What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

ITAL!ANO: Top 44 WEG -> 0.13m2 FLO -> 0.5m2

ITAL!ANO

New member
2 tydzien weg:

Dziwnie to troche rośnie :/ i jak tak dalej bedzie to oleje te nasiona f2 i kupie coś od dobrego breedera :) (np. grapefruit)

I mam jeszcze pyt.: czy to są grzybki halucynki?

DrSmoke

Member
Veteran
Faktycznie dziwnie rosną... Jaki soil-mix im zaaplikowałeś ?
Ten drugi w górnym rzędzie wygląda na jakiegoś zakręconego
mutancika ?! Ciekawe czym może być spowodowany ten
dyformizm w kolorze, bo ponoć to jest jedna odmiana. -_-'
Wyglądają strasznie... Nie zmarnuj ich !

A co do grzybków... LOL.

dizel

Member
to nie jest forum o grzybkach ale ci podpowiem, po przecieciu lodyzka powinna zrobic sie fioletowa (trwa to od kilku sekund to kilkudiesieciu minut), zetnij kapelusz, poluz na bialym papierze i przykryj kubiem, na nastepny dzien sprawdz odcisk zarodnikow, powinien byc fioletowy (dodac kropelke wody i rozprowadzic na papierze), a nie zolto bialy jak bedzie w tym przypadku ;)

co do lysiczki nie ma watpliwosci ze to nie ten gatunek, pomylic sie mozna co do kolpaczkow (calkiem podobne do twoich) i ps. cyanescens ktore mozna czasami spotkac dziko rosnace w naszym klimacie

pisze to tylko po to zeby nikt sie nie zatrul, poniewaz sa grzyby ktore po zjedzeniu nawet malej ich ilosci potrafia skutecznie rozwalic watrobe i nerki

Last edited:

Cristal

New member
Siema Italiano, też od dawna czytam IC troche na hasziszu pisałem.
Ale ja w innej sprawie do ciebie, mianowicie pisałeś, że uprawiałeś już T44 mógł byś napisać pod jaką lampą? i jak mocny był zapach? stosowałeś filtr węglowy? Bardzo mi się to przyda bo zbieram nazwy odmian które nie śmierdzą za mocno. Jeden znajomy napisał mi, że wszystkie które nie pochodzą od sqna są mało wyczówalne, ale zapach też zależy od mocny lampy. Acha nie wiesz co się stało z haszysz.com? ponieważ miałem tam kontakt z różnymi ludzmi na prv i teraz kicha nie mam się jak z nimi porozumieć. Powodzenia w uprawie, ja zaniedługo też wrzuce na Co w ogrodzie rośnie ci zdjęcia moich małych.
Pozdrawiam Cristal

ITAL!ANO

New member
DrSmoke said:
Faktycznie dziwnie rosną... Jaki soil-mix im zaaplikowałeś ?
Ten drugi w górnym rzędzie wygląda na jakiegoś zakręconego
mutancika ?! Ciekawe czym może być spowodowany ten
dyformizm w kolorze, bo ponoć to jest jedna odmiana. -_-'
Wyglądają strasznie... Nie zmarnuj ich !

A co do grzybków... LOL.

Wszystkie są w tej samej ziemi uniwersalnej z kwiaciarni..
I tak wlaśnie jest ze ten 2gi jest powyginany :/ W ogóle wszystko to jakoś dziwnie rośnie.. Tak to jest jedna odmiana, ale rodzicami F1 była nirvana :]
Jeśli w najbliższym czasie to jakos nie ruszy, to przełączam na flo, facetów wyrzucam, a damy zmieniam dalej na veg i tne klony..

Cristal said:
Siema Italiano, też od dawna czytam IC troche na hasziszu pisałem.
Ale ja w innej sprawie do ciebie, mianowicie pisałeś, że uprawiałeś już T44 mógł byś napisać pod jaką lampą? i jak mocny był zapach? stosowałeś filtr węglowy? Bardzo mi się to przyda bo zbieram nazwy odmian które nie śmierdzą za mocno. Jeden znajomy napisał mi, że wszystkie które nie pochodzą od sqna są mało wyczówalne, ale zapach też zależy od mocny lampy. Acha nie wiesz co się stało z haszysz.com? ponieważ miałem tam kontakt z różnymi ludzmi na prv i teraz kicha nie mam się jak z nimi porozumieć. Powodzenia w uprawie, ja zaniedługo też wrzuce na Co w ogrodzie rośnie ci zdjęcia moich małych.
Pozdrawiam Cristal

To była jedna z pierwszych upraw.. Wszystko to odbywało się pod samymi świetlówkami.. Jakiegoś wiekszego zapachu nie było (w porównaniu do Super Skunka gdzie waliło w całej chacie), ale bez filtra czuć w pokoju co jest grane.. Ja osobiście nie używam żadnych filtrów bo nie widze potrzeby.. Co do hasza to niemam pojecia..

dizel dzięki za wyczerpującą i satysfakcjonującą odpowiedz.. PoZdr

G

Guest

@ITAL!ANO jezeli to ziemia z kwiaciarni to hmmmmm 'robaczki' tez z kwiaciarni?:wink:
Wyglada mi to na klasyczne przenawozenie siewek, cos tak jakby
za mocna w nutries ta ziemia i nie moga sobie poradzic. aapropo to czym podlewasz?? nie polalo ci sie czasem za wczesniej jakims nawozikiem?

Last edited:

ITAL!ANO

New member
alijah said:
@ITAL!ANO jezeli to ziemia z kwiaciarni to hmmmmm 'robaczki' tez z kwiaciarni?:wink:
Wyglada mi to na klasyczne przenawozenie siewek, cos tak jakby
za mocna w nutries ta ziemia i nie moga sobie poradzic. aapropo to czym podlewasz?? nie polalo ci sie czasem za wczesniej jakims nawozikiem?

Do tej pory lałem tylko wode, a wczoraj zmniejszoną dawne biohumusa.. Zobaczymy może coś się ruszy teraz..

ITAL!ANO

New member
No i nastepny grow poszedl się jeb**.. Ostatnio przełączyłem roślinki na flo (12/12) i się okazało, że wszystkie silne i ładne rośliny to faceci, a te liche to kobiety.. Tak więc odłączyłem zasilanie, a roślinki niedlugo wyladuja w smietniku.. PoZdro

DrSmoke

Member
Veteran
Dlaczego nie pozwolisz panną dojrzeć.?
Przecież to że na razie nie wykazywały
nic specjalnego nie znaczy, że będą do
niczego! Możesz przełączyć z powrotem
na veg, ale dalej trzymać je na flo i
wyciągnąć z nich jeszcze sporo.
uwierz w siebie. ^^ ja trzymam kciuki.! elo

@sezon OUT jeszcze jest. zamiast wyrzucić
do kosza wysadź gdzieś do szklarni...