What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Micro 57/36/115 - 73W SIL - Peyote Critical/Pineapple Chunk

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Hai ma nene ma ca nu e asa greu sa cresti sub sil-uri. E chiar super usor si o varianta buna pt incepatori, in lipsa de alta lumina mai buna sau de un buget ori spatiu mai mare.. O sa vezi tu ca pana imbatranesti, inveti sa nu mai uiti de calmag. :D
Acusi revenind la ele mai serios.. nu te astepta sa isi revina incat sa fie rapid si vizibil, le-ai salvat tarziu. Tura urmatoare ar trebui sa mearga mult mai bine, daca incepi cu hrana potrivita.
Daca cresterea sub led ar insemna intensitatea de sub sil-uri, ar fi floare la ureche. Daca vrei greu, ia o lampa pro, sa vezi cum si la 40 cm distanta tot o sa ai impresia ca is prea fomiste de o sa intrii in dubii ce sa mai faci..

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
O fi, ca prea-i zici cu foc.. :biggrin:
Privind in urma, realizez ca greseala de baza a fost Ca, eu avand in cap doar Mg.
Mai ramane sa ma dau pe brazda cu ec metru' si-s boboc. Si mai tarziu, desi nu-i aceeasi miza, refractometrul... ;)
Nu m-asteptam la regenerare rapida si completa, ca doar cresc peyote si chunk nu wolverine :LOL: , dezvoltarea bud-ului imi spune ca lucrurile stau bine-n subteran.
"Calul batran nu se-nvata la buiestru" zice o vb, eu m-am invatat prea mult si prea bine cu cfl-urile, alea fiind blande si tolerante in comparatie cu sil. O faceam atat de bine incat psihologic eram tolanit in zona aia de confort.
Episodul asta e un mic pas pt unii dar un salt urias pt mine, trebuie doar sa tin pasul.
O analogie ar fi, spun eu, un pilot experimentat de pe spitfire care sare pe-un f22 sau su27, o sa-i ia ceva timp pana se-nvatza cu joystick-u' si sistemul de navigatie dar va zbura. :tiphat:

piramidon

Veteran
N-am de gand sa fac update din 3 in 3 zile, dar am observat o crestere-n volum al bud-ului si aia trebe' aratata.
Am inceput sa monitorizez prin foto dezvoltarea plantelor pt ca atunci cand le evaluezi ochiometric iti scapa detalii si de cele mai multe ori nici nu observi diferenta pt ca te-ai obisnuit cu imaginea.
Dar am comparat bud-ul din varf de pe 22 sept cu ala de azi, 26. O fi vreo diferenta?
chunk22sept.jpg chunk26sept.jpg peyote22sept.jpg peyote26sept.jpg

E incredibil cat a luat in volum in doar 4 zile.
Am inceput sa fac asta si cu pocorn bud-ul. :tiphat:

DcSantos

Active member
N-am de gand sa fac update din 3 in 3 zile, dar am observat o crestere-n volum al bud-ului si aia trebe' aratata.
Am inceput sa monitorizez prin foto dezvoltarea plantelor pt ca atunci cand le evaluezi ochiometric iti scapa detalii si de cele mai multe ori nici nu observi diferenta pt ca te-ai obisnuit cu imaginea.
Dar am comparat bud-ul din varf de pe 22 sept cu ala de azi, 26. O fi vreo diferenta?
View attachment 18761837 View attachment 18761838 View attachment 18761839 View attachment 18761840

E incredibil cat a luat in volum in doar 4 zile.
Am inceput sa fac asta si cu pocorn bud-ul. :tiphat:
mie mi se pare ca arata ca si cum s-ar mai fi compactat budul si s-a mai umflat si pistilii par ca s-au mai carliontat..

DcSantos

Active member
O fi, ca prea-i zici cu foc.. :biggrin:
Privind in urma, realizez ca greseala de baza a fost Ca, eu avand in cap doar Mg.
Mai ramane sa ma dau pe brazda cu ec metru' si-s boboc. Si mai tarziu, desi nu-i aceeasi miza, refractometrul... ;)
Nu m-asteptam la regenerare rapida si completa, ca doar cresc peyote si chunk nu wolverine :LOL: , dezvoltarea bud-ului imi spune ca lucrurile stau bine-n subteran.
"Calul batran nu se-nvata la buiestru" zice o vb, eu m-am invatat prea mult si prea bine cu cfl-urile, alea fiind blande si tolerante in comparatie cu sil. O faceam atat de bine incat psihologic eram tolanit in zona aia de confort.
Episodul asta e un mic pas pt unii dar un salt urias pt mine, trebuie doar sa tin pasul.
O analogie ar fi, spun eu, un pilot experimentat de pe spitfire care sare pe-un f22 sau su27, o sa-i ia ceva timp pana se-nvatza cu joystick-u' si sistemul de navigatie dar va zbura. :tiphat:
ce e refractometrul ? aparat de masurat intensitatea luminii ?

piramidon

Veteran
Multa vreme am folosit doar hidrometrul (alcoolmetru) si asta doar la produsul finit, niciodata n-am masurat borhotul.
Doar gustam din el si apreciam dupa intensitatea gustului (amar) c-o precizie de 1L cat iese, fara lauda, practica standard.
Pana la hidrometru, apreciam taria alcoolului scuturand borcanul/sticla si urmarind bulele, precizie 1-2%. Experienta..
Am multe ciudatenii d-astea, stiu ora dupa pozitia soarelui c-o marja de 10 min chiar si cand e innorat sau noaptea dupa stele, ma plimbi cat vrei printr-o cladire fara geamuri si-ti arat oricand punctele cardinale chiar daca-s rupt, o prietena de-a mea era contrariata de cum ghiceam temperatura de afara tragand aerul pe nas. Fara eroare! :laughing:
Acum ca-mi trag cazan extraterestru :biggrin: , am de gand sa diversific produsele si sa experimentez asa ca am nevoie de echipament de precizie ca nu poti sa mergi la ghici cu amestecuri necunoscute. Sau cunoscute doar din teorie...
Sa intru si eu in rand cu lumea. :LOL:

piramidon

Veteran
Doua sapt de la ultimul update, lucrurile stau cam asa:
peyote10oct.jpg peyotepopcorn10oct.jpg chunk10oct.jpg chunkpopcorn10oct.jpg

Inca n-am gustat din niciunul desi ma imbie mirosurile cand deschid dulapul, din astea vreau sa scot tot ce pot asa ca ma abtin de la sampling.
Nici nu m-am holbat cu microscopu' la tricomi, o sa ma uit pe la sfarsit cand s-o umfla si ultimul rand de popcorn.
Le dau doar apa cu juma' de doza CalMag. Si CO2...

piramidon

Veteran
Dupa aproape trei sapt pot sa spun ca fetele s-au mai implinit, au facut turnulete si continua sa faca, au prins tenta mov odata cu scaderea temp si ca fum is grozave!
Am luat mostre din amandoua, cate-un popcorn de caciula de la jumatea plantei.
mostre.jpg

Studiati la microscop, tricomii-mi spun ca inca nu-s gata, majoritatea laptosi cu vreo 10% din ei bruni.
De data asta ii vreau ca cafeaua. (cacofonie intentionata) :biggrin:
pchunk29oct.jpg pcornchunk29oct.jpg peyote29oct.jpg pcornpeyote29oct.jpg

piramidon

Veteran
Va rog sa considerati si thread-ul asta incheiat.
Voi edita acest post ca sa bag pozele, da' mai tarziu..

Ambele plante au fost culese, tunse, uscate, cantarite si borcanate.
Peyote Critical a dat 18g de bud uscat si, pana acum, una bucata samanta.
Pineapple Chunk a scos 17g bud uscat si nici o boaba pan-acu'.
Ambele au gust misto, in special PChunk cu damfu' ala dulceag.
Ca efect amandoua-s bune ca day smoke, mare grija cu PeyoteC ca daca exagerezi cu asta iti da o perversa ca pe targu ocna de te pune-n cur. :biggrin: