What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Jacky White, White Berry from Paradise Seeds By OgroDniK

fajniusimis

New member
dokladnie - zadajesz pytania jakby to bylapierwsza uprawa a Ty bylbys gosciem, ktory duzo sie naczytal i wylozyl kupe kasy na gotowy sprzet...

podwies termometr do lampy na sznurku i wiaz supeki(skracaj go) tak dlugo jak dlugo bedzie sie utrzymywala odpowiednia temperatura w termometrze

ogrodnik

New member
Witam, kolejny update... 4,5 tyg Floo, dodana kolejna cool tube 250W, co2 z butli. maksymalne stezenie nawozow biobizz (grow, bloom, root juice, top max, bio heaven, 5ml na litr), zainstalowalem nowy wentyl w srodq boxa, obnizone lampy do 30cm nad szczytami, temp 26-28st, martwi mnie tylko wilgotnosc 80% jak na moje oko to troche duza, pozdro

xy1

Member
@ogrodnik ładne planty, widać że dbasz o nie.
A co do wilgotności: czy jeśli nie będzie wietrzenia w boxie ale temperatura będzie się utrzymywała na odpowiednim poziomie to grozi coś roślinom???
O ile jest wstanie zmniejszyć wilgotność wentylacja (dodam jeszcze że pomieszczenie samo w sobie jest bardzo wilgotne :( )???

G

Guest

wietrzenie musi byc! przynajmniej 5-10 razy na dobe, normalnie co jakies 20-30min powinienes wymieniac cale pow w box, wilgotnosc spadnie bo bedziesz je wymieniac na suche i grzyba nie zlapiesz (ja wlasnie z nim walcze i gwarantuje ze w tym tempie co u mnie to wszystko by ci padlo w tydzien)

nol

Member
ogrodnik może dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie jakiegos osuszacza w postaci żelu krzeminkowego.mozna cos takiego na allegro dostac

ogrodnik

New member
kolejny update, rosliny skonczyly 5tydz, jeszcze tydzien beda podlewane nawozami, nastepne 2tyg czysta woda, temp ok 29st, 32st przy szczytach, jak dlugo zapodawac im co2? slyszalem ze 1-2tyg przed harvestem powinno sie ograniczyc do minimum. pozdro

xy1

Member
ogrodnik said:
jacky white, white berry, od paradise seeds, 1 JW sie schermila, poobrywalem meskie i poki co jest OK

Na tą shermioną bo czasem na takich roślinach nawet jak nie ma już typowych męskich kwiatów, czasem mogą wyrastać pojedyńcze pręciki z pyłkiem równierz z kwiatów zbliżonych wyglądem do żeńskich a to ciężko wychwycić.

ogrodnik

New member
W boxie sa zainstalowane 3 wentyle. 1 zewnetrzny, maly wentyl biurkowy zainstalowany na dole, pompuje swieze powietrze do srodka boxa. 2 wentyl zainstalowany w srodq boxa wieje wprost na szczyty, przez to obnizylem cool tuby do 30cm, i poki co jest OK (wczesniej planty pokazywaly przegrzanie). 3 wentyl (RUCK Fan 100mm/4 Inch High Power Version (285m3) profesionalny zainstalowany do filtra wegl. wciaga zapach przez filterek a 2ga strona wypuszcza powietrze ktore chlodzi cool tuby i wychodzi na zawnatrz. Temp to ok 28-29st wewnatrz, przy szczytach cos ok 30-31st.

Azzzzzz

Member
Veteran
Kurde a taki ladne byly, szkoda tego popalenia. Pociesz sie ze czlowiek sie ciagle uczy i juz bedzie tylko lepiej :>. Powodzenia czekam na harvest i smoke raport. :wave: