ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Jak na moje...roślinki się okradają wzajemnie i niektóre wykazują deficyty potasu.
Jeżeli te muszki są malućkie...to miałem podobne. One chyba z coco wyłażą. W moim przypadku były to wciornastki. Robiły dziwne dziurki w liściach.
Nono, pięknie to wygląda gruby, roślinki niemalże wyssały resztki azotu z liści więc palenie napewno będziesz miał pierwsza klasa. I życzę powodzenia w realizowaniu dalszych planów .
Czesc.
Fajne kwiatki i bardzo ladne zolte listki.
Pisales ze stymulator dajesz do konca ja nigdy tego nie probowalem. Jest jakas roznica w paleniu??
Sam na to wpadles czy ktos Ci poradzil i mowil ze to dobrze??
Nigdy nie stosowalem tez ripenu.
Daj smok rep.
Pozdro
jestem zszokowany profesjonalizmem kolegi , myśle ze nawet jakbym miał warunki to bym nie dał rady tak wyczesać . może zadam głupie pytanie jaki wyszedł stosunek wagi do ilości watów ?
Witaj, a co to za jazeniowka imitujaca swiatlo ksiezyca ?? - o cos specjalnego z tych chodzi czy tak poprostu nazywasz lampke do grzebania przy plantach, ktora nie ingeruje w faze nocna ?
Hmm ciekawy bardzo temat, w koncu swiatlo ksiezyca tez musi miec jakis wplyw na rosliny ( no i jak wiadomo ma ). Bogaty to bedzie ten kto zmieni genetycznie rosliny aby rosly bez swiatla :>.
@gruby to muszą być najzwyklejsze światłowody, światło odbijane w nich nie ma prawie w ogóle strat. Większość szybkiego internetu jest właśnie oparta na takich kablach. Wiązka o takiej średnicy jaką podałeś będzie bardzo droga, niestety to jeszcze nie zabawka do domu ;/.
Ostatnio w jakimś programie mówili o świetlikach właśnie - okno na dachu i taki giętki przewód pociągnięty w dół, długości nawet 6 m. Pomysł imo dobry do roślinek na in ale jest jeden problem, potencjalne światło z hps'a będzie także odbijane w górę, więc gdy słońce będzie zachodziło promienie z lampy oświetlą pół okolicy.
gruby jak jest z woda w tym systemie?? ile razy przez 24 godz wlaczasz pompe ?? i czy dawkujesz flora series tak samo jak jest napisane w tabelce zalaczonej do nawozow ??