G
gelowas
SHAMROCK said:ja mam tez taki problem, po zapaleniu widze jak banalne i proste sa wszystkie relacje miedzyludzkie, jak banalne i proste sa wszystkie prawa zadzace zachowaniami spolecznymi, dlaczego kobiety lubia ogladac telenowele, szczegolnie dobijaja mnie programy amerykanskie, jakie by one nie byly, czy to OCC, czy inne badziewie pozniej widz epewne sytuacje w zyciu, i porownuje, widze ze sa dziwne, proste, prostackie jak holera, to utrudnia zycie w spoleczenstwie, powoduje ze sie oddala od jego czesci, ale moze to i lepiej
DOKLADNIE, tylko niewiadomo, czy to ty sie oddalasz od normalnego spoleczenstwa (a raczej - my oddalamy), czy to spoleczenstwo oddala sie od normalnosci poprzez stwarzanie sobie sztucznych problemow wynikajacych z niczego, z 'zachowania spolecznego'. Np jak ktos stanalby teraz pod sklepem, zaczal skakac w sandalach na jednej nodze i zonglowac bananami to ludzie powiedza - chory, nienormalny (czytaj - poza odgornie ustalonymi normami spolecznymi "sie tego nie robi"). Ja bym powiedzial inaczej - to jest normalne, GDYZ nie ma w tym nic zlego, nienormalnego.
"banalne i proste sa wszystkie relacje miedzyludzkie" - od dawna to dostrzegam, tylko trudno ocenic, czy to jest problemem, czy nim nie jest
Rystal, obiecuje wrzucic fotosy akwa, jesli aparat na to pozwoli