What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Masterlow , Lowrider#2

Fish131

Active member
Dokladnie!
Lowrydera nie da sie revegowac poniewaz on ma autoflowering. Czyli kwitnie nawet przy fotoperiodzie 24/0.
Peace

Hary

New member
Miałem na myśli normalne rośliny, bez zdolności autoflo. Oto te zdjęcia:

a to inna , też kwitnie w tak mlodym wieku- jóż wrzucałem to zdj. w innym temacie

Peace

urban

Active member
Pozwole sobie przytoczyc post bardza inteligentej osoby ;Shakira z H
http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokinin

Cytokininy + Gibereliny - Jedyna szansa moim zdaniem. / opcjonalnie same cytokininy: lub przemienne traktowanie jednym i drugim: można sprawdzić także czy same gir. podziałają podobnie jak w wypadku przedawkowania na normal odmianach = czyli nagły skok UP: i znaczące opóźnienie kwitnienia//

+ ciągłe światło [ w tym wypadku bardziej dla zwiększenia intensywności fotosyntezy... a nie revega] + dieta bogata w azot.

Fotoperiod i temperatura... imo.. nic nie da.
Jak wszystkim wiadomo - to rasa obojętna fotoperiodycznie - nie mająca wcale wegu. - od razu przechodzi na kwitnienie. Może trzymając ja bardzo długo da się dorobić odrobinę dodatkowych kwiatów: ale isc w wegu na pewno nie będzie. // to wiem na 100% - nie idzie i koniec... ;P//

Dlatego wydaje się, że bez traktowania cytokininami / cytokininy - zwiększają szybkość podziałów komórkowych- odmładzają tkanki: oraz znoszą dominacje wierzchołkową / Girbereiny u konopi opóźniają kwitnienie - i powodują wtórny wzrost wydłużeniowy łodyg. / mogą także w większych dawkach indukować hermafrodytów/

Sól kwasu Girbereinowego jest w polskim preparacie Girbeskol : z cytokininami będzie problem – są chyba preparaty złożone zawierające jedno i drugie: ale czystej cytokininy: poza Merkowską BA. Raczej łatwo się nie kupi // koszty mogą być nieco trudne do przełknięcia: za GA chcieli ponad 200 PLN. – są inne cytokininy- np.: zupełnie syntetyczne subs działające tak samo: pochodne mocznika – teoretycznie powinny być tańsze: gdyby się je dało zdobyć..

Latest posts

Latest posts