ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Witam w nowym roku, postanowienia macie jakies noworoczne ? ja mam...
tutaj mam na rozmnoge faceta schrooma x budd. sis przypakowany
WD:
... i dalej
ta roslina juz byla tylko z gory bardziej teraz:
rosliny wszystki zaczely kwitnac,to juz bedzie 2 tydzien 12/12.
jedne rosliny juz maja kwiatostany na szczytach inne dopiero zaczynaja je tworzyc, a na 6 roslin od Cargo tylko 1 facet (LOL - niechce nic mowic ale indoor mix tez mial swietne ratio jak nie 100% zenskich; czy ktos moze podtwierdzic? bo to moj 1 facet od HC a specjalnie za nimi czailem...)
mam male shizy i bolaczki, jak rozpoznacz rosliny zapylone? czytalem ze czerwone i ciemniejace wloski to moze byc oznaka do 36 h po zapyleniu... poradzcie zawsze kontrolowalem facetow teraz sobie zazyczylem pylku...
hehe sa grapki sa !
o takie wloski znalazlem gdzie niegdzie a na jednej roslinie calkiem sporo...
tam miedzy zdjeciami w poscie wyzej sa 2 roslinki ktore dopiero co zeszly z vega, byly to 2 najslabsze rosliny, najmarniejsze, a teraz sa najbardziej rozkrzaczone i akurat nie wszystkie na raz beda dochodzic, mialy byc klony bo lecialy 24/0 od poczatku i ladnie by bylo ale zrezygnowalem niemam czasu ostatnio... pozdro do nastepnego upa
PS
tutaj 4x schrooma znowu wychodzic bedzie ku swiatlu. YO
a tutaj jeszcze chcialbym zaprezentowac moj micro grow hehe 6x 23 w cfl od samego poczatku do samego konca aby zobaczyc co naprawde potrafia cfl hehe lecimy ;
dodam ze wszystkie rosliny z pod hps'a 250 niebawem dostana zastrzyk energetyczny w postaci kapieli lumenow z pod HPS 600W! (o ja madafaka! - moj prywatyn sukces )
to mlode pokolenie bedzie mialo 600 od poczatku tyle dobrze
po wiekszych i mniejszych przebojach z roslinami doszedlem do ladu; okazalo sie ze mimo niskiej temperatury przy szczytach hps za nisko powieszony potrafi dac do wiwatu; podnioslem lampy i gitara!
jedyna taka przepiekna Schrooma x b.s :
...
4 produkujace nasiona sztuki dop0iero zaczynaja sie zbierac do nabierania masy na niezapylonej czesci...
roslinki wlasnie zaczely 5 tydzien widocznego kwitnienia, teraz juz "tylko" na 600w musialem 250 wylaczyc bo za cieplo bylo + 600 byla za nisko i rosliny staly w miejscu, zaczely mi ciemniec wloski i blaknac liscie, gdzie niegdzie po przypalaly sie, 2 tydzien zaczely bez 250 i z podniesiona 600'tka i znowu rosna, wszedzie juz biale wloski, liscie lapia ladny odcien, jest dobrze ale tydzien staly w miejscu. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
witam. Mialem przeboje rosliny staly w miejscu tydzien - dwa , powod : ec 6.0 i ph 7.5 w kokoksie to niezabardzo, plukanie 3 dni woda z ph 5.7 zalatwilo problem i zaczynaja wychodzic nowe biale wloski czego przedtem nie bylo od 2 tygodni prawie...