What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

כמה שאלות

Zinzana

New member
יש לי אפשרות לגדל בחדר, הבעיה שאני מתגורר בו וההשפעה של התאורה תהרוס הכל.
חשבתי על כיוון אוהל גידול
80x80x160
ואולי מידה אחת אפילו קטן יותר משום שגודל החדר במקום שיש בו לשים משהו / לעבור הינו
220x260x250
בערך
אני כבר הרבה מאוד זמן כמעט מחליט ללכת על זה אבל הבעיה של ההרכבה מסובך ולא ידוע לי מה אני צריך ומאיפה אני משיג אותו.
בגדול חשוב לי שהארון יהיה מחולק שיהיה לי תמיד אם ייחור שלא אצטרך להזמין זרעים אבל שוב אני לא יודע מאיפה לקנות מה ובכמה..
וגם רציתי לדעת אם יש אפשרות לא לתקוע באמצע החדר שרשור ענק שהופך את החדר הצנון שלי למעבדת קריסטל מת
והריח גם נשמע לי מסובך אני לא מבין בהתקנה בכלל אבל יותר מכל לא יודע מאיפה להתחיל!!! עזרו לי נמאס לשלם 1500₪ בחודש על כלום באיכות תחת של גמל:tumbleweed:

kamikaza

Active member
בתור התחלה, לא הייתי ממליץ לך לגדל בחדר שאתה חי בו

זה לא רק האור, זה גם רעש בלתי פוסק של הוונטות והמפוחים, דליפות ריח , בעיות עם שליטה על טמפ

זה לא ממש מסתדר. אפשר , אבל זה לא זה

אם אתה בכל זאת רוצה, אז הייתי ממליץ לך על זנים אוטומטיים
אין להם שום בעיה עם אור, אתה מסיים כל מחזור - 60-70 יום במקום בתשעים, הם עמידים יותר לשינויי טמפרטורות, מחלות ומזיקים

אם אתה מגדל באוהל 80*80, 9 צמחים ימלאו לך את האוהל יופי טופי

אולי גם אוהל של 1*1, וזה אם אתה מגדל באדמה. הידרו מאפשר פחות צמחים

אין לך שום צורך בייחור וגם אין לך מקום להחזיק אמא, זה לא שווה את הסאט אפ הנוסף
בשביל מחזורים קטנים עדיף זרעים, גם החיסכון בזמן הוא לא כזה משמעותי כי גם לייחור לוקח איזה שבועיים להשריש

אם אתה פוחד שכל פעם תצטרך להזמין זרעים, אז אולי כדאי לעשות פעם אחת הזמנה גדולה
זה לא יותר מאמץ להזמין 50 זרעים מאשר להזמין 5

אם כבר ארגנת הזמנה תביא המון זרעים שיספיקו לך לשנתיים

עוד דבר שאתה צריך לזכור, גידול תופס יותר מקום מהאוהל עצמו
אתה גם צריך מקום לציוד וללוגיסטיקה

וזה לא פרקטי בחדר אחד שאתה גם צריך לגור בו

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
תתחיל בללמוד איך מרכיבים מערכת כזו לפני שאתה רץ לקנות אותה.
מה צריך, איך פותרים בעיות נפוצות ואיך מתכננים את הסירקולציה של האויר והקירור.
בניגוד לעמיתי קמיקזה אני חושב שאוהל גידול בחדר השינה הוא פרקטי, ואפילו היה לי כזה שנתיים. בחורף זה נחמד - אפשר לחמם איתו את החדר.

בתור התחלה יהיה הכי חכם להשיג חבילת זרעים מאוד איכותיים, לגדל גם את הזכרים ולהוציא זרעים שיהיו לך להמשך.
אם עד שהזכרים יגיעו קרוב לבגרות מינית תקרא ותלמד מספיק תוכל לעבוד בהפריות סלקטיביות ככה שברוב הנקבות לא יהיו זרעים אבל גם אם בכולן יהיו זרעים אז יהיו לך מספיק זרעים לכמה וכמה שנים ועדיין אפשר בכיף לעשן את התוצר.

בשביל להמנע משרשור אתה צריך לבנות את הארון צמוד לחלון. בשביל להמנע מריח אתה צריך פילטר פחם, סופח ריח ומפיץ ריח.

אבל אם אתה מוציא 1500 שקל בחודש נגיד שאתה מעשן 15 גרם בחודש.
בשביל להשיג את זה באאוטדור בקיץ (כן, אני יודע, עברנו את העונה) מספיק לך צמח אחד גדול ויפה או 5 קטנים לכל השנה. ההוצאות הן זרעים, אדמה ועציצים. עציצים אפשר לחסוך ולהשתמש בדליי צבע בלי שום בעיה. אדמה 100 שקל וזרעים נגיד עוד 200.
דשנים לא באמת צריך - אפשר להשתמש בתוספת קומפוסט שצריך.
מה שאתה צריך לסדר מבחינת סטאפ זה רק מחבוא טוב עם הרבה שמש וגישה הגיונית להשקיות.

בשביל להשיג את זה באינדור אתה צריך סטאפ קטנצ'יק שקשה לתפעל ולדעתי - מיותר.

Zinzana

New member
תודה על התגובות חברים,
בקשר לתגובה הראשונה חשבתי אולי לשקול להזמין במאמת איזה כמות של 20-30 זרעים אוטומטיים ולהסתדר איתם כמה שאפשר (במידה ובאמת הדרישות בשבילהם נמוכות) אבל כן אני מעדיף להשקיע קצת במידה ויש אפשרות בכל זאת לעשות לעצמי סידור,
למה להתעסק בכל זה עם זכרים לא עדיף לקחת ייחורים?
בקשר לתגובה השניה האם יש אפשרות לדבר איתך בפרטי בכדי לקבל עזרה בתהליך? (כמובן אם מתאפשר לך / ידוע לך / יש לך כח בכלל)
יש לי ארון בחדר שאפשר לנצל אבל שוב אני לא בטוח שאני מבין את ההתקנה ובכללי הבעיה הגדולה מהכל זה לדאוג שאני קונה את המוצרים הנכונים במקומות הנכונים , אני מכיר משתלה גדולה אבל לא יצא לי מעולם לקנות משם דבר חוץ מזר פרחים לאישה..
אוהל נשמע באמת רעיון טוב בכדי לא לעשות טעויות של מתחילים כי אני אחד שיעשה אותם, קראתי את המדריך למגדל כחול לבן ועוד הרבה מאמרים, אומנם ירדתי מזה בחודש האחרון מחשש שלא אצליח אבל ההוצאות מעלות את המוטיבציה לדאוג לעצמי כי זה באמת עסק יקר למדי שלפעמים גורם להיות חנוק ולא להרשות לעצמך כלום חודש חודשיים בכדי להסדיר מצב כספי ושיט..
בהתחלה חשבתי אקח מאסטר קוש ונורטן לייטס מנירוונה אבל עכשיו כשאני לא מבין מה
באמת כדאי לי בכדי לדאוג שלא יהיו בעיות מיותרות כמו ריח ורעש למרות שהריח יותר מדאיג כי יש לי שכנים גן למעלה וגם למטה ...
:tumbleweed:
מרגיש מבולבל וכלכל רוצה כבר להתחיל לגדל לעצמי ;(

לפני הכל כדאי שתקרא קצת על גידול ותראה כמה סרטי הדרכה לבניה של חדר גידול,ברובם מסבירים למה הם עושים כל דבר וככה אתה לומד לגבי גידול כללי ותוכל לקחת את היסודות(שלא משתנים)ולארגן לך חלל גידול שיתאים לצרכים שלך.

קח בחשבון שבשביל להתחיל תהיה חייב להשקיע בערך 2500-5000 לסטאפ יחסית צנוע.

בהצלחה.

Zinzana

New member
אז מה לדעתכם כדאי לי לעשות?
יש אפשרות להצמיד לחלון את הארון, כמו כן יש אפשרות לאוהל גידול גמישה ויש אפשרות להפריד מקום גם לייחורים..
אני באמת לא יודע מה עדיף במצבי, לייבא אוטומטיים אבל כמה? אני באמת רוצה להפסיק לדבר עם שמוקים שעושקים אותי במחיר בכמות ובאיכות ורק מבטיחים הבטחות או אומרים לא רוצה חפש מקום אחר..
או המלצה לסאטאפ ככל האפשר דיסקרטי מבחינת ריח ורעש, כבר לא אכפת לי כמות ואיכות רק פתרון כל שהוא שאוכל להתחיל איתו כבר מעכשיו...

אני באמת לא מחפש נס אבל אני צריך להבין איך אני מסתדר וכן עושה עם זה משהו, לחדר אף אחד לא נכנס חוץ מהמשפחה שמעדיפים שאגדל כל עוד אצליח להשתלט על הבעיות ושהיה בחדר שלי, מאשר אבזבז כסף על כלום...
ההיתי מחפש אוטדור אבל איפה שאני גר זה מקום צפוף אכלוסין ואני דיי מעדיף סביבה מבוקרת בלי חשש שמישהו יעלה על זה ועוד חס וחלילה יקלטו אותי וקיצר בחוץ לא מתאים לצערי :/
איזה קשה שה אלוהים כולה רוצה צמח אחד חחחח כאילו מעדיף הרבה אבל לפחות אחד ^^

אם לא אכפת לך מה ייצא העיקר שייצא תגיד מה התקציב ותקבל רשימת קניות.

משם יהיה עליך לעשות שיעורי בית,לשבת ולצפות בסירטונים ולקרוא חומר בנושא.

קח בחשבון שלוקח זמן עד שאתה מוצא את הדרך שמתאימה לך יותר,אבל לא תמצא אותה אם לא תתחיל.