What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

חיישנים, בקרים, מגענים, ארדואינו ... בקיצור או

Scroggy B

Active member
חיישנים, בקרים, מגענים, ארדואינו ... בקיצור או

בברית המועצות היו גורמים מדיניים רבים שהתנגדו ללימוד ומחקר של תחומי האוטומציה התעשייתי, מחשש שלאלו תהיינה השלכות רבות על החברה והכלכלה. בימינו, תחום הפיקוד והבקרה תופס תאוצה בעולם בכל קנה מידה אפשרי. מטרת האוטומציה היא חיסכון בכוח אדם ובקרה מדוייקת על תהליכי ייצור באמצעות חיישנים ומערכות התמרה.
למה כל הרקע ההיסטורי הזה? כי בא לי לבנות מערכת גידול אוטומטית עם בקרה על מספר רב ככל האפשר, אך בתחום המעשי, של משתני סביבה.

ייקח לי קצת זמן לאסוף את כל הרכיבים ולבנות את המערכת. אני מתכוון לבנות תוכנת בקרה באמצעות בקר מתוכנת מסוג "ארדואינו". אני סבור שהשם מוכר לחלקכם מכל מיני פרוייקטים משעשעים של אלקטרוניקה (או שאני הגיק היחיד פה?). אין צורך לפרט יותר מדי מה מערכת כזאת עושה, כי היא ניתנת לבנייה ותכנון מאפס על ידי כל הדיוט (אבל לא כל אדיוט...), לפי הצרכים - ניתוק וחיבור מגעים לפי משתני סביבה, יצירת גרפים של התנאים באוהל, הוספת אורכי גל שונים במהלך "היום" בחלל הגידול וכו'.

אני לא איזה מבין גדול בגידולים, אבל גם זו דרך ללמוד לדעתי. רציתי לשאול את חברי הפורום האם מישהו פה התנסה בבקרה ואוטומציה בחדר הגידול? אני לא מדבר כמובן על אמצעי בקרה "סגורים" שלא מקבלים משוב קבוע מן הסביבה - כמו תרמוסטט או טיימר אלקטרוני, אלא ממש על שילוב של חיישני טמפרטורה ולחות, למשל, בחדר הגידול לניטור ושיפור התהליכים. המערכת כרגע בתכנון ראשוני לאוהל 60 על 60 ולארונית ייחורים. השאיפה היא ליצור תוכנה גמישה שתתאים לכל חדר גידול. אם יש לכם רעיונות למה יהיה נחמד להחליף במכונה (למשל במקום לבדוק טמפרטורה בשעות שונות ניתן ליצור גרף רציף במהלך יממה) בבקשה תציעו. המערכת מתוכננת להיות הידרו בשיטת ניקוז לפסולת, אך אפשר גם ללכת על שיטה אחרת. כל שיתוף או הצעה יתקבלו בברכה (נהפוך את הפורום לצוות מהנדסים...). אני אמשיך לעדכן עם התקדמות המערכת.

נ.ב הכי נחמד היה אם המערכת הייתה מחליפה במקומי את מי ההשקיה והניקוז, אבל דווקא זה יישאר ידני (בנתיים).

מחשבה מעניינת..

אני לא חושב שזו תהיה בעיה מבחינת היכולת הטכנית והציוד הדרוש.

מבחינת ההשקעה בתכנון , פיתוח, בנייה, שיפורים- זה לא יוצא משתלם.

אני מבטיח לך שאם זה היה משתלם- חוות גידול בארה"ב היו מריצות מערכות כאלו מזמן. השוק שם מאוד תחרותי

שלא חלילה תחשוב שאני מנסה לכבות אותך או משהו- פשוט מנסה לזרום איתך בשיחה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מוכרים את זה, זה נקרא מחשב בקרת אקלים ויש את זה בכל חממה מבוקרת למחקר שיצא לי לבקר בה.
יש שם מד טמפ', לחות, רוח, רטיבות במצע, פד"ח וכל חיישן אחר שרלוונטי ומוזנים ערכי סף שעל פיהם נפתח או נסגר מעגל כלשהו.

יש גם מערכות של משאבות דשנים להדשייה בלי לערבב בכלל מיכל השקייה אלא לקבל מי מוביל ולערבב אותם עם כמות מדודה של דשן ואז איזון פיאייץ'

הבעיה היא כמובן המחיר, המקום והסרבול.

אני מעדיף באופן כללי לשים באוטומציה מה שלא משתנה במהלך הגידול יותר מידי, כמו טמפ', לחות ופד"ח ולשלוט במה שדינמי יותר, כמו תערובות דישון, איורור ותאורה באופן ידני בהתאם למצב הצמח בסיטאציה הנתונה.

guyab

New member
בוא נדבר, אני כבר מימשתי הכל.

בוא נדבר, אני כבר מימשתי הכל.

יש לי הרבה רעיונות קדימה.

:peacock:

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אף אחד לא מפריע לך לדבר :)
אבל חבל להקפיץ פתיל מלפני חצי שנה אם אין לך מה להוסיף לו.

guyab

New member
אז אם כבר הקפצתי אשתף קצת.

אני עובד כבר תקופה על מערכת לבקרה ואוטומציה של גידול הקנאביס.
כרגע יש לי מערכת שפיתחתי על בסיס Arduino וחיישני מים של Atlas scientific.
המערכת מוציאה נתונים על ידי RF בעל טווח של 200 מטר.
כך שאין בעיה להשתמש בכמה מערכות Outdoor במקומות שונים במקביל.
אפשר בקלות להחליף התקשורת ל-WiFi אם הגידול נעשה Indoor.

המידע משודר אלחוטית לענן, ואפשר לצפות בו מאפליקציה בפלאפון או במחשב.

הצעד הבא שהתחלתי לעבוד עליו הוא שליטה אוטומטית על המים, באמצעות משאבות מינון זולות.

כרגע כל הערכה עולה בסביבות ה-700 דולר והיא מתאימה מאוד לגידולי Autopot.
הערכה כוללת
Probe PH
Probe EC / TDS

טמפרטורת מים, טמפרטורת חוץ, חיישן לחות, PCB, ארדואינו, משדר WIFI.

אשמח לשתף בפרטים יותר טכניים מי שמעוניין.

Scroggy B

Active member
גויאב, יש כאפות עברית-אנגלית רציניות בפורום הזה.. אתה מוזמן לשתף, בשביל פתחתי את השרשור הזה. אני מתעניין בפרטים טכניים.
מה זה אומר, שליטה אוטומטית למים? אתה משתמש בסולנואידים וחיישני לחות קרקע? או שלא הבנתי נכון?
שבע מאות דולרים זה הרבה מאוד כסף, מה בדיוק מכילה הערכה שעולה סכום כזה?
אלקטרודות פיאייץ' ואיסי לא כאלה יקרות, אפשר לבנות מד מבוסס ארדואינו בעלות של כ-100 דולר ולקבל מד פיאיץ' עם דיוק של שתי ספרות אחרי הנקודה העשרונית.
חיישני רדיו לצמחי אאוטדור? נשמע שימושי ובאותה עת הזוי, אם הייתי מוצא צמח אאוטדור עם חיישנים לידו בטבע בטוח לא הייתי נוגע בו =))))
אנא שתף בעוד פרטים על המערכת, אולי לא ירדתי לסף דעתך. נסה לא לכתוב באנגלית באותה שורה עם עברית.

המערכת שלי כרגע בחיתוליה, ארדואינו מחובר לממסרים מחבר ומנתק אורות ומשאבות השקייה. אני מנסה לחשוב בכל מיני כיוונים, הסט אפ שלי קטן מדי בשביל לשלב בו מסה של חיישנים. היום חבר הפיל עליי מלא רכיבים, כולל מסך מגע, סתם לפוזה, ומודולי זמן וזיכרון שיעזרו לעשות לוגינג למשתנים לאורך זמן. כשזה יראה נורמלי אעלה תצלומים.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
עזוב פרטים טכניים, תראה תמונות של המערכת עובדת!

Scroggy B

Active member
מכיוון שהיא כרגע בשלבי אבטיפוס ונראית חוראנית, אני לא אעלה תמונות משיקולי בטיחות. כאשר היא תהיה מחווטת יפה אעלה תמונה =)

Scroggy B

Active member
מה הקשר מתי לעלות את התמונה לבטיחות?
אולי הייתי צריך להדגיש, בטיחות בחשמל.
החיווט אצלי עשוי, כאמור, בצורה חוראנית, ואיני רוצה לשמש דוגמה אישית רעה לחברים פה בפורום בהקשר הזה. אין שום סכנה בטיחותית בסט אפ שלי, כל המתחים שם נמוכים מאוד, אך אם מישהו היה מחווט ככה חוטים של מתח רשת הוא היה מקבל ממני חפירה של החיים. חוץ מזה, אין שם מה לראות יותר מידי, כמה צ'יפים, כמה ממסרים וחוטים צבעוניים... אנשים אוהבים לראות סקרינשוטים של תוכנה עובדת או אלקטרוניקה מחווטת וצבעונית, לא מעגל אלקטרוני בשלבי אבטיפוס. קאפיש?

Scroggy B

Active member
רוני, אחלה תגובה, מאוד מועילה לשרשור.
לך תקריא לצמחים שלך ידיעות אחרונות :p

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לא מעניין לראות את המערכת, מעניין לראות איך היא עובדת

Don-roni

Member
אה אחינו/גיסנו סקרוגי, מה אתה אוהב? מעריב/ישראל היום חחח
:biggrin:
אני לא אשאיר אותך עם כעס לתגובה שלי ולכן אסביר
אחי הסטלן
אני לא חסיד של הקומוניסטים, אתה מצידי יכול להיות קפיטליסט מערבי
ולהפוך את כל החיים לאוטומט, אולי/ ובטוח שזה לא נוח.וגם לא פרקטי.
ובמיוחד לא בגידול מריחואנה
אני חסיד השיטה הפשוטה, כולה עשב מתנת אלוהים
אתה רוצה להפוך את הפורום"לצוות מהנדסים" אז חפיף
אני לא חושב ש 2 וחצי עציצים, שאתה עובד עליהם אתה צריך להם *מערכת*אהההה
התגובה שלי נשארת כמו שהיא
ואם אתה תציג לנו "אורודואינו" אני אוכל עיתון ידיעות אחרונות שלם...בזזזז

Scroggy B

Active member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תודה על ההסבר המצחיק..
אני לא הופך את הפורום לצוות מהנדסים, יש פה תותחים אבל יש גם אנשים שבקושי יודעים לקרוא.. זה בסה"כ שרשור שעוסק באוטומציה ביתית והעלאת רעיונות.
אין כמו השיטה הפשוטה, עקבתי אחרי גידוליך הנפלאים ואין ספק שאתה טוב במה שאתה עושה. הלואי ויכולתי לעשות זאת באותה צורה כמוך, כרגע הנסיבות לא מאפשרות. אין לי חצר ואין לי אפילו דירה משלי. לעומת זאת עבודה והתחייבויות שכוללות העדרויות ארוכות מהבית יש.
אני לא איש של חפיצים ושטויות אלקטרוניות, יש לי טלפון פשוט ואין לי טלויזיה. זאת למרות שיש לי השכלה בתחום טכנולוגי. מערכת ארדואינו, או כל מיקרו בקר דומה, מאפשרת גמישות מטורפת למערכת, אפילו בסט אפ קטן וביתי. איני מבין לפי אילו שיקולים קבעת שזה לא פרקטי ולא נוח. מה שלא פרקטי זה לבוא כל כמה שעות להסתכל מה הטמפרטורה, להפעיל השקיה ולאכול סרטים כשאתה לא בבית.
כדי לסבר את אוזניך הסקפטיות, אתן מספר דוגמאות:
צפיה במדדים דרך אינטרנט או סלולר. לראות את הלחות והטמפרטורה באוהל כשאתה בעבודה או בחופשה.
בקרה על מספר גדול של ממסרים ללא צורך בחיווט מסובך. כל המיתוג בקופסה אחת שעולה פחות מגרם קנוי. אפילו טיימר דיגיטלי מסריח עולה יותר מזה.
יצירת חיישנים מדוייקים, ניתנים לכיול, בעלות רבע ואף פחות ממכשירי מדידה קנויים.
רישום המדדים בזיכרון לצורך איתור תקלות. ספייקים של חום, קור ולחות שמתרחשים כשאתה טוחן בעבודה או נח בחופשה.
אינטגרציה של חיישנים במערכת בקרה - חיישן חום מפעיל מאוור, לדוגמה.

כל אחד יגדל איך שהוא רוצה ויכול, העיקר שיגדל..

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תודה על ההסבר המצחיק..
אני לא הופך את הפורום לצוות מהנדסים, יש פה תותחים אבל יש גם אנשים שבקושי יודעים לקרוא.. זה בסה"כ שרשור שעוסק באוטומציה ביתית והעלאת רעיונות.
אין כמו השיטה הפשוטה, עקבתי אחרי גידוליך הנפלאים ואין ספק שאתה טוב במה שאתה עושה. הלואי ויכולתי לעשות זאת באותה צורה כמוך, כרגע הנסיבות לא מאפשרות. אין לי חצר ואין לי אפילו דירה משלי. לעומת זאת עבודה והתחייבויות שכוללות העדרויות ארוכות מהבית יש.
אני לא איש של חפיצים ושטויות אלקטרוניות, יש לי טלפון פשוט ואין לי טלויזיה. זאת למרות שיש לי השכלה בתחום טכנולוגי. מערכת ארדואינו, או כל מיקרו בקר דומה, מאפשרת גמישות מטורפת למערכת, אפילו בסט אפ קטן וביתי. איני מבין לפי אילו שיקולים קבעת שזה לא פרקטי ולא נוח. מה שלא פרקטי זה לבוא כל כמה שעות להסתכל מה הטמפרטורה, להפעיל השקיה ולאכול סרטים כשאתה לא בבית.
כדי לסבר את אוזניך הסקפטיות, אתן מספר דוגמאות:
צפיה במדדים דרך אינטרנט או סלולר. לראות את הלחות והטמפרטורה באוהל כשאתה בעבודה או בחופשה.
בקרה על מספר גדול של ממסרים ללא צורך בחיווט מסובך. כל המיתוג בקופסה אחת שעולה פחות מגרם קנוי. אפילו טיימר דיגיטלי מסריח עולה יותר מזה.
יצירת חיישנים מדוייקים, ניתנים לכיול, בעלות רבע ואף פחות ממכשירי מדידה קנויים.
רישום המדדים בזיכרון לצורך איתור תקלות. ספייקים של חום, קור ולחות שמתרחשים כשאתה טוחן בעבודה או נח בחופשה.
אינטגרציה של חיישנים במערכת בקרה - חיישן חום מפעיל מאוור, לדוגמה.

כל אחד יגדל איך שהוא רוצה ויכול, העיקר שיגדל..

פוסט מעניין מאוד!! =]
אני מסכים עם כל תגובה בשרשור כמובן שאין כמו בדרך הטבע כמו שאמר דון רוני
אבל ממערכת כזאת אפשר ללמוד הרבה ולהפיק לקחים ועוד ועוד
והכי מסכים עם פונזי תנו לראות איך זה מותקן ואיך זה עובד :dance013:
ובהצלחה כמובן מחכים לראות את זה בפעולה

Scroggy B

Active member
תודה על הוייב החיובי, ריח גן עדן..
בנתיים יצאתי מטומטם וקיבלתי וואחד חישמול ממתח רשת.. אבל אני מהמחושלים אז אני עדיין כאן.
קצת לחצים בעבודה שברו אותי, המערכת מתעכבת. אבל היא תעלה, אני מבטיח!
רוני חייב לאכול עיתון =)))

Last edited:

Latest posts

Latest posts