What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Indoor képek gyűjteménye

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
picture.php

Széklet Nagyúr

Active member
Egy bugát le kellett nyesnem mert meglátogatta penész papa ( elég rendesen ), ami egy szellős virágzatú növénynél annyira nem para - ott még korán észre lehet venni aztán viszonylag kis részt kell lepattintani a virágzatból - viszont a jelen esetbe kialakult viszonylag tömör virágzat esetében mire láttam a jeleit már az egész bugát összebaszta nekem. Érdekes összefüggés, hogy mielőtt az eset történt pár nappal korábban kicsit megszaladt a kezem a tápanyag pőorciózáskor aztán 2.0-ra sikerült az EC a tervezett 1,6 helyett, és úgydöntöttem , hogy nem szarakodok, majd menetközben ahogy fogy a lötty úgyis visszavizezem 1.6-ra ). Másik érdekes összefüggés, hogy aztán amikor visszahigítottam az EC-t meg ügyeltem rá, hogy az esetleges felgyülemlett töblet só ne emelje vissza, azóta jelét se adja további rohadásnak.
Valahol olvastam egyszer, hogy egy figura sose megy az EC-vel 1.4 fölé oszt sosem volt semmi problémája penésszel, meg, hogy peak flóveringbe már a legkisebb túltáp is vezethet berohadáshoz.
Ezen korábbiakból kiindulva tényleg lehet benne valami. Másrészt meg ami még para, hogy alulsó kapilláris vagy ebb-and-flow jellegű etetésnél a közeg tetjén akkumulálódik a szenny oszt onnét elég gázosan mosódik ki a runoffal ( lényegében a lerakódott só átmosódik mégegyszer a közegen ).

fetch?photoid=17794460.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=17794460.jpg Views:	0 Size:	177.7 KB ID:	17794542

.
E mögött az új oldal dizájn mögött valami telefon/tabletre optimalizációs szándék áll, mert elég ótvaros lett.

Solon

Well-known member
.
Valahol olvastam egyszer, hogy egy figura sose megy az EC-vel 1.4 fölé oszt sosem volt semmi problémája penésszel, meg, hogy peak flóveringbe már a legkisebb túltáp is vezethet berohadáshoz.

E mögött az új oldal dizájn mögött valami telefon/tabletre optimalizációs szándék áll, mert elég ótvaros lett.
Aha, tehát 1.4 EC-n kell tartani a gyökértér oldattöménységét... Virágzásban... Izé, az nem fog visszaesni annyira drasztikusan, hogy tápanyaghiány lép fel? Mer nálam ez szokott lenni, azér kérdem. Láttam 1.2EC-n rendesen kivitelezett virágzást, recicliben, 1 köbméteres tankkal.

Mindent telefonra optimalizálnak, monitoron már csak a boomerek neteznek, én meg ilyen extra boomer vagyok, mer 3 monitoron dolgozok.

Legyen akkor már kép is, ez 2.2 EC-n sínylődik, #HZ2:
fetch?photoid=17794566.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?photoid=17794566.jpg Views:	0 Size:	132.1 KB ID:	17794567

Széklet Nagyúr

Active member
Gondolom azért ez függ a fajta ígényetől is meg a termesztés módjától illetve a napi etetés gyakoriságától ( én esetemben mondjuk eddig két egymásnak ellentmondó infót találtam : alulról etetésnél, mint ami az ebb-and-flow is alacsonyabb EC-t láttam mindenhol javasolva, vinszont recirkulációs megeoldáshoz meg - ami szintúgy az ebb-and-flow - 1.8-2.2 értékeket ajánlottak mindenhol - pl GHE hivatalos oldalán ami van táp kalkulátor -, másrészt ami aztilleti a jelelnlegi fajta ( CriticalXXL) ígényeivel sem vagyok képben, korábbi kritikál tőzegben elég gyorsan kizabálta a közeget ez meg így közetgyapostos merítgetésnél kényelmesen elvan 1.4-16 EC környékén, mondjuk így a végéhez közeledve, már azér sárgulásnak indultak a nagy legyező levelek, meg ( godnolom a multkori 2.0 EC-s etetés miatt ) lástos sárgás égésnyomok jelentek meg a levélcsúcsokon - a penészesedéssel egyidőben - .

Amit ott leírtam mind a mostani esetből leszűrt felételezésen alapszik, nem kőbe vésett alapszabály, gondoltam előcsalogatok vele valami szakértőt. hogy eloszlassa a ködöt az elmélet körűl.

Ami így elsőre lejött erről az új dizájnról, az, hogy inkább hasonlít valami közösségi képmegosztogató portálhoz, mint technikai fórumhoz, mondjuk ami pozitívum az ,hogy a képeket se tossza össze tizedakkorára, meg mintha gördülékenyebben futna, még TOR alól is, ami viszont elég gáz, hogy minden át lett variálva - mondjuk ezt idővel megszokhatja az ember - viszont a képfeltöltés meg albumkezelés lement egy szögesléccel recskázós mazochista szertartás szintjérem, mivel a feklhasználói profil tartalma annyira lefapadosodott hogy a feltöltött képeket is valami facebook idővonal kaliberű retekből kellett kikeresgélnem ( úgy külön képtárat mint az előzőnél nem találtam, nem látom sehol a korábban feltöltött albumokat se ).

Last edited:

Solon

Well-known member
Mint írtam, 1.2-es EC értékkel is kivitelezhető jó virágzás. Nyilván, ha alacsonyabb, sűrűbben kell locsolni. Virágzásban 1.4-nél már a kókusz-perlit közeg, gyapot ki is esik emiatt, marad a hidroton, meg perlit. Kivitelezhető, csak értelmét nem látom. A penészhez ennek semmi köze, imho. Ugyan azt a mennyiségű tápanyagot fogja felvenni a növény, sűrűbb locsolás mellett, mer ha nem tenné, akkor jönnének a tápanyaghiánynak a tünetei. Penész ellenszere a jó fajtaválasztás és alacsony páratartalom, kellő keringető ventivel. Bele kell ebbe törődni. A túltápolás miatti penész rezisztenciavesztést aláírom én is, az van. Csak az nem 2-1.8EC-n következik be.

A tömegigényekre optimalizálnak, szarnak ilyenkor a szakmai igényekre. Butul a világ, illetve átalakul. Alkalmazkodni kell:
?u=https%3A%2F%2Fcdn.vox-cdn.com%2Fthumbor%2FmO8UICqmeSd97l09w_FgSP1TDPQ%3D%2F13x0%3A1409x785%2F1600x900%2Fcdn.vox-cdn.com%2Fuploads%2Fchorus_image%2Fimage%2F55701645%2FScreen_Shot_2017_07_13_at_1.09.20_PM.0.png&f=1&nofb=1.jpg - Click image for larger version  Name:	?u=https%3A%2F%2Fcdn.vox-cdn.com%2Fthumbor%2FmO8UICqmeSd97l09w_FgSP1TDPQ%3D%2F13x0%3A1409x785%2F1600x900%2Fcdn.vox-cdn.com%2Fuploads%2Fchorus_image%2Fimage%2F55701645%2FScreen_Shot_2017_07_13_at_1.09.20_PM.0.png&f=1&nofb=1.jpg Views:	0 Size:	62.8 KB ID:	17794601

Széklet Nagyúr

Active member
Párakontroll az nálam annyi van, hogy napi szinten legalább egyszer kiszellőztetem a helyiséget ( meg ugye kerinngető ventillátorok ).
Viszont ha már ugyis párátlanítás a téma, multkoriban néztem párátlanítókat, aztán úgy jött le, hogy 50000 alatt felejtős. Viszont ( mivel passzív tablettás párátlanítókhoz is ezt használják ) kálcium-kloriddal - 25kg zsák fityingekbe kerül - kapcsolatban van e valakinek tapasztalata ( gondoltam petpalackból megszúnyoghálóból tokányolok páracsapdákat aztán teszek egyet-egyet a helyiség minden sarkába meg esetleg egyet a sátorba.

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
ne sírjatok mán bazze, még kurváára dolgozunk az optimalizálásán a webes felületnek... this is páblic enemy béta teszt móóóóóóóóóód

Solon

Well-known member
Revegelt HZ2, virágzás 11. napja. Scrog. 2db ERP 260-as táp és 24 samu LED modul. Gyúúú néz ki. Ebbű more baj lesz.
fetch?photoid=17797418.jpg

fetch?photoid=17797416.jpg

fetch?photoid=17797417.jpg

Solon

Well-known member
Ugyan az, 17. nap. Nem néz ki valami jól, még kéne tanulnom Króm mestertől. Vajon tart online oktatást?

fetch?photoid=17803071.jpg

fetch?photoid=17803072.jpg

fetch?photoid=17803073.jpg

fetch?photoid=17803074.jpg

Széklet Nagyúr

Active member
fetch?id=17812441&d=1616449282.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?id=17812441&d=1616449282.jpg Views:	0 Size:	114.3 KB ID:	17812472

Mai napon merítgetés közben összegyűlt iylen fehér por szerű törmelék ami a pot kiemelése után maradt a rezervőr felszínén, a figyelmemt igazából az keltette fel, hogy ez a fehér por szerű izé pár másodperc elteltével itt-ott lelkes ugrándozásba kezdett.

fetch?id=17812441&d=1616449282.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?id=17812441&d=1616449282.jpg Views:	0 Size:	114.3 KB ID:	17812472

Közelebbről szemügyre véve a dolgot, kiderült az ami messziről porszerű törmeléknek tűnt, az valójában a korábbi Golden Tájger tenyésztésekor is a mohásodás elharapódzásakor megjelent némileg átlátszó kis bogárszerű izé mégkisebb ( ~0.2 mm ) verziói - meg az nem ugrált -. Némi kutatómunka elvégzése után kiderült, a médiát telelakták ilyen oszló növényi hulladékot burkoló villásfarkú úgróbogarak. Az olvasottak alapján kb hasznosak a kert számára mivel bezúzzák az esetleges, egyébként rothadásnak induló deglett növényi maradvánokat - például ugye a multkori moha dögledék -, mondjuk ami eszik az kulázik is, aztán mivel nem volt időm őket szobatisztaságra idomítani, valószínüleg teleszarják nekem a közeget, ami mondjuk a merítgetéskkor valószínüleg kimosódik, mindenestre volt ahol külön kikötötték, hogy ne basztassák őket mert hasznára válnak a kertnek ( hozzáteszem az organikus termesztés esetében volt, nem hudró ). Így ránézésre, meg a nagyítós szondázásból leszűrt konklúzió alapján még kb egy héz kell a növénynek ( péntek-szombat-vasárnak flössh ) úgyhogy ha eddig nemállt fejre tőle a gandzsa akkor szerintem ebben az utolsó hét napban se fog tőle kifordulni a zöld.

fetch?id=17812442&d=1616449319.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?id=17812442&d=1616449319.jpg Views:	0 Size:	155.1 KB ID:	17812473

Utolsóbbi két hétben kevertem a löttyhöz minerál medzsik mellé káliszilikátot is ( igazából az extra kálium miatt ).

fetch?id=17812443&d=1616449330.jpg - Click image for larger version  Name:	fetch?id=17812443&d=1616449330.jpg Views:	0 Size:	169.2 KB ID:	17812474

A végére megjelentek a szokásos hiánytünetek, illetve a lájtosan megpörkölődött levélcsúcsok mellett a fényhez közeli levelek "betakósodtak" meg kb komplett elvesztették a rugalmasságukat, ránézésre semmi bajuk, züldek mint a többi de amikor meghalítom törnek az erek mentén illetve porrá morzsolódnak ( valószinüleg a fény miatt ) viszont maguknak a virágoknak kutya bajuk, meg hipósodást se látok sehol.

Meg ne bazmeg egy kis kultúra He hrgbrlrmlrbrmr

Last edited:

Latest posts

Latest posts