What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Mighty Forest

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Sau padurea fermecata. Acuma, ca sa spun drept, duc dorul unei LaDiva si a unei C99 in ea. Mai precis a uplifting-ului unei LaDiva si parfumului de C99.

In tot cazul nu cred ca o sa le mai astept si pe dumnealor, si dupa aproape fail-ul recent, cand mi-au supravietuit 3 flori din... numeroase seminte :tumbleweed: ma uit la urmatoarele plicuri cu seminte de colectie, caci nu vor fi germinate (afara de cazul ca germineaza singure cand o sa le pun in pamant):

picture.php

Intrebarea este: le pun pe toate odata ( o sa imi umple camera), sau ma dovedesc echilibrat si pun cate una? Grea decizie!

Ma rog, Eldorado de la Nirvana sunt 10 regulare, aici e clar ca nu pun numai una. Plus ca l-as lasa vreunul din domnii Eldorado sa isi faca de cap cu doamnele... Mda, dupa o noapte plina de inspiratie, si un pahar de hidromel, sigur o sa avem mai multe idei.

Daca cineva are de spus de bine sau de mai putin bine despre vreun soi, este mai mult decat binevenit.

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da, o ciudatenie, am facut cate ceva si acum se incarca.

Pai o luna de terasa, si 2 luni de dormitor, ca nu o sa stau pana la iarna cu ele... Mi-ar place un outdoor, dar nu sunt convins ca am vreme de umblat pe coclauri...

U

Universu

Nu ii de umblat mult daca iti place ce faci...eu cred ca ma duc la Spot doar saptamana vitoare vremea sa ocupat de toate.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
As zice ca e tot atata de umblat si daca iti place, si daca nu, se schimba doar perceptia asupra trecerii timpului.

In tot cazul, nu puneam problema lipsei placerii, imi place pe coclauri si fara marioare, ci a timpului. Pentru unii chiar e o diferenta, insa e posibil sa ai dreptate si sa nu fie asa de dificil.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Totusi, vad 2 probleme la scosul pe terasa si apoi bagat indoor.
Ai sanse mari da bagi daunatori indoor, si in lipsa predatorilor din mediul natural acesti iti pot decima recolta.
Dupa o luna de veg outdoor, aceste plante vor fi imense. Si cum e vara, nu stiu daca o sa le poti asigura tu nivelul de lumina care l-au avut out, in cassa fara sa folosesti ac. Si daca facem un calcul simplu, nu mi-e clar cate seeds ai acolo dar par a fi cateva zeci, poate peste 100 daca is si packuri de 10 bucati, pai dupa o luna out nu cred ca iti incap mai mult de 4 plante pe mp, aia inseamna mult peste 10 mp, la un minim de 500w/mp iesim la minim 5000w, ac-ul inca 1000-2000w. Pai cine vrea sa investeasca asa mult timp, curent si spatiu si sa riste sa ii distruga daunatorii tot, doar pentru a economisi o luna de veg indoor? Mai ales ca tu sustineai sus si tare cand ai aparut pe forum ca nu te atingi de thc. Care sa fie explicatia? Iti place sa fumezi plante cu daunatori prin ele? :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
De la coada:
1. Nu imi place sa le fumez in nici un fel. Si am zis ca nu (prea) ma ating de THC, dar THCa-ul este o poveste cu care nu sunt inca lamurit, daca la diferentele dintre CBD si CBDa m-am cam lamurit.
2. Oricum ar fi, tot tinctura ajung in prima faza, adica filtrare sub vid, filtru 5micron. Deci scapam de daunatori.
3. In ceea ce priveste plantele crescute mari outdoor, outdoorul meu este o terasa acoperita, deci nu am full sun. Ce e drept, nici nu pot fi vazute din elicopter.
4. Sunt 62 de bucati. Asa este, ar ocupa mult, si ar ridica probleme mari, desi deloc insurmontabile. Nu se pune problema economiei la indoor, dau doi lei le curent, ar fi culmea, hehe, doar imi plac pe terasa, si am si eu loc in camera de ele.
5. A, stai cuminte, ca am daunatori si inauntru, de la plantele doamnei jtm. Daca nu tin umiditatea scazuta, e un roi de musculite prin ghivece, si nu am HEPA intre camere.

Interesanta telepatia asta azi, tocmai ma gandeam sa le las totusi in camera, si sa scurtez timpul de vegetatie, ca sa le termin pana la concediu.

Multumesc de sfaturi, asadar. Tinand cont ca de azi dimineata germineaza, e clar ca dormitorul meu va deveni iarasi sera, incepand de maine.

P.S. As vrea eu sa am 4 plante pe mp dupa o luna de terasa, dar... ceva imi scapa, nu imi cresc cu viteza foarte mare. O sa vad daca nu pot regla asta din nutrienti, asa... usurel, echilibrat. Nu de alta, dar cele doua Shaman si CBD Sweet and Sour e posibil sa mai ramana pe terasa, caci tocmai le-am facut airpot-uri de 20L.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sub full sun, plantate de mici, daca mai dai si ceva nutrienti prin sapt. 2-3.. cresc destul de mult, in special in saptamanile 3-4, dupa ce ies din faza de seedling. chiar n-ai avea de ce sa pui mai mult de 4 pe mp cand le bagi la indoor la inflorit daca le cresti de mici la soare si le dai tot ce au nevoie. Ramane problema contaminarii cu insecte, care mie mi se pare esentiala si absolut necesar de evitat pentru plante indoor.
Cat despre daunatorii de prin casa, ti-as recomanda sa ii identifici si extermini. Eu nu suport sa am musculite in casa. Si sigur ar fi mai usor de crescut iarba de calitate mai buna daca n-ar exista daunatori pe acolo. Adica e clar ca ei se hranesc din energia plantei tale si ii scad potentialul, nu vad de ce i-ai tolera indoor.

Succes cu proiectul, de abia astept sa vad si eu cum cresc plantele alea de la cbd crew. Asteptam poze. :wave:

*daca e ceva exprimare care nu are logica pe undeva, e de la iarba de-am fumat-o. ;)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da, nu le-am dat niciodata nutrienti in saptamanile 2-3, pe motiv ca nu au aratat deficiente. Insa nici nu au crescut repede.
Dupa faza cu Composana Legume, care are mult azot si m-a speriat nitel, desi Composana Universal pe care il folosesc acum are mai putin azot, si nu creeaza probleme nici la seedlinguri, mi-a fost nu stiu cum sa le dau nutrienti.

Cat despre musculite, am prins una azi dar nu a stat sa ii fac poze. Probabil ca e fungus gnats, ca nu vad ce ar fi altceva, mic si negru si zburator. Am vazut ca le controlez din umiditate si nu ma lupt cu ele. O sa caut niste hartie de muste totusi.

CBD Crew a fost 90% din primul grow, adica vreo 30 de plante.

picture.php
[/IMG]

Nu m-au impresionat prin ceva, decat prin faptul ca nu au avut nevoi speciale. Bine, la ce gradinar priceput sunt eu, nu au crescut cine stie ce, nu cred ca am scos mai mult de 200g/mp, adica per total. Din pacate, tinctura respectiva ... s-a dus. Practic nu am apucat sa gust din ea, asa ca, again.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Au germinat aproape toate. Mai au de germinat vreo doua, aproape sigur vor fi 100%. M-am temut ca daca le scot din servetel si le pun in pamant or sa aiba probleme, dar nu a fost asa. Acum sunt afara, in semiumbra (au si oleaca de soare din cand in cand), si le merge foarte bine. Probabil vor beneficia de un veg de o saptamana, pana ma decid cum continui, mai ales ca trebuie sa vina si restul de 31 pana saptamana viitoare.

Ca idee, acum socot ca esecul trecut s-a datorat unui pamant contaminat. Nu stiu cu ce, dar uite ca a fost. Daca pentru plante cu radacina deja puternica nu ar fi fost o problema, cu seedlinguri a fost.

Vedem cum evolueaza.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Femeia cu 3 sani

Femeia cu 3 sani

Care e sansa ca in doua growuri succesive sa ai cate o planta cu trei cotiledoane?

Ei, tura asta nu numai ca s-a petrecut, dar tura asta am doua, si colac peste pupaza, una dintre ele are si trei frunze:

picture.php
[/IMG]

Din pacate nu am focalizat pe cea cu trei frunze, dar ... mai facem poze.

Interesant este insa ca ambele sunt fenotipuri cu procent ridicat de CBD, obtinute posibil prin incrucisari cu canepa industriala de catre cei de la CBD Crew (doar o ipoteza a mea).

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu cred ca da. Data trecuta, cand am avut una la fel, a murit de la pamant, de fapt de la vreun mucegai. Acum par sanatoase. In cateva zile vedem care ramane in cursa...

Eu inclin sa cred ca plantele selectionate de om pentru a avea CBD majoritar au ceva probleme. In mod natural, impresia mea este ca totusi THCul este majoritar la orice landrace, adica in mod natural.

U

Universu

Da ,thc-u` ii baza de la el pleaca totul :))) te-ai incurcat cu o gramada de plante faci ceva cross-uri?ar fi interesant o canepa cu cea mai sativa care o ai acolo sa vedem cat ii scurteaza perioada de inflorire.L.E. ce spart am fost cand am scris.

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da, asta vreau sa fac, dar numai asa, la nivel de amator, ca stabilizarea ulterioara e munca multa chiar si la un soi, dar la 20. Am un mascul Sativa full (zice seedbanku), si unul indica full (zice seedbanku, asta insa imi vine saptamana viitoare), si il culc pe fiecare cu toate damele, inclusiv cele care imi vin saptamana viitoare (strawberry cough, blueberry, c99, ceva tailandez, ceva brazilian, din astea).

Cele de la CBD crew raman intre ele, ca e pacat sa fac erori cu astea, ca risc sa le destabilizez la unele combinatii.

Oricum, ce ma intereseaza de la crossuri sunt terpenele. Poate deschid o linie de parfumuri :D Sigur, pe langa terpene, si o mica degustare de N soiuri. Mica, pentru ca nu am cum sa duc atatea sa creasca mari. Daca oi scoate 10g de planta zic mersi!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
@jtm = Suna bine listele astea de genetici ce le planuiesti tu aici.. m-ar interesa si pe mine de la ce breeder sunt blueberry si c99 si mai ales sunt curios cum vor arata in flower, ca le am si eu prin repertoriu si as fi curios sa vad ce mai exista pe piata sub aceste nume, ca originalele din ce observ nu se mai gasesc pe nici unde.
Succes cu fetele, mare grija cu ingramadirea plantelor, un numar mai mare de plante pe o anumita suprafata de crestere de multe ori duce la scaderea recoltei in loc sa o creasca. Io cred ca te cam grabesti, puteai sa le cresti in reprize pe parcursul mai multor growuri si sa te bucuri mai mult de aceste seminte, mai ales daca ai dat banii pe ele.

@Universu = Si daca faci un cross canepa cu sativa si daca nu il faci, tot nu Afli nimic, genetica asta e mai complexa decat pare la prima vedere, si mai sunt si factori random ce determina combinatia de gene.. Asa ca trebuie testat in cazul fiecarei perechi de plante, nu poti presupune ca ce se intampla intr-un caz, se va intampla si cand schimbi unul dintre parinti, sau amandoi parintii si incerci iar crossul, chiar de vorbim de parinti ce par sa aiba acelasi raport intre insusirile indica si cele sativa, sau eventual ruderalis, ca tot vorbim de canepa. Chiar si de alegi un alt specimen din aceeasi linie genetica pentru a inlocui unul dintre parinti si reincerci crossul poti fii uimit de diferentele ce apar fata de primul cross. Incercari peste incercari, breedingul nu se face presupunand una alta, ci testand si alegand cele mai bune rezultate continuu, pana nu mai ai ce imbunatati, si tot offspringul arata identic.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
M-am uitat mai atent pe comanda si constat ca am gresit. Nu imi vine si Blueberry ci doar C99. In tot cazul C99 este de la Female seeds. Asta are o poveste amuzanta: la prima mea comanda, am primit si 3 seminte bonus. Una dintre ele avea scris pe pachet "so easy", si eu am crezut ca asa se cheama. Mi-a plaut cum miroase si il rog pe vanzator sa imi mai puna niste seminte din alea "so easy". S-a scarpinat ala si a zis ca nu are asa un strain. Dupa aia am vazut ca pe toate pachetele de la Female Seeds scrie "so easy", si mi-am amintit ca jos de tot scria C99.

Da, stiu ca o sa scada recolta, dar nu sunt foarte interesat in cantitate, nu tura asta, ci doar sa fac o anumita baza. Ele sunt selectate pe niste criterii (oarecum, caci iar nu am fost atent, de exemplu, am vrut niste landraceuri, si in loc sa iau Ketama, am luat Purple Maroc, si asa mai departe). Ei, o sa vedem.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Update la zana martziana:

picture.php
[/IMG]

In rest, cresc toate, desi nu prea mult, caci zona in care stau afara nu e in deplina bataie a soarelui. Mai bine le lasam in camera, asa cred ca o sa ma lupt si cu musculitele de la plantele aromatice ale doamnei jtm.

Au venit si C99, Strawberry Cough, Brazil Amazonia, Hindu Kush si Sweet Thailand. S-au pus direct in ghiveci, insa constat ca germinarea in servetel si apoi in ghiveci e mult mai rapida. Acuma, nu le mai scot de acolo, ce o fi o fi, doar ca or sa fie vreo 10-12 zile in urma celorlalte.

Din pacate 2 Kilimanjaro din 3 s-au cam dus (radacina, asa ca le-am scos in ghiveci si am incercat sa le pun in apa ca pe niste clone, fara radacina). Mai e una totusi, din care o sa clonez, ca sa am conform planului, sau o sa ii fac topping, ca sa am doua ramuri polenizate. Eh, vedem.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Au inceput sa infloreasca.

Au inceput sa infloreasca.

Insa doar de saptamana asta, desi au mai mult de 3 saptamani de stat in 12/12. E posibil ca am gresit eu si nu le-am asigurat intuneric perfect, chiar nu stiu. Shamancele au inceput sa infloreasca la o saptamana dupa ce le-am trecut la 12/12, insa este drept ca au mai mult de doua luni de veg si LST.

picture.php

Si senioarele. In stanga e CBD Crew, Sweet and sour, celelalte doua sunt Shaman, una fetiza inflorita.

picture.php

Avem masculi, avem fetitze, inca nu le-am hotarat soarta.

Saptamana asta se decid si cele doua tricotiledonate ce sunt. Am mari sperante ca una e mascul :D Pentru astea, mai ca mi-as strica concediul pentru seminte, desi o varianta e sa le iau cu mine in concediu :))

Latest posts

Latest posts