Κοίτα, Άγιε, ο καιρός είναι υπερβολικά καλός με λιακάδες και +30αρια συνέχεια με χαμηλές υγρασίες.
Ένα δέντρο με τέτοια πυκνή και φαρδιά κώμη δεν αφήνει και πολύ υγρασία να περάσει στο χώμα γύρω από τον κορμό. Έπειτα η ανάγκη του για νερό είναι μεγάλη που σημαίνει μπόλικο πότισμα ανά 4-5 μέρες. Μου θυμίζει ένα δίμετρο μπάρμπα που είχα δει κάποτε να πίνει σχεδόν ένα κουβά νερό!
Ευτυχώς βέβαια που δεν χρειάστηκε να ταΐσω καθόλου μέχρι στιγμής...
έχετε καμιά ένδειξη ποιοι ήταν? ή ξέρετε εάν αυτοί ξέρουν για εσάς? τουλάχιστον δεν πέσατε σε τίποτα ρουφιάνους να έχετε και τα καρακόλια στο κατόπι σας...
Όλα δανεικά είναι όμως φιλαράκι, μη το ξεχνάς
ξερεις ποιο ειναι το θεμα τα βαλαμε σε μια καβατζα καλη και λιγο πιο κατω μενει ενας περιεργος φυλακες πρεζακιας εβαζε δεντρα μαλλον ειχαμε την ιδια καβατζα τι να κανεις ομως ειναι ι κλειστη κοινωνια εκει !!
Αμφιβάλλω εάν υπάρχει κάποιος που δεν του έχουν πάρει δέντρα. Εγώ έχω στο παθητικό μου δύο ληστείες και μάλιστα μου τα πήραν αγίνωτα κι ήταν το μόνο που δε με στεναχώρησε.
Ωστόσο το έξω θέλει και κάποια μαεστρία+εμπειρία+κοινή λογική.
Βάζουμε, Αστερίξ, δέντρα εκεί που βάζουν και πρεζόνια; Όχι. Περίοδος.
Τελικά την εξωτερική καλλιέργεια την καθορίζουν μια σειρά παραγόντων(κι είναι πολλοί οι άτιμοι) που αν δεν ληφθούν σοβαρά υπ' όψη, ρισκάρεις τη σοδειά σου.
Ο κυριότερος/σημαντικότερος όμως είναι να μην κελαηδάς. Το τελειότερο είναι να μην γνωρίζεις ούτε εσύ τη καβάτζα!
Υ.Γ. Την απάντησή μου Άγιε θα την έχεις αργότερα γιατί δεν είναι δυο γραμμές
Το τελειότερο είναι να μην γνωρίζεις ούτε εσύ τη καβάτζα!
Αρκεί να θυμηθείς να την τσεκάρεις στο τέλος της σεζόν... εμένα ,αυτή είναι και η μοναδική απώλεια σε δέντρο .Το είχα χώσει σε μία καβάτζα [πάλι με αυτόματο πότισμα] που όμως δεν μου έδειχνε ότι θα την έβγαζε μέσα στο καλοκαίρι και έτσι μετά από ένα διάστημα, την ξέχασα τελείως. Ενάμησι χρόνο αργότερα, ανακάλυψα το κουφάρι ενός αξιοπρεπέστατου φυτού ....
δεν ειμαι εγω εκει αλλος τα εχει δικες του αποφασεις που θα τα βαζε αλλα ειναι κριμα ηταν αγινωτα και θα επερνα και εγω λιγο , ενος αλλου του πηρανε μονο της κορυφες και του αφησαν το αλλο δεντρο !!