What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

kompost

pogo

New member
hej!
ktos z was robi moze wlasny kompost z lisci, trawy, obiadow, czegokolwiek?
jesli tak to prosze napiszcie ile czasu to wszystko musi lezec, gdzie najlepiej i w czym, czy uzywacie jakichs srodkow przyspieszajacych kompostowanie?

wszelkie sugestie, porady, uwagi i zdjecia plantow wyhodowanych na takiej ziemi mile widziane:D
peace

polak

Active member
Pryzma, w kacie dzialki, wrzucam jak leci, kazda resztka organiczna. To sobie lezy, od czasu do czasu przezuce ;] A ziemia mmmmarzenie, nawet w kupionej tak dobrze nie rosnie ;]

G

Guest

Tak samo jak polak. Zucam tam co popadnie. Od lisci po gowna krolikow (mam ich kilka). Aby szybciej sie to rozkladalo mozna wrzucic tam kilka dzdzownic (ja wrzucilem z 5 paczek gnojakow ktore sie bardzo szybko rozmnozyly). Ziemia naprawde cudo.
Pozdro

polak

Active member
jezeli chcesz w domu go robic to hmmmm nie jestem pewien ale musisz kupic specialny pojemnik,

btw mogl bys sprecyzowac pytanie

kompost przerobiony, czy taki przerabiajacy sie?

polak

Active member
no cos Ty;P nic nie bedzie "jebac", mojego nawet z bliska nie czuc ;] wiadomo, wiatr, swiezew powietrze itd.

Latest posts

Latest posts