What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

grow log - 4 strains... MK

ss_argus

Member
MariaKonopnicka said:
tez bym przesadzil je w cos konkretnego, ale to jest wyjatkowo niskobudzetowa produkcja ;) nawozik juz dostaja, fim zaczalem juz 2 dni temu :) peace
Moim zdaniem jeżeli szybko nie przesadzisz roślin w większe pojemniki lub wszystkie w jeden duży (tak jak uprawiał np. @szok) - to będzie to raczej wysokobudżetowa produkcja.Mam tu na myśli stosunek zużytego prądu przez HPS 400W do w/g mnie symbolicznej ilości zioła jaką uda Ci się wyciągnąć z tej uprawy.Te pojemniki to są dobre ale na fazę siewek, a nie dla dorosłych roślin.Bez przesady doniczki i ziemia nie kosztują wiele :yoinks:

Porównaj swoje nierozkrzaczone i powyciągane rośliny z post #14

Moim zdaniem Twoje rośliny skarłowaciały i nawet dzięki HPSowi 400W nie będziesz miał grubych batów.One po prostu nie mają możliwości prawidłowego rozwoju.
Nie traktuj mojego posta jako ataku na Twoją uprawę, tylko obiektywną ocenę.

Pozdr.
ss_argus

Last edited:
nie no spoko, ja wiem ez przydaloby im sie wiecej miejsca, ale terraz juz nie ebde ich wyjmowal z tej siatki. zbiore plon i nastepnym razem zaczne z nasionami ktore przywioze z holy w normalnych warunkach a tak ogolnie to jestem zadowolony :)

ss_argus

Member
MariaKonopnicka said:
nie no spoko, ja wiem ez przydaloby im sie wiecej miejsca, ale terraz juz nie ebde ich wyjmowal z tej siatki. zbiore plon i nastepnym razem zaczne z nasionami ktore przywioze z holy w normalnych warunkach a tak ogolnie to jestem zadowolony :)

@MariaKonopnicka - no to luzik, w sumie to już sama uprawa daje dużo frajdy, bez względu na końcowy wynik.Przybędzie doświadczenia, a trening czyni mistrza :sasmokin: A palonka i tak zawsze będzie z tego.(chyba , że znowu będziesz nieostrożny i tatuś wjebie Ci się do szafy :bat: - jak dwa lata temu)

Pozdr.
ss_argus

haha nie no ;p ze ty czlowieku pamietasz takie rzeczy... dziwne to troche, co ?

pozatym moze mi naskoczyc bo mieszkam oddzielnie a pomidory sa w ogole gdzie indziej. jo

ss_argus

Member
MariaKonopnicka said:
haha nie no ;p ze ty czlowieku pamietasz takie rzeczy... dziwne to troche, co ?

pozatym moze mi naskoczyc bo mieszkam oddzielnie a pomidory sa w ogole gdzie indziej. jo
Taa... ale z pamięcią to zupełnie nie jest tak jak napisałeś - niestety ale mam już zjebaną od narkotyków i alkoholu :bat: Musiał bym być chyba jakiś - Rain Man, żeby pamiętać takie szczegóły i interesować się czyimiś życiorysami :yoinks: Na forum jestem od niedawna, więc przeglądam sobie stare thready w poszukiwaniu ciekawych informacji o uprawie.W ten sposób natknąłem się na Twój stary GrowLog by Konopnicka - oto cała tajemnica mojej pamięci.

W tych małych pojemnikach, to chyba Ci musi szybko wysychać ziemia - zważywszy na moc HPS.Jak często musisz podlewać planty ?

Pozdr.
ss_argus

Last edited:
leje im codziennie, chyba ze nie wypily wszstkiego :)

a no faktycznie mialem staregooo threada o ktorym sam zapomnialem xD

spoko ;)

jakos daje rade, ale dzis mnie moj wspol-ogrodnik wkurwil bo zapomnial otworzyc szafy po tym jak grzebal cos w narzedziach i sie poprzypalaly od goraca planty ;/

btw kto napisal do mnie msg i nie moge go otworzyc bo nie mam 50 postow, ktos wie czy da sie to obejsc ?

widze ze duzego zainteresowania nie ma ale i tak wstawiam kolejne fotki zgodnie z obietnica :)

roslinki jada teraz na nawozie przy kazdym podlewaniu a pija duzo :)
nawozik to jakis standard do roslin kwitnacych z ogrodniczego ;) i bardzo dobrze im robi :) sativka- ta pod sama sciana ma ladne topki i sa juz calkiem zbite. reszta to indyjki i sa niestety troche w tyle :) ale wygladaja rownie slodko.

enjoy :)

nol

Member
kurcze fajniutko wygląda twój box.widac że roslinki bardzo lubią to miejsce.Świetnie wygladają.Kibicuje

G

Guest

MK- ile masz tam tych roslinek ? bardzo fajnie ci ta siatka wyszła :D ile palonka z tego przewidujesz ? ;) przy nastepnej uprawie daj wieksze donice, bo miejsce ci sie w boxie, marnuje i mniejszy plon bedziesz miał...
Pozdro

hehe, dzieki :D wiem wiem, to akurat wszystko na spontanie robione, nastepnym razem beda 25 litrow donice :) lampa odpowiednia do powierzchni itd.
przwieduje jakies 60-100, malo ale i tak mi sie zwroci niz jak mialbym kupowac u dila. no i przedewszystkim swoje ;]

wrzucilbym nowe fotki ale nie mam baterii do aparatu ;O

peace

post sie zamulil, bo nie mam apratu. plony juz zebrane

wszyskiego razem bylo 100g

najlepsze planty ktore otrzymalem to buddah sister od HotCargo, duze zbite topy i ta jakos palenia :) zajebiste :]
niedlugo zaczynam nowa uprawe, z nowa, slabsza lampa i paroma innymi zmianami.

pozdr