2 dni temu montowałem koc ratunkowy, i temp podskoczyla mi tak ze teraz 2 wentyle komp nie daja rady wyssac cieplego powietrza, moim zadaniem trzeba jednak inwestwac w wentyl, albo sciagnac koc rat, mylar. jedno jest pewne to podnosi temp duzu duzo wiecej niz wieksza lampa. Na kocu pisze, jesli jest zimno przykryc srebrna wartswa do ciala, jesli gorąco to zlotą stroną do ciała. szkoda ze nie dziala on na odwrót wtedy nie mieli byśmy tych problemów.
Ps. adriano a jakim masz ten wentyl, i czy wywołuje on rezonans tylniej ścianki, bo i z tym mam teraz problem <qrwa ciągle pod górke >
to może spróbuj założyć jakieś kolanko i powietrze by szło w górę lub na boki. A co do koca to jakieś tam efekty daje ale myślę, że zamiast się z tym wszystkim dupczyć, denerwować się że koc się targa to można po prostu pomalować ścianki biała farba matowa. Muszę przyznać, że odbicie światła jest lepsze a malując wałkiem uzyskujemy taki teksturowy efekt jak niektóre odbłyśniki do naszych lamp wiec lepiej światło jest rozproszone
ameryki to ja nie odkryłem bo te rozwiązania są znane każdemu "kombinatorowi", po prostu chce pomóc