What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

macho o embra una duda

baltazar

Member
na jakiej zasadzie działa ten system kopiłeś go czy zrobiłeś a jak go zrobiłeś to podaj jakieś szczegółowe dane na temat jego budowy :)
pozdrawiam
baltazar

Flo

Member
na ladnym systemiku jedziesz gruby. też takie rurowe aero niedawno sobie zlożylem ale na razie jadę na samej skrzynce ze zraszaczami. następny grow będzie już w rurach fi110.

a ty w rurach masz ustawiony jakiś poziom pożywki czy wszystko na bierząco odplywa do zbiornika??

pozdr.

E: wspomnialeś wcześniej o zraszaczach wlasnej konstrukcji. możesz wrzucić foty jak to wygląda? plus krótki opisik.

Last edited:

Flo

Member
heh...źle cię zrozumialem w poprzednim poście ale dzieki za odp.

ta chlodziarka to ciekawe użądzenie. sam bym sobie takie sprawil gdyby nie odstraszająca cena. tmp. pożywki w zbiorniku to ok. 24 stopnie więc moglo by być mniej ale na razie ujdzie. roślinki nie narzekają.

pozdr.

G

Guest

ogolnie jest tak ze musi byc pewien poziom wody, jesli nie ma to trzeba stosowac maty irygacyjne, na poczatku .. weg i start flo dobrze zeby poziom byl wysoki..np,50% wysokosci tunelu, pozniej poziom obniza sie by dac maxymalny dostep kozreniom do tlenu, wtedy w tunelu lest mniejwiecej 10-15% wysokosci tunelu wody.. Tak to zaleca GHE w systemach Flos.
pozdr

Plantator

Well-known member
Veteran
siema , ja ogólnie to tak sobie mam w swerze pomysłów na przyszłe eksperymenty , własne aero z rur czy coś takiego , i ja myślałem żeby poziom wody regulować kawałkiem rurki z kolankiem na obrotowym połączeniu , że mam dziś masę energii to narysowałem , może trochę lipne ale zawsze:]

jak by sie miało rury w poziomie równo to by na jednym końcu takie coś wystarczyło , proporcje rór i takie tam to jak kto chce:]

szok

Member
Flo: czy mógł byś juz dobić łaskawie do 50postów bo chcial bym ci wyslac PMa ? potrzebuje troche pomocy przy budowie systemu aero na czesciach GARDENA a ty masz to juz za sobą wiec był bym wdzięczny :)

Flo

Member
gruby cieszy mnie fakt, że uporaleś się z problemem. dużych plonów życzę.

szok trochę potrwa jeszcze moje ślimacze nabijanie postów. może byś mi pomógl?? chętnie odpowiem na twoje pytania. więc dawaj do Hydroponica,AeroFlo-sety,pytania,doswiadczenia

pozdr.

G

Guest

:wave:
Dobra robota!!!:D :yes: widac ze roslinki ladnie sie zregenerowaly!:D Mimo problemow o ktorych pisales wygladaja smakowicie!
Powodzenia! keep us update!

Flo

Member
gruby ladne, tluste kwiatki ci wyrosly. :respect:
widze problem z korzeniami. co się stalo?

pozdr.

Flo

Member
z tym grzybem to nieciekawa sprawa.
warunki jak piszesz masz niezle. ale tu rozumiem że chodzilo ci o fazę jasna. a jak się ma sprawa podczas fazy ciemnej? możliwe że wysoka wilgotność podczas fazy ciemnej jest przyczyną pleśni. z wlasnego doświadczenia wiem, że wentylacja ma zasadnicze znaczenie w takich przypadkach. u mnie jednak pleśń pojawiala się na topach a nie liściach.

z sentymentem patrze na twoje foty PP.milo wspominam swojego power planta. dobre ziólko bylo i mocne zajebiście. twoje roślinki wyglądają identycznie jak moje. to wlaśnie podczas jednej z upraw PP mialem problem z pleśnią.

pozdr.

Gruby jestem pod wrazeniem
naprawde ladnie ci to wyszlo az slinka cieknie :D <mniam>
niemoge sie doczekac moje indorka :)
Co planujesz na nastepny raz?
pozdro

G

Guest

gruby said:
ci ktorzy uprawiaja w systemach hydro i aero wiedza juz chyba doskonale idzie trzeba poswiecic czasu takiej uprawie ,tylko tyle ze osiagi takich upraw sa bardzo efektywne,ilosc JAKOSC .w uprawie biologicznej , wziemi nie mam takiiej opcji zebys mogl osiagnoc to samo.dlatego powiem jedno dlamnie aero jest jedynym sposobem na wyciesniecie z krzaka wszystko co moze dac i jakies 30 procent wiecej.ale dla mnie aero zawsze bedzie tym system w ktorym bede uprawial.pozdrawiam idzieki za wsparcie.

hej gruby - to co piszesz to zapewne prawda i z pewnością uprawa hydro przynosi zdecydowanie duże plony ( jak sie jej poświęci czas i zadba należycie w całym procesie uprawy ), ja jednak nie obalam tego ze wzgledu na negację ale w związku z tym co mogę powiedziec a mianowicie chodzi mi o uprawę w ziemi metodą tradycyjną biodynamiczną - jestem pewny że uprawiając w ten sposób mozna z jednej rosliny wyciągnać ( indor 400w hps X box 1,2m2 -X 3 rosliny = średnio 450-550 gr ) spkojnie między 120-160g najlepszego materiału jaki jest mozliwy a przy tym bez chorób ze znakomitym zapachem i smakiem, mocą, rosliny zrobione w ten sposób sa zdrowe dla palącego i zawsze będą lepsze od każdego hydro, znam temat hydro i zapewniam WAS nie ma jak matka ziemia - pozdro top
:canabis:

ps:nigdy pomidor czy ogórek :))) robiony na wełnie nie będzie tak smaczny ja ten z waszej przydomowej szklarni - rosnacy w ziemii na gównie.

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
TopTop: to co piszesz to spokojnie, ja na swoim nedznym poletku 0,31 m2 wyciagam przewaznie 200. Na 1,2 m2 to mysle ze 500 to powinien byc standard.

kazuya20

Active member
toptopganja zajebiste krzaki podoba mnie się white widow i to ona bedzie następna w boxie u mnie ale na prawde respect :joint: