What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מה עושים כשנוסעים?

אז לסיכום
שלושה שבועות הפוך בחדר חשוך
עדיף שתהייה תנועת אויר אבל לא גבוהה כדי לא לעודד ייבוש מהיר יותר
לבדוק פעם ב...
אם הייתי אתה הייתי קוטף שלושה ימים לפני שאני עוזב
תולה הפוך באיזה חדר ובא לאוורר את החדר לכמה דקות בימים הראשונים
ואז הייתי עוזב לגמרי את הפרחים להיתייבש לבד
מקווה שזה עוזר

עכשיו הבנתי,נשמע לי כמו הפיתרון בשבילי......אם יש עוד הארות או הערות אני אשמח לשמוע הכל.....ממש כואב לי להשאיר אותן ככה....

SoG

Member
אני מבין ממך שאולי כדאי לי לעשות את השטיפה ביום הנסיעה ולתת להם פשוט להתייבש בתוך האוהל,זה אומר שהם יהיו 11 שבועות בפריחה,בדרך כלל לוקח להם 9-9.5 שבועות להיות מוכנים לגמרי.זה לא יהיה יותר מדי?...

תודה רבה על הסבלנות:)

YVW :)

yes that's what im suggesting;
let them run another week in flowering
they will be absolutely fine, you will get a more couch lock high from them once the tricoms turn more amber then if they were clearer

in worst case scenario, they will start drying up while still in the pot if your trip gets delayed for some reason,

best case scenario, you get back in time to chop and simply start your drying process normally

SoG

Member
עכשיו הבנתי,נשמע לי כמו הפיתרון בשבילי......אם

be very careful!

the drying process suggested is very much bud size + strain + environment dependent!

three weeks sound way to long for drying upside down
it should average anywhere from 5-10 day or alternatively
when the steams snaps when you bend it
then its time for curing in jars

be very careful!

the drying process suggested is very much bud size + strain + environment dependent!

three weeks sound way to long for drying upside down
it should average anywhere from 5-10 day or alternatively
when the steams snaps when you bend it
then its time for curing in jars

לפי הדרך שמציע אנג'ל,הצמחים יהיו תלויים הפוך 16 ימים בתוך חדר נפרד,חשוך ומאוורר......יותר מדי לדעתך?

SoG

Member
yea, way too much in my opinion
but yet again it is very dependent on the bud size
and the environment its hanging to dry in

yea, way too much in my opinion
but yet again it is very dependent on the bud size
and the environment its hanging to dry in

הם בגודל ממוצע,לא פרחים בגודל של בקבוק ליטר וחצי כמו שכל מיני אנשים כותבים שיוצא להם.....:).......אני עדיין מתחיל,הזנים לא משהו וכך גם התוצאות.

בדרך כלל אני מוריד את כל הפרחים,מנקה אותם ומייבש על עיתון בארון סגור שאותו אני מאוורר כמה פעמים ביום.
לוקח להם בין 3-4 ימים עד שהחלק החיצוני מתחיל להרגיש יבש ואז אני בדרך כלל מעביר לשקיות ניילון ומשחרר אותם לכמה דקות,כמה פעמים ביום כדי שלא יקבלו עובש.
אני לא יודע אם זה אומר לך משהו לגבי התנאים בחדר ואחרי כמה מאמרים שקראתי פה בפורום בימים האחרונים אני מבין שאני גם לא מייבש כמו שצריך:biggrin:

מה התנאים האידיאליים לייבוש הפוך כמו שאנג'ל מציע?....לחות וטמפרטורה...

SoG

Member
פתרון מעולה להשקיית מספר עציצים בזמן חופשה ללא חשמל וההשקייה מתבצעת לפי צורך העציץ.

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=111046

חשבתי על זה אבל המוצר יקר מדי,4 שסתומים כאלה עולים 100 שקל.
כשיש 18 צמחים בפריחה ועוד 10 צמחים בצמיחה זה נהיה סיפור של 700 שקל.
מערכת השקיה זולה יותר ולדעתי גם אמינה יותר מבחינת כמות המים וזמני ההשקיה,אני מעדיף שהאדמה תתייבש במשך 4-5 ימים מאשר לתת לצמח "למשוך" לבד כך שהאדמה אולי לא תתייבש לגמרי.

תודה על ההצעה:)

טוב אז המזגן עובד מעולה עם הטיימר,הטמפרטורות לא עוברות את ה-28 מעלות ויורדות עד 23 בחושך.

יש מערכת השקיה לצמיחה ומערכת השקיה לפריחה,שתיהן מחוברות לטיימר ועובדות מצויין.

אני נוסע כצד אחד של האוהל מסיים שבוע תשיעי של פריחה,חבר טוב שגר רחוק יגיע אלי כדי להוריד את הצמחים בסוף שבוע עשירי,יתלה אותם הפוך בחדר חשוך ומאוורר והם יאלצו לחכות לי 6 ימים.
זה הכי טוב שיכולתי להשיג,מקווה שזה יעבוד ושאני לא אחזור ואמצא פה ירוק יבש כמו של סיני.

השאלה האחרונה שנשארה לי היא בקשר לדשנים וחומציות בתוך מיכל מים שעומדים לתקופה ארוכה.האם אני צריך משאבת אוויר או סוג של מערבל אוטומטי כדי שהדשנים לא ישקעו או שאפשר להשאיר את המיכל כמו שהוא ופעולת השאיבה תגרום לדשנים להתרעבב בפנים?....האם החומציות משתנה עם הזמן?

isranabis

Active member
Veteran
אין לך אפשרות לשמור על החומציות[יש אבל זה מאוד יקר]אבל אם תשתמש רק עם דשנים מינרלים ולא אורגנים אז החומציות תהיה בחלק הקיצוני והנסבל של הטווח,ותוסיף את משאבת האוויר וגם משאבה קטנה לסירקולציה זה לא יקר בכל חנויות האקווריומים

isranabis

Active member
Veteran
בקשר למערכת הבלומאט זה לא המחיר הנכון מה שאמרת, זה עולה 350 שח לחבילה עם 12 יחידות וכל החיבורים פלוס חלקי חילוף בחנות של הידרוגרו בארץ[אל תתבלבל עם הידרושופ]לוקח זמן עד שהמערכת עובדת כמו שצריך ובגלל הצינורות הדקים דשנים אורגנים סותמים אותם מהר אם תקנה את המערכת אני אוכל לעזור לך הרבה עבדתי עם זה 5 שנים ואני מכיר את כל הבעיות שעלולות לצוץ אבל בכללי זה מערכת מעולה אפשר גם לשים את הקונוסים במגש של הנגר ולהשקות מלמטה,הרבה אפשרויות יש עם המערכת הזאת

Bud+

Member
אם נשאר לך שבוע (או שבועיים), מים בלי דשן יספיקו, חבל להתחרבש עם זה.
בלי קשר, אני חושב שעוד 6 ימים לא יפריעו לצמחות ועדיף לא לתת ל"חבר" לטפל בעניינים האלו רוב הזמן.

אם נשאר לך שבוע (או שבועיים), מים בלי דשן יספיקו, חבל להתחרבש עם זה.
בלי קשר, אני חושב שעוד 6 ימים לא יפריעו לצמחות ועדיף לא לתת ל"חבר" לטפל בעניינים האלו רוב הזמן.

1.הדישון זה בשביל צמחים בשבוע חמישי ובשביל החדר צמיחה.

2.או 14 יום ייבוש בלי שאף אחד ייגע בהם או 6 ימים ושהחבר יגיע בשביל להוריד אותם.
נדמה לי שבמזג האוויר שלנו עדיף 6 ימים מאשר לתת להם שבועיים ללא השגחה.
מה גם שאני לא בטוח אוכל להנות כשאני יודע שהחמודות מתייבשות להן למוות.

בקשר למערכת הבלומאט זה לא המחיר הנכון מה שאמרת, זה עולה 350 שח לחבילה עם 12 יחידות וכל החיבורים פלוס חלקי חילוף בחנות של הידרוגרו בארץ[אל תתבלבל עם הידרושופ]לוקח זמן עד שהמערכת עובדת כמו שצריך ובגלל הצינורות הדקים דשנים אורגנים סותמים אותם מהר אם תקנה את המערכת אני אוכל לעזור לך הרבה עבדתי עם זה 5 שנים ואני מכיר את כל הבעיות שעלולות לצוץ אבל בכללי זה מערכת מעולה אפשר גם לשים את הקונוסים במגש של הנגר ולהשקות מלמטה,הרבה אפשרויות יש עם המערכת הזאת

תודה ישרא,
כבר קניתי משאבה והכל מחובר ועובד,אולי בטיול הבא:biggrin:

lol thats bs ,sorry
i watched both videos(the third one was removed)

didn't find anything new in it and i have no idea where he got his numbers
the stem check is a good way but u need to check all the way to see uniform dryness
he says taking the leaf's off dries the weed faster(which is wrong)
i have been driyng weed fot 15 years,rarely weed would be dry before 3 weeks
the stem was never uniformly dry until 3 weeks

if u wanna smoke moist bud that tastes bad,go for it :)
it takes time to get the taste right,if u add the weed too moist it will take ages to get to that taste and u risk bud rott
sinai weed dries super fast,not super slow,u need an average rate,it effects the burn alot
thats from my experience and not from a video guide

p.s.
25% loss is for commercial growers,they aim to dry shorter periods(20% moistre) for the added weight
for reguler growers the aim is to 10-15% moistre and less)
all that matters is the speed,like i said before , about 3 weeks,check stem or burn some of the bud to see if it burns well and stays lit

SoG

Member
the dry rate is very dependent on the environment its drying in and the genetics being dried out,
there is no set number for the process, then again its all environmental and bud size related