εκτός και αν έχεις να σπείρεις καμιά 10αριά στρέμματα και σε ενδιαφέρει η επιδότηση μόνο .
αυτό που δεν αποτυπώνεται στην ΚΥΑ για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, είναι το κόστος των ελέγχων. Γενικότερα για τους ελέγχους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς 7329 και 1122 του 2009 προβλέπεται ένας ελάχιστος αριθμός ελέγχων τόσο κατά στρέμμα όσο και ανά γεωργό. Αυτός ο αριθμός διαφοροποιείται ανάλογα με την έκταση καλλιέργειας και τον αριθμό των γεωργών. Μέσα στην ΚΥΑ δεν αποτυπώνεται από πού θα καλύπτει το κόστος της διενέργειας αυτών των ελέγχων το οποίο δεν είναι καθόλου αμελητέο. Με βάση λίαν επιεικείς εκτιμήσεις του ΕΛΓΟ το κόστος στην περίπτωση που καλλιεργηθούν 100.000 στρέμματα είναι περίπου 6,5 εκατ. ευρώ (μόνο για το ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί). Στην περίπτωση που καλλιεργηθούν 10.000 στρέμματα το κόστος είναι στα 1.200.000 ευρώ.εχω μερικά σπόρια κλωστικής απο τσεχία (με κάτω απο 0.2 thc που θέλει)
αντε να δουμε η ΚΥΑ τι θα λέει.. θα μπορεί όποιος να ναι να βάλει οσα θέλει?
πες θέλω εγω να βάλω για πειράματα 100 δέντρα κλωστικής.. θα μπορώ?
(κανονικά για έρευνα τα θέλω.. δε με ενδιαφέρει η μεταποίηση της μετά.. ας το πάρουν κ τσάμπα όποιος θέλει απ τους επίσημους οργανισμούς)
[μη δίνετε σημασία... κλασσικός οφ-τοπάκιας ]
@uncle tjo ακομα εχω λιγο white window αν πιω το πρωι τσιγαρο απο δαυτο αστο φευγω εργο θελω κατι πιο light , τα σπεσιαλ κουιν λενε 14% Thc για να δουμε πως θα ειναι στο κεφαλι ..
@locoezon δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο καλλιεργειες αλλα απο greenhouse Που ειχα παρει κατι σπορια δεν ειχαν καμια σχεση με τις μουφες τις royal παιζει και ενα σιτε το zamnecia με Paysafe εκει κοιταω τωρα μπας και παρω τιποτα..
@ganja δεν ειδα καν τις τιμες μονο και μονο για την paysafe αγορασα απο εκει μου δωσανε και δωρο 5 whitewindow κανενα δεν εσκασε lol ..
@orfea ανυπομονω να βαλω τις λεπτοφυλλες σκεφτομαι 2 φυτακια με veg 2-3 μηνες κολαση !!!
απο οτι εχω διαβασει για σατιβες slh,ssh, la nina,g13 haze ,amnesia , ισως γελασεις δεν εχω πιει ακομα σατιβα μονο σκανγουριες .. εχεις κατι να προτεινεις ??
ανατριχιασα μιλαμε για γαματους παπαδες ενιαιους, περιπου ποσες μερες flowering θελει το ssh ? αν τα βαλω με γλαστρες πατεντα hempy με μια αεροπετρα στο πατο λες να χω προβλημα ? εχω αρχισει και ψαχνομαι το χωμα αρχιζει να με κουραζει
κατι τετοιο
https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=45610&pictureid=1230102View Image
παμε δηλαδη για 150 μερες απο σπορο αλλα "στροφη στην ποιοτητα"
οντως παλι εγερτηριο 8 ωρα για ποτισμα κουραστικο , εχω δει κατι συστηματα οπως τις Wilma με ψηνει αλλα νομιζω οτι θα κανω πατατα στο πρωτο grow , γιαυτο ηθελα να ξεκινησω με κατι ευκολο ,
ο ασσος ειναι ο mr nice? με μπερδεψες με τα ελληνικα ..