למישהו יש מושג על אחד מהפתרונות האלו?עד לאחרונה, מספרים רבים מהמגדלים, היה שעון החשמל אחת מנקודות התורפה העיקריות של המנגנון בשל הצריכה האדירה והלא פרופורציונלית של החממה. אך גם לכך כבר נמצאו כמה פתרונות.
אני אשמח לאחד.
למישהו יש מושג על אחד מהפתרונות האלו?עד לאחרונה, מספרים רבים מהמגדלים, היה שעון החשמל אחת מנקודות התורפה העיקריות של המנגנון בשל הצריכה האדירה והלא פרופורציונלית של החממה. אך גם לכך כבר נמצאו כמה פתרונות.
למישהו יש מושג על אחד מהפתרונות האלו?
אני אשמח לאחד.
נראה כמו שקר בעיקר ולא משהו שיעבוד על מכשור שעובד למשך זמן.את האמת לא שמעתי על מישהו שמשתמש במשהו כזה, אבל יש מפחית מתח או משהו כזה. אין לי מושג עד כמה זה אפקטיבי אבל זה אמור להוזיל את עלות החשמל.
משהו בסגנון הזה :
http://factory.dhgate.com/energy-sa...5kw-power-saver-for-home-using-p43293812.html
סתם לינק שמצאתי... יש גם דברים יותר קטנים...
חוץ מזה, אנרגיה סולרית... חבר לך איזה כמה פאנלים של סולרי ותפתור את הבעיה שלך...
נראה כמו שקר בעיקר ולא משהו שיעבוד על מכשור שעובד למשך זמן.
פאנלים סולריים זה קצת יקר לדירות שכורות וצריך גג בשביל זה.
יותר מפחיד אותי הרטט ברצפה והרעש שגנרטור יעשה מאשר לקבל חשמל גבוה.באד הפיתרון זה גנרטור כל השאר זה משחק לא משהו שאפשר לסמוך עליו,גם את הגנרטור זה לא סיפור זול למצוא משהו מתאים שיכול לעבוד ברציפות ולספק כמות של אנרגיה כמעט תמיד יהיה יותר זול לקנות 2 גנרטורים שיעבדו לסרוגין מאשר אחד שמסוגל לעבודה רצופה
אני לא חושב שלייט מובר או נורות לד הן פתרון כל כך נפוץ בארץ.באד
הכוונה לדברים כמו הלייט מובר
או נורות לד
בנוסף לזה אתה יכול לבחור לגדל בשיטות שמיועדות להיות יותר יעילות כספית כמו סקרוג וכדומה
שהרעיון הוא לנצל כל סנטים של הארון לפרח,ככה אתה לא צריך ארון מנופח עם מנורה שזורקת אור רחוק
אתה יכול לקחת מנורה יותר קטנה ולקרב אותה הרבה יותר לצמחים
נראה לי שהוא ניסה בכוונה לא לכתוב שיטות כדי לשמור עלינו ולא להיפך
ודרך אגב
חשבתי פעם לבקש מחברת החשמל מונה דיגיטלי לחשמל
כדי לחסוך בחשמל
אבל אז הבנתי שאם אני עושה את זה אני מגלה להם בדיוק מה שעות העומס שלי ומה שעות הרגיעה
כלומר אני חושף את עצמי לחלוטין
לדעתי לא מומלץ בעליל
אני נשאר עם האנלוגי
לא חסכוני אבל בטוח יותר לדעתי
ודרך אגב יש גם דרכים לחסוך חשמל בכל בית
זה בדרך כלל דורש שנאים מבדלים שמווסתים חזרה את הסטייה של הזרם לעומת המתח בבית
חברת החשמל לוקחת חשמל בצורה מאוד לא מובנת לכלל
אני לא אכנס להסבר מעמיק אבל הם מחשבים את הסטייה של הזרם מהמתח או משהו בסגנון
אז אם אתה מביא חשמלאי ומתייעץ איתו יש סיכוי שהוא יוכל לבנות לך קופסא עם כמה שנאים מבדלים שיורידו את הסטייה כמה שניתן
בקיצור זה חוסך עוד כמה לירות
אבל זה עלות של חשמלאי מוסמך לעומת התקופה שיקח לזה להיות ריווחי
בכל מקרה חוץ מכמה הערות כמו
צמחים שהונדסו לגדול לרוחב
צריך להפריד בין אינדיקה סאטיבה
ובין צמח שבגנטיקה יותר כמו שיח לעומת צמח שבגנטיקה יותר כמו עץ
זה לא כזה מורכב,דיי פשוט ולא קשור בכלל להינדוס גנטי
בלי קשר שגם שיטות גידול לפעמים הופכות כל צמח רגיל לצמח שיח
זה הרעיון של השיטת גידול