zgrai szubrawców, którzy nie zważając na przeciwności losu i pieprzone prawo grzeją ostro polski klimat w lasach i na łąkach guerilli teraz zawsze i na wieki!

picture.php

picture.php

pozdro1410!

Amnnesia

Member
Hejka wszystkim :) jesli ktos ma na zbyciu lampe badz lampy HPS w przedziale od 250 W do 600W prosze o kontakt na PW z informacja co z czym i za ile :)

Pozdrowionka

hodowca

Active member
Veteran
Hej mam wielki problem.Od wczoraj gdy wejdę na stronę icmag.com - wyświetla mi się napis: your acces has been denied (twoj dostęp został zablokowany) . gdy wejdę przez jakies proxy albo przez tora jest OK. czytałem na anglojęzycznych forach ,z nie jestem sam. komu jeszcze dzieją się takie cuda? podejrzewam ze cos jest nie tak z moim IP. ale cooo ??!! co z tym zrobić ??

hodowca

Active member
Veteran
Już po problemie.
Jeżeli komuś sie tak kiedyś w przyszłości zrobi to nie panikować.to nie zadna inwigilacja ,tylko poprostu icmag blokuje niektore zakresy adresów ip ,aby zapobiec lawinowemu spamerstwu w ostatnim czasie.
Trzeba podać dwie pierwsze liczby swojego IP najlepiej do Skipa.
tu poczytajcie: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=250743

BReal

Well-known member
Veteran
Mamm dylemat... wiem, że wezmę w tym roku Maroca od FS ale chciałbym jeszcze do tego jakąś sativę dorzucić. Najbardziej do gustu mi przypadają 3 odmiany: Durban Poison od DP, c99 oraz Orange Bud... i tutaj pada pytanie, a raczej dwa pytania:

Z tych dwóch ostatnich wymienionych która ma największe szanse na dojście?

oraz..

Wiadomo, że DP ma największe szanse na finisz ale czy jest coś jednak co przemawia za wzięciem którejś z pozostałych odmian?

pzdr! :wave: