What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Mighty Forest

jtm

Some kind of shaman
Veteran
16 CFLuri de 55-75W, si 6 de 32W. Alb reci de 6500 si alb calde de 2700K. Mai sunt de vanzare si de 4000K. Evident, astea nu le recomand. Ca si repartizare a culorii sunt jumate jumate.

Eu insa recomand calduros oricui HPS, eventual cu cooltube pentru a evita problemele.

Faza asta cu CFLurile imi aduce avantaj doar ca le pot dispersa pe arie mai mare daca am nevoie, sau mai mica, daca am iar nevoie, pot lumina o planta pe toate partile, si ma pot regla dupa inaltimea plantelor, caci nu se dezvolta toate la fel. Totusi, nu este nu stiu ce mare avantaj, in mod necesar. Este drept insa ca am vazut astfel de ansambluri puse in toate pozitiile pe o planta mare. Nu am urmarit sa vad daca este vreun chichirez.

Recomand Phillips la CFLuri, insa sunt cam scumpe. Am insa de doua luni montate undeva doua TGuri, care spre surprinderea mea nu s-au ars inca (o treime de pret), si am luat si niste HEPOLuri, in care nu prea am incredere, sub jumatate pretul Phillips si... sa vedem. pe TG dintre ieftinaturi, insa daca tot vrei ieftin, cum spuneam, HPS.

In plus, la cate cabluri sunt acolo, e suficient sa faci o greseala si sa nu ai siguranta bine dimensionata. Eu ma pricep si tot ma uit de trei ori, desi am siguranta bine dimensionata :D

U

Universu

Suna si arata destul de impresionant , abea astept sa-ti vina ledurile.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai LEDurile mi-au venit, insa monturile pentru ele nu sunt chiar facil de realizat, fiind vorba de racire cu apa, si am si altele pe cap. Plus ca nu imi trebuie urgent. Am facut cate ceva, insa nu cred ca le termin pana in toamna. Daca le termin... Am ora sexuala deocamdata :)

sukableat

Member
:)) da bravo ma
@ jtm ma gandesc sa merg pe un hps cu un cooltube, idee becu in mijloc iar plantele incercuindul am vazut pe aici pe forum la coloseum ca e plin de rezultate

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@suka Mai, stiu eu, am urmarit si eu un topic doua, si nu stiu daca merita efortul. La o adica, pui un reflector la HPS si ai toata lumina disponibila (nu ca mine :D). Tot atatea grame pe watt o sa obtii, cata grija o sa ai de plante, si mai usor lucrezi cu ele fara colloseum, zic eu. E bun pentru un fel de SOG in spatii restranse, dar... bani aruncati. M-a tentat si pe mine ideea.

Stii cum e, fie ca suntem incepatori, fie ca asa suntem noi unii, dar suntem preocupati (obsedati e mai corect) toata ziua de plantele astea. Nu e rau sa ai/avem o pasiune, dar de la un punct dai in patologic. Observ la mine :D Si tot asa, ne scremem creierii, sa facem aia, sa facem ailalta, cand in realitate treaba e, socot eu, mult mai simpla:
sa facem ce facem, cat mai bine, dar fara sa ne ia toata energia. In plus, ai observat, nu neaparat cresc mai bine daca exagerezi cu grija ;)

Plantele astea cresc daca ai grija de ele. Simplu. La fel si noi, daca avem grija de noi. Acu, ce e mai important, oul, sau gaina, noi, sau ele? Din punctul asta de vedere, marturisesc ca au devenit o lectie de viata. Nu ca ar fi prima de genul...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
S-a luat decizia finala. Sezonul asta se creste pentru frunze. Sau bud, ce o iesi.
S-au strans masculii si mutat afara, sa creasca in voia lor.

Fetele, au ramas sub becuri. Problema vine de la doi factori: tripsii doamnei jtm, de care nu scap fara chimicale, ceea ce nu am de gand sa fac, iar tutun si usturoi nu dau in casa, iar a doua, la fel de importanta, este ca m-am intins prea mult dupa primul fail, si nu am cand sa fac semintele pana in august, cand e deadline.

Asa ca reluam breedingul in toamna, eventual.

Totusi, aparent am calcat in ce trebuie in ultima vreme. Se pare ca CBD Crew Skunk Haze e fetitza, iar CDD Crew Sweet and Sour Widow e baietel. Ma refer la cele doua plante cu trei frunze. Astfel ca le-am scos de sub lumina si vor pupa un outdoor pana hat la toamna.
Acu, sper sa nu le streseze chestia asta prea tare si sa ma trezesc cu hermafroditi dar asta o vedem. In tot cazul, pe astea le scap de tripsi daca mai apar, ca afara le pot da cu orice. Imaginati-va jumate de kil de seminte de soi cu trei frunze, daca reuseste imperecherea!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
De tripsi scapi prin gazari cu co2. Rata 100% garantata daca o faci cum trebuie.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ha, ha, azi e ziua telepatiei! Taman la asta ma gandeam acuma, ca ar trebui sa dau drumul la o butelie de CO2 in camera. Cu mine afara, desigur! Tre sa citesc ceva mai intai, ca nu stiu cum sa fac asta. Adica, sa dau drumul la robinet stiu...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Gata, am calculat. Pentru o camera de 30mc, 10000ppm CO2 inseamna 300L, adica circa oleaca mai mult de jumate de kil. Cu un kil am facut overkill, dar tinand cont de pierderi (desi am usa oleaca etansata), sa zicem ca o sa avem o curba de la 20000ppm in jos, gradat.

Asadar: eliberat 1 kil CO2 (cu cantarul e mai usor). Cel mai bine cu un regulator de presiune, ca sa nu inghete iesirea tubului, desi la debit mic nu e o problema. Mda, asta va fi o problema, scaderea temperaturii...

Lasat cateva ore (sau chiar toata noaptea). Repetat treaba asta sa zicem o data la doua zile, de vreo 5 ori. Teoretic perioada dintre oua este de vreo 5 zile parca, sa vedem.

Mai merge cu gheata carbonica, insa totusi eliberarea e gradata si nu se vand cantitati mici. Si nu se poate pastra. Deci butelie. Si cantar. Si atentie. Si tinut respiratia cand se intra la verificat.
Si ar trebui facuta o proba, cu robinetul deschis la o valoare, sa vedem in cat timp se elibereaza 100g, dar asta cred ca depinde de presiunea din butelie. Hmmm.

Ok, mi-am gasit de lucru saptamana viitoare.

Pana atunci, sa notam ca au venit soiurile de seminte africane, de la Seed of Africa. Promit sa nu ma apuc de ele pana in toamna, ca is oricum vreo 70 de seminte si nu au loc, si ... si... si...

Insa Goji OG care au venit cadou parca le-as pune pe un tapsan. Doar 6 bucati dar... cine stie?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca nu ai regulator pe butelie debitul variaza in functie de gradul de umplere (presiune).

jtm

Some kind of shaman
Veteran
As spune ca e firesc de altfel. Am un regulator, sa vad daca se potriveste. Poate maine will give it a try. Sau in uichend, desi...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Tinand cont de temperaturile ridicate care urmeaza, si de faptul ca pana acum, cand nu a fost cald inca, am avut si 31-32 grade, am decis sa fac o chestie draguta:

Incepand de azi, le-am inversat ciclul de zi cu cel de noapte. Cam brusc, stiu, ar fi trebuit sa fac un drift gradat dar... asta e. Sa vedem daca mai supravietuiesc o luna :D

jtm

Some kind of shaman
Veteran
:D Da, desigur. Dar nu pentru ca m-as fi gandit prea mult, ci pentru ca... asa s-a nimerit :D

De fapt, ca sa fiu sincer, intai a venit ziua, am vazut ce ma asteapta, si dupa 1 ora le-am spus: gata, hai la nani la loc pana la noapte cand se face dimineata. Per total au avut deci noapte/zi de o ora/noapte. Na, ca a fost si drift gradat :))

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
O sa se trezeasca buimace si o sa le apuce brusc cheful de inflorit. Asa patesc si eu cand ma prinde pranzul in pat :biggrin:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ce ar fi... La 31 de grade cat au ziua lor/noaptea mea, noroc ca au inceput sa infloreasca deja. Noroc ca se mai racoreste zilele/noptile ce vine...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Am incercat varianta antitripsi cu CO2. Camera destul de etansa, cu cateva gaurele mici, cat batul de chibrit. Am eliberat 2-3kg CO2, si am lasat cateva ore, 3-5 ore. Am facut asta de 3 ori cam la 3 zile. Ar fi trebuit sa fie mult peste 15000ppm, poate chiar triplu.

Concluzia mea: poate ca a avut efect, insa la o zi dupa incheiere inca mai zburda o musculita alba pe acolo. Not funny. Undeva oi fi gresit.

Oricum, nu mai conteaza. Plantele au fost recoltate. Unele erau spre gata, altele nu. In total, 300g frunze si 100g bud.

Stiu, lamentabil, dar asta e, nu sunt un grower talentat sunt... cercetator.

Din cauza ca s-a facut pe graba (concediu end altele), nixam poze dar, avand in vedere cantitatea scoasa... In tot cazul, gandim pozitiv, important e ca am facut ceva.

Ca invataturi: ghivecele mici sunt pentru concursuri, nutrientii "universali" sunt pentru lenesi sau disperati, si sa cresti fara aer conditionat vara poate fi dificil sau oricum, nu productiv.

A, ar mai fi ca Purple Maroc are o aroma super. Nu ca ar fi singurul, dar asta mi-a ramas in minte. Cu toate acestea, asta e in ghiveci, ziua, ca nu inteleg si pace ce aroma mai poate avea fumat :D:D:D

Threadul se poate inchide asadar, Teribila Padure a fost o lectie, dar nu chiar teribila in sine.

Desi totusi am ajuns la niste concluzii, care insa nu cred ca ar fi primite chiar foarte bine de... comunitate :p