What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

ככה סתם לשם השוואה

regev

New member
ככה סתם לשם השוואה

4 עציצים של 8.5 ליטר של מערכת autopot
גידול על מצע קוקו פרלייט
מנורה של 250 אחת לפריחה ומורה שנייה גם 250 לצמיחה
זרעים של AK47

סתם לצורך השוואה כמה ייבול ממוצע צריך לצאת לי פה?

GANJAMAN7

New member
אני אישית מעדיף מערכת הרצה לפי נגר ...
למה אתה לא נותן 600 במקום 250?
ולגבי ייבול.בגדול אם יש לך ניסיון וגנטיקה טובה של קאטים...אני משער ש200+-יבש

regev

New member
האמת שיש לי את כל הציוד חוץ מהמנורה
אתה אומר עדיף להביא 250 במקום 400?
וה200 גרם שאמרת זה מכל ה 4 עציצים?
אם כן זה כלום לא?
איזה דרכים יש להגדיל את הייבול לחדרי גידול קטנים?
ומה זאת המערכת הרצה שדיברת עליה?

kamikaza

Active member
שלוש מטר מרובע זה המון. אין לך את המשאבים והנסיון לדבר כזה.

אתה גם לא יכול לנצל את כל החלל לגידול כי צריך גם שטח ללוגיסטיקה

שטח הכיסוי של מנורת 250 הוא 60*60 ס"מ אם אני זוכר נכון. מנורת 600 - בין 1*1 מטר ל-1.2*1.2 מטר, תלוי אם סאטיבה או אינדיקה

בגידול ראשון תקווה לעבור את ה-0.5 גרם לוואט שזה 125 ומעלה למנורת 250.

העציצים של 8.5 ליטר יותר מתאימים לייחורים, אבל אפשר גם מזרע. תפריח אחרי שבועיים מהנצה

אם אתה מגדל בארבע עציצים כמו שאמרת, אז עדיף מנורת 400 או 600 באמת.

מהשאלות שאתה שואל נראה שאין לך עדיין את הידע הבסיסי בשביל לגדל, בכלל לגידול ראשון אני חושב שהמטרה היא להביא יבול, לא למקסם אותו. את זה תעשה בגידול השלישי והרביעי.

אני במקומך הייתי לוקח כמה חודשים ללמוד את התחום לפני שאני מבזבז כסף על סאטאפים וציוד יקר להחריד.
תקרא יומני גידול וכ'ו.

מה שהוא אמר הרצה לנגר זה מה שנקרא באנגלית run to waste

יעני אתה משקה מלמעלה והמים יוצאים מלמטה ולא ממוחזרים, כמו בפלאד אנד דראין
אתה צריך לבדוק אי סי למיים ועוד הרבה דברים. זו תורה שלמה, כמו כמה כוח המשאבה צריכה להיות, ספיקה של טפטפות, אחוז נגר בכל השקיה וכמה השקיות ביום

שבת שלום

regev

New member
כן אין לי ניסיון
נכון זה גידול ראשון...
וכן יותר חשוב לי כמות הייבול מאיכות הפרח....
שלא תבינו אותי לא נכון גם איכות הפרחים חשובה לי

מערכת הרצה לא נראה לי שאני הולך לבנות כי זה מסובך מידי
קראתי פה ושם לוגים וגם כמה מדריכי גידול
אבל הבנתי שאין מה לקרוא יותר מידי גם
כמו שאומרים לומדים הכי טוב מניסון
בקשר להוצאה כספית בוא לא נתייחס לזה כרגע כי לא חסר לי כסף והשקעה של 2-3 אלף על ציוד לא רצינית בשבילי

בקשר לזרעים להנביט אותם ואז להעביר אותם לעדניות? (אחרי כמה זמן צריך להעביר לעדניות)

ומישו יכול להסביר לי קצת על scrog
הבנתי שזו שיטה שאתה שם רשת על הצמח כשהוא מתחיל לפרוח
מה זה נותן בידיוק מה ההשפעות של זה על הצמח ועל הייבול?

ואם מישו מכיר שיטות להגדלת הייבול או ציוד מיוחד שיכול לעזור להביא עוד קצת ייבול
בקיצור כמו שאתם רואים אני עוד בגינר בכל העניין של הגידולים
אז טיפים והערות יתקבלו בברכה :biggrin:

Bud+

Member
אם יש לך מזגן עדיף לך לעבור לנורת 600 - זה ישתלם על שטח רצפה של מטר וחצי רבוע (1.2*1.2) - כל שאר השטח חבל להשתמש בו לגידול.
אם לא עדיף לך לצמצם למטר על חצי מטר ולהשאיר את ה250.

אם הזרעים טריים אני מנביט אותם בתערובת שתילה בתוך טיקטקים (6 כוסיות צמודות) של חישתיל ומעביר שהם משרישים.
אם הם ככה ככה אני מתחיל במגבות נייר לחות בתוך פרופוגטור ומעביר לעציצי חצי ליטר או ליטר.

אדניות לא נוחות לגידול כמו עציצים. עדיף לך לעבוד עם עציצים והכי נוח בהתחלה זה עם דליי צבע (מנוקים!) עם כמה חורים למטה. יש שם איזה 18 ליטר.

סקרוג היא שיטה להנמיך את הצמח - אתה מכופף אותו מתחת לרשת כדי לשמור עליו נמוך ולחשוף את הצמח לאור שווה בכל החלקים שלו.
מי שיודע לעבוד עם זה יכול לתת רק לחלקים שיפרחו לעלות מעל הרשת ואז לצופף אותם שיקבלו יותר אור ויגדלו יותר.
אני לא מתכנן על סקרוגים אלא עושה אותם אם הצמחים גובהים יותר מידי בצורה שזה יתאים לה. אם לא יש עוד לא מעט טכניקות להנמיך צמחים.

להגדיל יבול? טמפ נוחה, השקייה רק כמה שצריך, איורור שמנענע בעדינות את הצמחים, תאורה מתאימה, זן טוב, נסיון, קיטומים שצריך - כל הדברים הקשים.

רק לדייק בדבר אחד
בסקרוג חותכים לא מכופפים את הטופ
כל הרעיון הוא לקחת את ההורמון שיש לך בקולה המרכזית ולגרום לו להיות ביותר ויותר קולות,כל פעם שאתה קוטם סיבוב אתה למעשה גורם לענפים שלמטה להתחיל להיתקדם למעלה,ע"י כך אתה שומר על גובה נמוך,אבל כל הרעיון של סקרוג הוא עם חיתוכים

כשאתה מעקם אתה מדבר על שיטה של סומה שדיי דומה בסה"כ רק שאתה לא חותך,אתה מעקם בצורה אגרסיבית יחסית את הטופ וע"י כך נוצר אותו אפקט של קיטום,הצמח חושב שהקולה המרכזית לא יכולה להיתקדם והוא מעביר את ההורמון הלאה
לשיטה הזאת קוראים סופר קרופינג,תכלס אין הבדל גדול מסקרוג אלה שבאחד אתה מאבד את הראש שאתה חותך
וסופר קרופינג אתה שומר על הראש שימשיך לגדול
הרבה יותר קל לעבוד עם הקיטומים אבל כל אחד והניסיון שלו
גם אפשר לקחת ככה ייחורים על הדרך

עכשיו לפוסט הזה,רק עצה אחת ידידותית מאוד
אל תחשוב שהולך לצאת לך מכל הסיפור הזה קטיף גדול
השקעה של אלפיים שלושת אלפים שקל בקושי מגרד את הכסף ששמתי כבר על הסט אפ שלי ולא חסר ציוד שאפשר להביא
אם אתה חושב שאתה הולך להביא מ-250 וואט 250 גרם אתה מצפה לאכזבה גדולה מראש
צריך ניסיון ויותר מהכל צריך להכיר את הזן שלך
בשביל זה צריך להעביר כמה מחזורים
אי אפשר לדפוק קופה מהירה וללכת
אין מה לעשות

isranabis

Active member
Veteran
מי שרוצה רק כמות מקבל בסוף זבלה שאי אפשר למכור לאנשים בסדר ואז מוכרים לכל מיני ילדים שמביאים אותך בטוח שהם נתפשים,וחוץ מזה שבן אדם נתפש הוא שומר על הסוחר שהביא לו חומר טוב ומפיל את זה שדחף לו זבל
היובש בזמן האחרון מביא לכאן כאלה שחושבים לעשות מכה ולהתעשר מגידול קאנביס בלי שיש להם חצי דקה ניסיון והשאלה הראשונה שלהם זה כמה יבול יצא להם?? זה משהו שרק אלוהים יודע!!! אני אישית חושב שמי שבא עם גישה כזאת נידון מראש לכישלון כי אי אפשר לגדל קילוואטים בלי לדעת מה זה צמח אם,אי אפשר להתחיל לספור ממאה חייבים להתחיל באחד ואין קיצורי דרך,ולשאלה כמה יצא לי??? התשובה שלי היא ככל הנראה כלום או כמעט כלום

GANJAMAN7

New member
אין עליך ישרא..צודק ב1000%
כל אחד רוצה להיות גנן... אבל לא כל אחד מוציא איכות וכמות......
כמו כל מקצוע בחיים,קודם לומדים..
אחרכך עוברים לשלב המעשי..
בהצלחה לכולם !!
GANJA :)

Bud+

Member
רק לדייק בדבר אחד
בסקרוג חותכים לא מכופפים את הטופ
כל הרעיון הוא לקחת את ההורמון שיש לך בקולה המרכזית ולגרום לו להיות ביותר ויותר קולות,כל פעם שאתה קוטם סיבוב אתה למעשה גורם לענפים שלמטה להתחיל להיתקדם למעלה,ע"י כך אתה שומר על גובה נמוך,אבל כל הרעיון של סקרוג הוא עם חיתוכים

כשאתה מעקם אתה מדבר על שיטה של סומה שדיי דומה בסה"כ רק שאתה לא חותך,אתה מעקם בצורה אגרסיבית יחסית את הטופ וע"י כך נוצר אותו אפקט של קיטום,הצמח חושב שהקולה המרכזית לא יכולה להיתקדם והוא מעביר את ההורמון הלאה
לשיטה הזאת קוראים סופר קרופינג,תכלס אין הבדל גדול מסקרוג אלה שבאחד אתה מאבד את הראש שאתה חותך
וסופר קרופינג אתה שומר על הראש שימשיך לגדול
הרבה יותר קל לעבוד עם הקיטומים אבל כל אחד והניסיון שלו
גם אפשר לקחת ככה ייחורים על הדרך
בסקרוג מכופפים.
לחתוך את הראשים זה קטימות וזה לא קשור. בשביל זה אין שום צורך ברשת.
סופר קרופינג זה שיטה של ריסוק הרקמות וכיפוף הענף ליצירת רקמת קלוס יחד עם שינוי זוית הענף (יש כאלו שעושים סופר קרופינג בלי כיפוף כדי להגדיל זרימת מומסים וייצוב של ענפים).

בכל מצב שאתה מוריד את גובה הקודקוד מתחת לשאר הענפים אתה שובר את השלטון הקודקודי ומעביר אוקסין למרכזי הגדילה הגבוהים ביותר לאחר הנמכת הקודקוד הקודם.
בין אם זה בכיפוף עם חוט, בשבירה או בקיטום.

Aren't you guys got a bit hard on this guy? I mean I agree a two or three k grow is nothing compared to the amount of time and money it takes in the long run... But jeez, we can be a bit more encouraging no? Lol. I found the best yields and quality using organic soil and that is free if you know how to garden... That saves a huge pile of money and wasted life right. There by avoiding the hydroponic crap. Andthe water does not run to waste.no flushing. and less ac because the plants are more resistant to heatstress. With all the talk around here chances are some grandma inthemiddle of nowhere with no internetgrows better cannabis than most of the forum users, catchy drift?