What's new

Northern Lights#Critical 600watt

orfeas

Well-known member
Veteran
Τελικά, μετά από τόσο διάβασμα και κάμποση προσωπική εμπειρία, το ασφαλές συμπέρασμα που συνάγεται είναι:
" Όσο μακρύτερη η περίοδος ανθοφορίας, τόσο καλύτερο το τελικό αποτέλεσμα!"

ganja3

Member
ένα φυτό για να μεγαλώσει και να τελειώσει , κοστίζει περίπου 150 με 250 ευρώ , χωρίς την απόσβεση του εξοπλισμού .
εάν κάνετε οικονομία στον σπόρο και από 12 τον πάρετε 5 ευρώ ,,, τότε θα σας κοστίσει από 145 έως 245 ευρώ ..
εάν χάσετε σε βάρος 3 γραμμάρια από φυτό σε φυτό , βγάλατε την διαφορά του σπόρου ..

δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό να ψωνίσω από κάπου σπόρο που μπορεί να μην είναι καλός αλλά είναι φθηνός ..
εκτός και αν έχεις να σπείρεις καμιά 10αριά στρέμματα και σε ενδιαφέρει η επιδότηση μόνο .

panas1

Member
εχω μερικά σπόρια κλωστικής απο τσεχία (με κάτω απο 0.2 thc που θέλει)

αντε να δουμε η ΚΥΑ τι θα λέει.. θα μπορεί όποιος να ναι να βάλει οσα θέλει?

πες θέλω εγω να βάλω για πειράματα 100 δέντρα κλωστικής.. θα μπορώ?
(κανονικά για έρευνα τα θέλω.. δε με ενδιαφέρει η μεταποίηση της μετά.. ας το πάρουν κ τσάμπα όποιος θέλει απ τους επίσημους οργανισμούς)

[μη δίνετε σημασία... κλασσικός οφ-τοπάκιας :p ]

ganja3

Member
εχω μερικά σπόρια κλωστικής απο τσεχία (με κάτω απο 0.2 thc που θέλει)

αντε να δουμε η ΚΥΑ τι θα λέει.. θα μπορεί όποιος να ναι να βάλει οσα θέλει?

πες θέλω εγω να βάλω για πειράματα 100 δέντρα κλωστικής.. θα μπορώ?
(κανονικά για έρευνα τα θέλω.. δε με ενδιαφέρει η μεταποίηση της μετά.. ας το πάρουν κ τσάμπα όποιος θέλει απ τους επίσημους οργανισμούς)

[μη δίνετε σημασία... κλασσικός οφ-τοπάκιας :p ]
αυτό που δεν αποτυπώνεται στην ΚΥΑ για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, είναι το κόστος των ελέγχων. Γενικότερα για τους ελέγχους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς 7329 και 1122 του 2009 προβλέπεται ένας ελάχιστος αριθμός ελέγχων τόσο κατά στρέμμα όσο και ανά γεωργό. Αυτός ο αριθμός διαφοροποιείται ανάλογα με την έκταση καλλιέργειας και τον αριθμό των γεωργών. Μέσα στην ΚΥΑ δεν αποτυπώνεται από πού θα καλύπτει το κόστος της διενέργειας αυτών των ελέγχων το οποίο δεν είναι καθόλου αμελητέο. Με βάση λίαν επιεικείς εκτιμήσεις του ΕΛΓΟ το κόστος στην περίπτωση που καλλιεργηθούν 100.000 στρέμματα είναι περίπου 6,5 εκατ. ευρώ (μόνο για το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί). Στην περίπτωση που καλλιεργηθούν 10.000 στρέμματα το κόστος είναι στα 1.200.000 ευρώ.
Επίσης, στην ΚΥΑ δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος στις μονάδες μεταποίησης. Ενώ προβλέπεται μια μέγιστη περιεκτικότητα της τάξεως του 0,2 % σε δραστική ουσία και προβλέπονται και κυρώσεις, δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος για τη διαχείριση αυτής της υπολειμματικής ουσίας σε επίπεδο μεταποίησης. Αν π.χ. μιλάμε για μια παραγωγή γύρω στους 4 με 5 τόνους το στρέμμα το 0,2% σημαίνει 20 κιλά δραστικής ουσίας/στρέμμα. Το οποίο δεν ελέγχεται πουθενά στη μεταποίηση.

Σε άλλο άρθρο της ΚΥΑ αναφέρεται η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των παραγωγών. Σε αυτή την διαδικασία όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για «κλιμάκωση». Άλλο είναι να έχει ένας παραγωγός περιεκτικότητα 0,3% υπολειμματικής ουσίας και άλλο 4% που είναι η συνήθης περιεκτικότητα της ναρκωτικής ουσίας της κάνναβης. Επίσης, μπορεί μια χρονιά να είναι άνυδρη και η περιεκτικότητα να είναι μεγαλύτερη. Τι θα γίνει τότε; Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις του νόμου για τις ναρκωτικές ουσίες οι παραγωγοί;

Βελτιώσεις θα πρέπει να γίνουν και ως προς το θέμα του γενετικού υλικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο ΕΛΓΟ έχει προτείνει να υπάρχει μια βάση δεδομένων με το γενετικό υλικό των πιστοποιημένων ποικιλιών και να ελέγχεται αν το γενετικό υλικό της καλλιέργειας συνάδει με το γενετικό υλικό του πιστοποιημένου σπόρου που έχει προμηθευτεί ο παραγωγός. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν έχουν μελετηθεί τα κόστη των ελέγχων.

Τέλος, υπάρχει ένας προσδιορισμός μέσα στην ΚΥΑ, ότι πρέπει οι περιοχές που θα καλλιεργηθεί η κλωστική κάνναβη να είναι αρδευόμενες και αναθέτει στον ΕΛΓΟ να καθορίσει τις ζώνες κάτι που για να γίνει θα πρέπει να επιλυθούν νομικά θέματα.
:wallbash::wallbash::wallbash:

astrix

Member
@uncle tjo ακομα εχω λιγο white window αν πιω το πρωι τσιγαρο απο δαυτο αστο φευγω εργο θελω κατι πιο light , τα σπεσιαλ κουιν λενε 14% Thc για να δουμε πως θα ειναι στο κεφαλι ..
@locoezon δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο καλλιεργειες αλλα απο greenhouse Που ειχα παρει κατι σπορια δεν ειχαν καμια σχεση με τις μουφες τις royal παιζει και ενα σιτε το zamnecia με Paysafe εκει κοιταω τωρα μπας και παρω τιποτα..
@ganja δεν ειδα καν τις τιμες μονο και μονο για την paysafe αγορασα απο εκει μου δωσανε και δωρο 5 whitewindow κανενα δεν εσκασε lol ..
@orfea ανυπομονω να βαλω τις λεπτοφυλλες σκεφτομαι 2 φυτακια με veg 2-3 μηνες κολαση !!!

tjo

life gardener
Veteran
@uncle tjo ακομα εχω λιγο white window αν πιω το πρωι τσιγαρο απο δαυτο αστο φευγω εργο θελω κατι πιο light , τα σπεσιαλ κουιν λενε 14% Thc για να δουμε πως θα ειναι στο κεφαλι ..
@locoezon δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο καλλιεργειες αλλα απο greenhouse Που ειχα παρει κατι σπορια δεν ειχαν καμια σχεση με τις μουφες τις royal παιζει και ενα σιτε το zamnecia με Paysafe εκει κοιταω τωρα μπας και παρω τιποτα..
@ganja δεν ειδα καν τις τιμες μονο και μονο για την paysafe αγορασα απο εκει μου δωσανε και δωρο 5 whitewindow κανενα δεν εσκασε lol ..
@orfea ανυπομονω να βαλω τις λεπτοφυλλες σκεφτομαι 2 φυτακια με veg 2-3 μηνες κολαση !!!

τι λεπτόφυλλες λες ?σκέφτεσαι κάτι?

astrix

Member
απο οτι εχω διαβασει για σατιβες slh,ssh, la nina,g13 haze ,amnesia , ισως γελασεις δεν εχω πιει ακομα σατιβα μονο σκανγουριες .. εχεις κατι να προτεινεις ??

tjo

life gardener
Veteran
απο οτι εχω διαβασει για σατιβες slh,ssh, la nina,g13 haze ,amnesia , ισως γελασεις δεν εχω πιει ακομα σατιβα μονο σκανγουριες .. εχεις κατι να προτεινεις ??

το ssh του mr nice ήταν μυθικό.είχα διαλέξει ένα φενότυπο γ@μάτο
και έβγαζε πολύ.είχε ανεβάστικο άκουσμα και αρκετή δύναμη.
πολύ ακριβα σπόρια όμως ρε γαμώτο.
το slh που διάλεξα ήταν αρκετά πιο κάτω απ το ssh..σε όλα!
άσχετα αν κι αυτό σφύριζε..το σσχ είχε άλλη χάρη ανιψιέ..

για δε εδώ κάτι χώματα
picture.php

edit κάποια φυτά ξεπερνάνε τα 2 μέτρα εδώ
πρόσεξε τη φου..είναι παντού σε αντίθεση με τα φύλλα..σούπερ αναλογία..

picture.php

αυτό το έπινα 2 χρόνια..αν δεν έχανα το κλώνο μπορεί να το πινα ακόμα..

..Βέβαια υπάρχουν ένα σωρό σατίβες,, ο άσσος έχει πολύ καλή ποικιλία.. και ανάλογα πόσες βδομάδες φλάουερ θέλεις...

locoezon

Member
Ωραία σελίδα αυτή Astrix,απότι φαίνεται έχει από πολλές εταιρίες σπόρους και όχι μονο σπόρους. Ελπίζω να ισχύουν όμως :laughing:

astrix

Member
ανατριχιασα μιλαμε για γαματους παπαδες ενιαιους, περιπου ποσες μερες flowering θελει το ssh ? αν τα βαλω με γλαστρες πατεντα hempy με μια αεροπετρα στο πατο λες να χω προβλημα ? εχω αρχισει και ψαχνομαι το χωμα αρχιζει να με κουραζει:biggrin:

κατι τετοιο

Last edited:

tjo

life gardener
Veteran
ανατριχιασα μιλαμε για γαματους παπαδες ενιαιους, περιπου ποσες μερες flowering θελει το ssh ? αν τα βαλω με γλαστρες πατεντα hempy με μια αεροπετρα στο πατο λες να χω προβλημα ? εχω αρχισει και ψαχνομαι το χωμα αρχιζει να με κουραζει:biggrin:

κατι τετοιο
https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=45610&pictureid=1230102View Image

αυτό το άφηνα 13 αλλά αν το χα τωρα θα του δινα 14..
οκ,σε κούρασε το χώμα και θες να κάνεις hempy??
πάλι ποτίζεις κάθε 3 και λίγο όμως όπως στο χώμα,πάλι κουραστικό θα είναι..

astrix

Member
παμε δηλαδη για 150 μερες απο σπορο αλλα "στροφη στην ποιοτητα" :laughing:
οντως παλι εγερτηριο 8 ωρα για ποτισμα κουραστικο , εχω δει κατι συστηματα οπως τις Wilma με ψηνει αλλα νομιζω οτι θα κανω πατατα στο πρωτο grow , γιαυτο ηθελα να ξεκινησω με κατι ευκολο ,
ο ασσος ειναι ο mr nice? με μπερδεψες με τα ελληνικα ..

tjo

life gardener
Veteran
παμε δηλαδη για 150 μερες απο σπορο αλλα "στροφη στην ποιοτητα" :laughing:
οντως παλι εγερτηριο 8 ωρα για ποτισμα κουραστικο , εχω δει κατι συστηματα οπως τις Wilma με ψηνει αλλα νομιζω οτι θα κανω πατατα στο πρωτο grow , γιαυτο ηθελα να ξεκινησω με κατι ευκολο ,
ο ασσος ειναι ο mr nice? με μπερδεψες με τα ελληνικα ..

κάπως έτσι..ο άσσος ειναι ο ace seeds!
το λινκ είναι απ το δικό του φόρουμ εδώ στο ic

https://www.icmag.com/ic/forumdisplay.php?f=65554

έχει περιγραφές και γκρόου απ όλες τις ποικιλιες του...
έχει και αρκετές ποικιλίες land race.
ο mr nice είναι άλλος..

astrix

Member
ρε συ πως και δεν ειχα ακουσει τιποτα για ace seeds ωραιες ποικιλιες εχει να σε καλα θειο ...

update
42 μερες flower μερικα χρειαζονται ξυλακια για στηριξη χεχε,
το χρωμα τον πιστιλς ειναι ακομα λευκο τα κρυσταλλα λενε αλλα ομως ...
picture.php
picture.php
picture.php
picture.php
picture.php

astrix

Member
θυσιαστηκε στις 48 μερες γιατι τα βαζα φτασαν πατο:dunno:
σας φενεται ετοιμο ? ?
picture.php
picture.php

locoezon

Member
Άμα θυσιάστηκε επειδή τα βάζα πιάσαν πάτο τότε χαλάλι του...

Latest posts

Latest posts