הבלוקים מאוד מלוחים בישראל, מומלץ להמנע מהם.שלום! אני מקפיץ את השרשור על מנת לשאול עוד כמה שאלות. אני מקווה שאני לא חוזר על עצמי יותר מדי, כבר שאלתי חלק מהשאלות, וטרם קיבלתי תשובה מספקת.
היכן קונים קוקוס דחוס? אני זוכר שהיה את זה במשתלות, לבנה שמתנפחת לעלאק 45 ליטר עלתה 14 ש"ח לערך. בהידרושופ מוכרים את זה במחיר מופקע ומקומם. אשמח אם מישהו יפנה אותי למקום שהוא קנה בו לא מזמן לבנה כזאת, אם ישנו. אם זו לא דרישה גדולה מדי, אשמח לכתובת וטלפון של המשתלה. אונליין יוצא יקר, אז לא רלוונטי.
עד כמה כבול בעייתי בשיטת גידול הנידונה לעיל? האם אפשר לערבב תערובת שתילה אורגנית של מרום גולן עם פרלייט או ורמיקולייט ולהצליח לגדל ככה משהו? הבנתי שכבול מתפרק עם הזמן ועלול ליצור בעיות של חומציות. האם מישהו ניסה זאת בכלל? מחיפוש בפורומים הלועזיים גיליתי שחלק מהמשתמשים איזנו פיאייץ' של כבול עם סיד\אבן גיר וחלק לא.
אם מישהו ממומחי ההידרופוניקה יגיד לא להשתמש בתערובת, אני לא אעשה זאת. פשוט יש לי שני שקים ולא בא לי לממן את הידרושופ.
מקווה שהשאלה לא מטופשת מדי - מה אתם שמים בתחתית העציץ כדי למנוע בריחה של קוקוס דרך החורים? חשבתי לשים שברי חימר, או טוף. אני לא סגור האם הטוף מתפרק ומשפיע על מדדים..