אז אם להכנס טיפה לחלק המדעי, הספקטרומים שאתה צריך הם ממש לא רחבים.
למשל כל מה שבספקטרום הירוק, שמאוד חלש בנורות משולבות, לא עושה כלום לצמח.
הצמח מגיב לכחול, אדום קרוב ואדום רחוק. יש גם תהליכים שבהם הוא מגיב לאולטרה סגול אבל הוא יגדל גם בלי אור סגול ספציפי.
נורות משולבות פוגעות בדיוק בטווחים האלו ומנצלות את האנרגיה להפקת אור ממוקד בספקטרום הרלוונטי לצמח.
זה בדיוק הבסיס לכל עניין הלדים - יש לדים לבנים (אור גיבוי), אדומים (עידוד פריחה), כחולים (עידוד גדילה) ולפעמים גם אולטרה סגול אבל פחות.
אין שום טעם בלדים צהובים, ירוקים, כתומים וכו'
.
פופ, סחטיין על המידע האיכותי, נשמע דיי נכון.
קמיקזה,
האמת היא שהכי טוב זה פשוט להתנסות וללמוד לבד בדברים האלה. כל צמח יגיב אחרת ויתרגל אחרת לאור שתציע לו.
הצמחים עצמם עוברים תהליך הסתגלות לאור שבו הם "לומדים" איך להתשמש באור בצורה היעילה ביותר. ויש גם הבדלים בין הזנים.
אם הייתי אתה, הייתי קונה קצת מכל דבר ומנסה בקטנה על עציצים שונים כדי לראות מה
עובד יותר טוב ועל איזה זן.
כדי להיות בטוח בתוצאות הכי טוב זה ניסויים עם קבוצת ביקורת שמקבלת אור רגיל
לעומת אור מועשר בלד אם זה אפשרי אצלך...
בהצלחה
לא תמיד זה אפשרי מבחינה כלכלית אתה יודע.
המשנקים המגנטיים של מעל 400 הם לא משנקים משולבים, ככה שתצטרך להביא שני משנקים, אחד למטאל הלייד ואחד להייץ' פי אס
לא לכולם יש את האופציה או הרצון להתחיל להתעסק עם עוד ציוד.
החברות שמייצרות את הנורות המשולבות, וזה גם הדיבור של המגדלים באינטרנט, זה שהנורות המשולבות יביאו לתפוקה פחותה ביבול בעד 5 אחוז.
אני חושב שזה נסבל, בשביל המגדל הממוצע שעושה לביתו.
ב-כיףףף אחי, הרי כולנו פה למטרה אחת לגדל את הצמח שעושה לנו כול כך טוב, אז אני אל הדרך שיתפתי אותכם בידע שלי, ואני בטוח שאם הזמן גם אני אלמד פה דברים.
אבל שוב לא רוצה להיכנס לקטע רק רוצה להדגיש, שאין כזה דבר שהצמח יסתגל לאור שבוא הוא מקבל, הוא כן יפיק ממנו מה שהוא מסוגל, אבל עוד פעם הבסיס זה ה
PAR. שזה עיניין מדעי,מוכח, וטיבעי. ככה שאין מה להיתכווח וללכת לכיוונים אחרים.
וסליחה אם הטקסט מלמעלה לא מפורט מדי, פשוט אני כרגע סאחי ושאני סאחי אני לא צלול , היובש דופק ..
אתם מוזמנים לעשות השוואה בין הספקטרומים של ה HM/HPS
שפירסמתי בדף הראשון, לבין הספקטרום של הנורה המשולבת שהבאתי פה למעלה. ולהבין את העיניין.
הרי בתאכלס חברים, איזה אינטרס יש לחברות של מנורות לייצר מנורה אחת ספציפית שתחליף 2 נורות למהלך הגידול , הם בתאכלס יפסידו כסף אל מהלך כזה...
אממ.. הכל נכון רק שהצמח (כל צמח) עובר תהליך שלוקח עד שבוע שבו תאי הפוטוסינטזה שלו עוברים אופטימיזציה
לדרגות ואופי האור שהוא מקבל כדי להוציא ממנו את המירב.
עדיין עם אור מסויים אתה תוצא יותר יבול מאור אחר. אבל זה קשור גם לגנטיקה של הצמח. השינויים הם לא גדולים כשמדברים על אור שמש אבל הם בהחלט ניתנים
למדידה כשמדברים על ספקטרומים ספציפיים.
כל הצמחים עוברים תהליך הסתגלות לאור שהם נמצאים בו, זאת פשוט הדרך שלהם
להוציא את המירב מפוטוסינטזה בכל אור נתון.
(עשיתי כמה קורסים בביו-כימיה של הצמח)
מנורות Dauel Specturmקנביס לא מגיב לכל אור, הוא לא מגיב בכלל לאור ירוק בטווח מסויים והוא לא מגיב לשום דבר מחוץ לספקטרום הנראה.
יחס מסויים בין ספקטרומים מעודד דברים ספציפיים ויש יתרון מהותי להחלפה של אור על בסיס כחול (מטאל הלייד) לאור על בסיס אדום (חנקן) מבחינת הגידול כי אתה מסביר לצמח שהוא עובר לפריחה. (ואני לא נכנס להבדלים בין אדום קרוב לרחוק - כאב ראש אחר על אותו עיקרון)
אבל בתאכלס? נורות משולבות עובדות.
הצמח גדל ומגיב יפה מספיק למעבר ל12 שעות אור בפריחה גם בלי החלפת מנורה.
הנורה ששלחת גרף שלה לא הכי יעילה. האלו של סילבניה מראות גרף אחר לצורך הדיון.
מבחינה הורמונלית אפשר לשים את ההורמונים באופן מלאכותי ולעודד את השינויים גם בלי הספקטרום אור המתאים - למשל בלומבסטיק.