גידול autopot - כמה בעיות (תמונות יפות והסברים מפו&a
[FONT="]אהלן חברים![/FONT]
[FONT="]מפרסם את הפוסט בשביל חבר - כל שביב של מידע יתקבל בברכה:
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]אני מגדל כבר קרוב לחודשיים שש בנות יפייפיות במערכת אוטופוט ([/FONT]autopot[FONT="]) כל דלי 15 ליטר.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]בסך הכל אני מאוד מרוצה מהקצב גידול ומהצורה שהם מקבלות אחרי הקשירות.[/FONT]
[FONT="]הבאתי לכאן כמה תמונות שתוכלו להתרשם מהגידול בכלליות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]תמונה עם אור:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]תמונה בלי אור:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]ותמונה מזווית הפוכה על הצמרת היפה שהנסיכות האלה יצרו:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]אני מתכנן בקרוב מאוד להעביר אותם לפריחה אבל בימים האחרונים שמתי לב לכמה סימנים לא מעודדים ואני מאוד רוצה להיות עם היד על הדופק לפני שאני אתעורר מאוחר מידי – אז ראשית כל אתחיל בפרטים כללים ואחר-כך אספר על הבעיות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]-----------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT="]זנים: [/FONT]LSD[FONT="], [/FONT]Tutanachmun[FONT="] ,[/FONT] Em-Dog[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]מצע גידול: אדמת משתלה (טוף מרום גולן) 50% + פרלייט 50%.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]חמצן: כל עציץ מקבל הזנה של חמצן לשורשים באמצעות "כיפת אוויר" ([/FONT]Air-dome"[FONT="]") המחוברת בצינור אוויר למשאבה.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]מערכת: אוטופוט, שישה דליים של 15 ליטר מחוברים למיכל השקיה.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]דישון: סדרת הדשנים של [/FONT]canna[FONT="] (הסדרה הייעודית לגידול באדמה).[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]זמן גידול: כחודשיים[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]תאורה: [/FONT]hps 400w dual spectrum[FONT="] ו-[/FONT]MH 250w[FONT="].[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]טמפרטורה: 27-30 מעלות (מזגן פועל רוב היום).[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]לחות: 45% - 65% (משתנה).[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]ריסוס: הצמחים סבלו מכנימות (בקנה מידה קטן יחסית) ואני מרסס אותם בשמן נים.[/FONT]
[FONT="]-----------------------------------------------------------------------------------[/FONT]
[FONT="]עד כאן הנתונים – עכשיו לבעיות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]בימים האחרונים שמתי לב לכמה אינדיקציות מדאיגות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]חלק מהעלים מתחילים לאבד כלורופיל ולהחוויר, בעיקר מבפנים העלה לכיוון חוץ:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]מין צהוב מוזר כזה על העלה:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]נקודות חום-חלודה שמתרחבות על שטח העלה:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]דוגמא חמורה יותר של הנקודות הללו:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]עלים מתחילים לקבל קימור מוזר:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]זהו בגדול – אני רק אזכיר שתי דברים נוספים שאולי רלוונטיים לחלק מהבעיות שעלו:[/FONT]
1. [FONT="]כפי שאמרתי הצמחים סבלו (עדיין סובלים בעצם) ממכת כנימות בקנה מידה קטן יחסית.[/FONT]
2. [FONT="]כבר שבוע פלוס שהצמחים מקבלים ממיכל ההשקיה מים נקיים בלי תוספת דשן – יש מצב שאלו סימנים של מחסור וברגע שאני אחזור לדשן הצמחים יחזרו להראות שופעים ובריאים?[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]שוב תודה רבה לכל מי שהקדיש מזמנו לקרוא – אני אשמח לקבל הצעות/הערות/פידבקים וכמובן רעיונות בנוגע לבעיות שהעלתי כאן באשכול – שבוע טוב חברים!![/FONT]
[FONT="]אהלן חברים![/FONT]
[FONT="]מפרסם את הפוסט בשביל חבר - כל שביב של מידע יתקבל בברכה:
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]אני מגדל כבר קרוב לחודשיים שש בנות יפייפיות במערכת אוטופוט ([/FONT]autopot[FONT="]) כל דלי 15 ליטר.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]בסך הכל אני מאוד מרוצה מהקצב גידול ומהצורה שהם מקבלות אחרי הקשירות.[/FONT]
[FONT="]הבאתי לכאן כמה תמונות שתוכלו להתרשם מהגידול בכלליות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]תמונה עם אור:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]תמונה בלי אור:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]ותמונה מזווית הפוכה על הצמרת היפה שהנסיכות האלה יצרו:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]אני מתכנן בקרוב מאוד להעביר אותם לפריחה אבל בימים האחרונים שמתי לב לכמה סימנים לא מעודדים ואני מאוד רוצה להיות עם היד על הדופק לפני שאני אתעורר מאוחר מידי – אז ראשית כל אתחיל בפרטים כללים ואחר-כך אספר על הבעיות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]זנים: [/FONT]LSD[FONT="], [/FONT]Tutanachmun[FONT="] ,[/FONT] Em-Dog[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]מצע גידול: אדמת משתלה (טוף מרום גולן) 50% + פרלייט 50%.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]חמצן: כל עציץ מקבל הזנה של חמצן לשורשים באמצעות "כיפת אוויר" ([/FONT]Air-dome"[FONT="]") המחוברת בצינור אוויר למשאבה.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]מערכת: אוטופוט, שישה דליים של 15 ליטר מחוברים למיכל השקיה.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]דישון: סדרת הדשנים של [/FONT]canna[FONT="] (הסדרה הייעודית לגידול באדמה).[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]זמן גידול: כחודשיים[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]תאורה: [/FONT]hps 400w dual spectrum[FONT="] ו-[/FONT]MH 250w[FONT="].[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]טמפרטורה: 27-30 מעלות (מזגן פועל רוב היום).[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]לחות: 45% - 65% (משתנה).[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]ריסוס: הצמחים סבלו מכנימות (בקנה מידה קטן יחסית) ואני מרסס אותם בשמן נים.[/FONT]
[FONT="]עד כאן הנתונים – עכשיו לבעיות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]בימים האחרונים שמתי לב לכמה אינדיקציות מדאיגות:[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]חלק מהעלים מתחילים לאבד כלורופיל ולהחוויר, בעיקר מבפנים העלה לכיוון חוץ:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]מין צהוב מוזר כזה על העלה:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]נקודות חום-חלודה שמתרחבות על שטח העלה:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]דוגמא חמורה יותר של הנקודות הללו:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]עלים מתחילים לקבל קימור מוזר:[/FONT]
[FONT="][/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="]זהו בגדול – אני רק אזכיר שתי דברים נוספים שאולי רלוונטיים לחלק מהבעיות שעלו:[/FONT]
1. [FONT="]כפי שאמרתי הצמחים סבלו (עדיין סובלים בעצם) ממכת כנימות בקנה מידה קטן יחסית.[/FONT]
2. [FONT="]כבר שבוע פלוס שהצמחים מקבלים ממיכל ההשקיה מים נקיים בלי תוספת דשן – יש מצב שאלו סימנים של מחסור וברגע שאני אחזור לדשן הצמחים יחזרו להראות שופעים ובריאים?[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]שוב תודה רבה לכל מי שהקדיש מזמנו לקרוא – אני אשמח לקבל הצעות/הערות/פידבקים וכמובן רעיונות בנוגע לבעיות שהעלתי כאן באשכול – שבוע טוב חברים!![/FONT]
Last edited by a moderator: