What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

liście - obcinać czy nie

castlevania

Member
ja obrywam te na dole, ktore prawie ze same juz odpadaja:) poniewaz robi sie syf straszny jak tego nie usuniesz, a z gornymi liscmi to chyba ze pod sam koniec flo kilka dni zeby swiatło jeszcze dało po topach, ale i tak karzdy bedzie robił jak mu wygodnie :) kazdy ma swoje zdanie ne ten temat i tak ma byc:)

Biodizel

Member
hehe, w koncu to nie fizyka atomowa
biggrin.gif

Azzzzzz

Member
Veteran
Fizyka atomowa to jest przy kielkowaniu - samo polozenie na mokrej wacie....aaaauuuu - udziela ktos korkow ?? :pointlaug

rberciol

Member
Liście chronią łodygę. Gdy łodyga będzie ciągle oświetlona to ją strasznie wydłuży, no i roślina nie będzie piękna, a moc pójdzie w łodygę, czyli nie w to co dobre. :)

Finger

Outdoor grower...
Veteran
rberciol said:
Liście chronią łodygę. Gdy łodyga będzie ciągle oświetlona to ją strasznie wydłuży, no i roślina nie będzie piękna, a moc pójdzie w łodygę, czyli nie w to co dobre. :)
Eeeee bezobrazy ale to jakies farmazony...:fsu:

Azzzzzz

Member
Veteran
Hej kiedys chyba slyszalem ze dobrze jest obciac wszystkie liscie gdzies tydzien przed hervestem i zostawic same topy, zeby nabraly swiatla i napuchly jeszcze troche. Co o tym myslicie ??

G

Guest

fajah said:
słuszna teoria, dokladnie tak dziala jak mowisz
ja tak robilem i bede robic
dodam tez, ze jamajczycy obcinaja dolne liscie zeby moc poszla w topy :)
:joint:

Ja slyszalem ze jamajczycy obcinaja wszystkie boczne pedy i zostawiaja tylko glowny szczyt. Cheech and Bong kiedys sie wypowiadal ze stosowal ta metode gdy jeszcze nie bylo aparatow cyfrowych :) hehe podobno daje zadowalajacy efekt ten "trik" ;] moze sie on sam wypowie. Pozdrawiam :wave:

Latest posts

Latest posts