What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Grow discret in dulap

randomize

New member
Man, poți să-ți faci un filtru artizanal (cărbune activ + ventilator cu un minim de 100 CFM încastrate într-o cutie) sau să cumperi unul gata făcut.

Parcă în ATELIER - WORKSHOP (link) era ceva legat de asta.

Mersi pentru link o sa ma uit , marea mea problema este cu spatiul ,
deasta am incercat sa evit alte metode de a scapa de dulcea putoare.
Sper sa fie ceva acolo si pentru mine ... pace !

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
in ceea ce priveste mirosul , Urban poison-ul care e ditamai tufisul a inceput sa miroasa ceva , am folosit pana acum gel ONA dar nu sunt foarte impresionat , mai ales in ultimele zile.
Poate ca sunt si eu un pic paranoic :fright: dar cand intru in casa ma izbeste un damf de miros de produse de curatat amestecat cu miros de iarba.
Asta ma face sa cred ca nu face fata pur si simplu ... si nici macar nu a intrat in flowering :frown:

Poate ca e in modul de distribuire ...
A mai folosit cineva gelul asta ?

Ce fac eu este sa pun cam 5-6 lingurite de ONA gel intr-un recipient cam cat un pahar de mare si il plasez fix sub unul din fan-urile de intake.
Asta in ideea ca se va raspadi in tot cabinetul si va absorbi mirosul...

Eu am folosit ONA Gel, dar mai mult pentru schimbarea mirosului din growroom - uneori mirosul de Skunk fiind prea puternic.

ONA Gel e eficient doar pentru microgrowuri, pentru spatii mari trebuind galeti intregi (la o sativa am dus doua recipiente de gel pe durata growului).

Asa cu a zis si Filtru, de ce nu iti faci un filtru cu carbune activ ? Nu trebuie sa fie neaparat circulat, poate fi si perfect plat, ca sa nu consume din spatiu .

Daca in dulapup ai vreo gura de aerisire in 'tavan', poti face un fel de raft care sa incorporeze filtrul cu carbune activ.

Sau il poti atasa in spatele dulapului, fiind in felul asta si foarte discret.

Dintr-o cutie de carbune activ granular cumparata de la pet-shop poti face un filtru foarte eficient.

Tin sa precizez insa ca pe masura ce creste grosimea stratului de carbune activ , debitul de aer scade dramatic.

Totodata iti poti face un mic generator de Ozon (de fapt un generator de ioni negativi). MJGrow a postat cateva imagini din timpul constructiei ionizatorului pe care l-a folosit, din cate am inteles cu succes .

Aici gasesti mai multe detalii : http://www.instructables.com/id/How-to-Make-a-Negative-Ion-air-ionizer/

Daca ai prin casa un Plasma Globe il poti folosi cu succes pentru a construi un generator de ozon.

Atentie mare la tensiunile foarte mari la care lucreaza aceste dispozitive, cat si la faptul ca ozonul in cantitati mari (a se citi sesizabile) este daunator atat pentru plante cat si pentru oameni . In concentratii mici sau in administrari sporadice ajuta insa la eliminarea mucegaiurilor, a bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Daca mergi pe varianta cu generator de ozon iti recomand sa il comanzi cu o priza programabila ( 15 minute On, 45 Off, sau dupa cum e cazul , dupa tatonari).

MJgrow

Active member
recomand sa arunci o privire si la generatoarele de ioni negativi sau ozon.

Sun multe saituri si poze cu scheme, sau poti cumpara si testa. daca nu iti place returnezi produsul.

Eu am manufacturat unul acasa si pot spune ca daca il pui cum trebuie si il reglezi chiar isi face treaba foarte bine.

Generatoare de ozon poti face acasa cu un ballast de neon dinala de il pui in carcasa de PC sa fie frumos. Nu stiu cat de eficient/puternic va fi pentru tine.

Ai grija cum zicea si HF la voltaj. Sa nu te zghihuie :D
P.S: chiar si dupa ce il scoti din priza nu se lasa mai prejos sa te atace, deci trebuie descarcat, inainte sa pui mana pe componente.

MJgrow

Active member
nu am avut nici un fel de experienta neplacuta pana acum cu el.

Dar cumva intuitia mi-a zis dupa ce l-am testat prima data... oare acum nu curenteaza?

Am avut eu asa o latura de inspiratie divina. : ))

O data ce functioneaza nu vad de ce ai mai pune mana pe componente. Intr-un pat de cablu corespunzator un dispozitiv face minuni.

randomize

New member
Mersi pentru informatii , vad ca am totusi cateva optiuni la indemana.
Suna foarte interesant generatorul de ozon si vreau sa imi incerc mana
cu unul improvizat dar din pacate nu o sa am timp de proiectul asta prea curand .

Pana una alta ma gandeam ca cel mai simplu ar fi sa incerc un filtru de hota.
Am vazut la bricostore unul cu carbune activ ( ca un strat de burete de culoare neagra ; impregnat cu carbune activ... ) .
Ca solutie de moment as putea sa lipesc cateva straturi din filtrul asta in dreptul coolerului de outtake ... suna ok ?

Pana cand intra ca lumea in flowering poate ca o sa imi fac timp si de un generator de ozon .
Ma cam sperie toata vorba asta de tensiuni inalte insa , o sa
fie sigur de lasat nesupravegeat pe perioade mai lungi de timp ?

randomize

New member
Azi am pus in functiune sistemul de irigatie cu Tropf Blumat.
Cu toate piesele in dotare a fost foarte simplu de configurat.

Sistemul de irigatie consta in :
1x Rezervor ( momentan folosesc o sticla de 5L pana ma asigur ca totul merge ok )
1x conector rezervor
1x robinet pt furtun de 8 mm
1x furtun 8mm - lungime 3 m
1x conector T 8mm
1x Tropf Blumat Maxi

Am conectat furtunul la rezervor folosind conectorul special, apoi am legat
robinetul putin mai jos pe furtun pentru ca sa pot opri apa pentru mentenanta sau in caz ca se impute treaba.
De la robinet am mai lasat aprox 1.5 m de furtun si apoi am legat un conector T .
Am luat restul de furtun ( 1m ) si am legat cate un capat la conexiunile ramase din T ( arata ca un cerc ) .
In cercul obtinut am facut o sectiune si acolo am atasat conectorul cu care a venit Tropf Blumat-ul ( conector T 8mm-3mm-8mm ) .
Din conector se continua cu furtun de 3mm, prin spatele cabinetului pana la Tropf Blumat.
Acesta din urma l-am tinut in apa o ora inainte si ghiveciul l-am udat bine.
Cand am pus Blumat-ul in pamant si am umblat la reglajul de drip al senzorului pana cand s-a oprit din picurat
asta ca sa il invat sa se opreasca atunci cand pamantul e ud ...
si voila ... una bucata sistem automat de irigatie
Astept cu nerabdare sa vad cum o sa functioneze :woohoo:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mersi pentru informatii , vad ca am totusi cateva optiuni la indemana.
Suna foarte interesant generatorul de ozon si vreau sa imi incerc mana
cu unul improvizat dar din pacate nu o sa am timp de proiectul asta prea curand .

Pana una alta ma gandeam ca cel mai simplu ar fi sa incerc un filtru de hota.
Am vazut la bricostore unul cu carbune activ ( ca un strat de burete de culoare neagra ; impregnat cu carbune activ... ) .
Ca solutie de moment as putea sa lipesc cateva straturi din filtrul asta in dreptul coolerului de outtake ... suna ok ?

Pana cand intra ca lumea in flowering poate ca o sa imi fac timp si de un generator de ozon .
Ma cam sperie toata vorba asta de tensiuni inalte insa , o sa
fie sigur de lasat nesupravegeat pe perioade mai lungi de timp ?

Exista intradevar burete sau tesatura (material de filtru) impregnata cu pulbere de carbune activ, insa nu este asa de eficient ca si carbunele activ granular.

Poti incerca sa faci un tub cat mai lung din astfel de tesatura , ca o maneca, cusuta la capat si pui ventilatorul sa sufle in ea.

Din pacate atunci cand pui un ventilator sa sufle, ii scade eficienta , majoritatea fiind concepute sa traga, nu sa impinga aerul .

Poti face aceeasi maneca, dar infasurata pe un tub din plasa metalica (ca sa impedice colapsarea ei), din care ventilatorul sa traga aer. Cu cat mai lunga maneca, cu atat mai mare suprafata de expunere si filtrare si cu atat mica scaderea volumului si a presiunii.

In ceea ce priveste generatorul de ozon, nu prea conteaza cat functioneaza nesupravegheat atata timp cat nu se incalzeste si nu intra in contact cu materiale cu potential inflamabil.

Cel mai bine il pui suspendat cu un lantisor metalic, intr-o carcasa metalica sau din tabla de aluminiu expandata.

Azi am pus in functiune sistemul de irigatie cu Tropf Blumat.
Cu toate piesele in dotare a fost foarte simplu de configurat.

Sistemul de irigatie consta in :
1x Rezervor ( momentan folosesc o sticla de 5L pana ma asigur ca totul merge ok )
1x conector rezervor
1x robinet pt furtun de 8 mm
1x furtun 8mm - lungime 3 m
1x conector T 8mm
1x Tropf Blumat Maxi

Am conectat furtunul la rezervor folosind conectorul special, apoi am legat
robinetul putin mai jos pe furtun pentru ca sa pot opri apa pentru mentenanta sau in caz ca se impute treaba.
De la robinet am mai lasat aprox 1.5 m de furtun si apoi am legat un conector T .
Am luat restul de furtun ( 1m ) si am legat cate un capat la conexiunile ramase din T ( arata ca un cerc ) .
In cercul obtinut am facut o sectiune si acolo am atasat conectorul cu care a venit Tropf Blumat-ul ( conector T 8mm-3mm-8mm ) .
Din conector se continua cu furtun de 3mm, prin spatele cabinetului pana la Tropf Blumat.
Acesta din urma l-am tinut in apa o ora inainte si ghiveciul l-am udat bine.
Cand am pus Blumat-ul in pamant si am umblat la reglajul de drip al senzorului pana cand s-a oprit din picurat
asta ca sa il invat sa se opreasca atunci cand pamantul e ud ...
si voila ... una bucata sistem automat de irigatie
Astept cu nerabdare sa vad cum o sa functioneze :woohoo:

[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934028&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934029&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934030&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934031&thumb=1]View Image[/url]

Man zi-mi si mie neaparat doua chestii : ce diametru are furtunul ala negru si unde puii mei ai gasit robinetul ala, pentru ca am cautat aproape jumatate de an asa ceva si tot ce am gasit au fost robinete pentru irigatii, pe 16mm (prea mari pentru ce am eu nevoie) .

In rest, eu sunt bucuros sa vad ca mai apar pe aici si oameni indemanatici cu proiecte din care te poti inspira.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
furtun de ala negru am si eu, parca-i de 8 mm daca nu cumva le incurc. robineti se gasesc de unde cumperi si futrunul, adica pe unde au sisteme de irigatii. magazine bricolaj/magazine casa si gradina.

ce m-ar interesa pe mine e altceva:

are vre-un avantaj tropf blumat maxi fata de cel normal?
si daca inchizi robinetul, dupa un timp cand il deschizi trebuie amorsat iar, sau se mentine in functiune? (cu alte cuvinte, chiar are un rost robinetul sau e pus de decor?)

succes cu sistemul, asteptam vesti. :wave:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pe mine robinetul ma intereseaza pentru altceva si vroiam sa stiu exact locatia de unde pot cumpara (impreuna cu teuri, coturi si alte accesorii) .

Eu in afara de tub spagetti (de 6mm) sau tub de irigatii de 16mm nu prea am gasit altceva si credeti-ma ca am tot cautat.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca le au pe site-ul gardena poti merge pe la magazinele de bricolaj, le gasesti sigur. (sau daca ai mai multe de comanda, poti comanda direct de pe site.)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Le-am rascolit toate produsele , pe toate partile si nu am gasit nici un tip de robinet mic, de plastic, pe diametre intre 10 si 16mm. Ca sa nu mai zic ca la ce au ei pe piata, preturile sunt de-a dreptul nesimtite.

Iar functia de cautare de pe siteul lor e o gluma. Am cautat si pe la Romstal, si pe la diverse firme care vand produse de irigatii si singurele pe care le-am gasit au fost la o firma din Bulgaria (accesibile la pret).

Astea sunt cele pe care le-am gasit pana la urma :

irritec_valve-250x250.jpg

As fi preferat insa un model mai finut, mai mic, ca cel de mai jos :

t_plastic_tap.jpg

Sau ca asta :

13mm-inline-tap-1391-p.jpg

Cel folosit de randomize pare sa fie exact ce cautam. Sa vedem cat zice ca a dat pe el.

Last edited:

randomize

New member
Man zi-mi si mie neaparat doua chestii : ce diametru are furtunul ala negru si unde puii mei ai gasit robinetul ala, pentru ca am cautat aproape jumatate de an asa ceva si tot ce am gasit au fost robinete pentru irigatii, pe 16mm (prea mari pentru ce am eu nevoie) .

Toate piesele pe care le-am folosit sunt produse de catre Blumat .
In sistemele lor nu exista decat 2 dimensiuni de furtun:
  • 8 mm pentru rezervor / transport
  • 3 mm cu care functioneaza Tropf Blumat
Sunt o firma din Austria care fac Tropf Blumaturile si Blumat JR. , in fine sunt specializati pe tipul asta de sistem de irigatie care au la baza senzorul de ceramica.
Ei vand Blumat-urile si toate accesorile inclusiv furtun , conectori T , drippere atasabile la tropf blumat , etc.

Poti sa iti faci un sistem de irigatie automata pentru o gradina cu sute de plante , ei iti aprovizioneaza tot de ce ai nevoie.

Sunt mai multe variante de unde poti cumpara bijuteriile astea:
1. Poti sa iti comanzi de pe site-ul lor exact de ce ai nevoie la bucata sau set-uri. Nu stiu cat sunt costurile de transport , dar avand in vedere ca sunt in Austria probabil ca nu e foarte mult ... http://www.blumat-shop.de/Tropf-Blumat

2. Am vazut in diverse magazine de bricolaj ( cred ca Mr. Bricolaj ) care au si accesorii de gradina unul din seturile mentionate mai sus . Era set pentru 3 m
care contine 12 tropf blumat + 7m furtun de rezervor ( 8mm) si tot felul de conectori . Nu era foarte ieftin insa , aprox. 200 RON.

3. Eu am cumparat chestile astea de la un magazin de "gradinarit" din Bucuresti , iti dau pe PM pentru ca am o banuiala ca nu am voie sa spun aici. Robinetul a costat 13 RON .

Nu sunt chiar ieftine toate accesoriile astea dar sunt de o calitate desavarsita , le instalezi foarte usor si iti dau un anumit sentiment de siguranta ... aka dormi linistit :)

furtun de ala negru am si eu, parca-i de 8 mm daca nu cumva le incurc. robineti se gasesc de unde cumperi si futrunul, adica pe unde au sisteme de irigatii. magazine bricolaj/magazine casa si gradina.

ce m-ar interesa pe mine e altceva:

are vre-un avantaj tropf blumat maxi fata de cel normal?
si daca inchizi robinetul, dupa un timp cand il deschizi trebuie amorsat iar, sau se mentine in functiune? (cu alte cuvinte, chiar are un rost robinetul sau e pus de decor?)

succes cu sistemul, asteptam vesti. :wave:

tropf blumat maxi este conform site-ului oficial conceput special pentru plante care stau in ghivece mai mari si ale caror radacini ajung
la o adancime mai mare de 30cm.
Asta ar asigura ca apa ajunge la adancimea dorita si sistemul nu incepe sa irige pana cand nu s-a uscat la nivelul radacinilor.
Eu am luat Maxi pentru ca nu mai erau normale si vroiam neaparat sa pun in functiune sistemul.

Robinetul este pentru convenienta mai mult dar se poate dovedi util.
Toate conexiunile inclusiv T uri si cel de rezervor sunt facute sa tina , astfel ca nu poti sa le mai scoti nici daca tragi sanatos, trebuie taiat furtunul ca sa le "desfaci".
Asa ca de fiecare data cand vrei sa muti rezervorul sau sa il inlocuiesti , poti sa o faci usor folosind robinetul.
De amorsat nu e nevoie , uita-te la fimuletul de aici , e foarte informativ.http://www.youtube.com/watch?v=FVeaOJh_DFY&feature=related

Bafta si mersi pentru comentarii :tiphat:

randomize

New member
Salutari ,

Este ziua a 3-a de cand am trecut la 12/12 pentru Urban Poison .
Cand am deschis dulapul dupa cele 24 h de intuneric se intinsese ceva plantuta si mai important ,
s-au deschis la culoare toate varfurile de crestere. Nu am stiut ce sa cred , i-am pus niste nutrienti in rezervor
desi trebuia sa fie pe apa simpla dar nu inteleg de ce s-a intamplat asta. Are cineva vreo idee ? E normal ?

Indica a crescut intre timp in o debara sub un CLF de 45W si arata bine .
Se pare ca i-a prins foarte bine transplantul chiar daca inca mai are tendinta sa tina aplecate varfurile unora din frunze ...
Intre timp am terminat de facut ScrOG -ul si in seara asta l-am instalat.
Nu sunt sigur daca sa mai tin indica in veg pentru ca Urban Poison ameninta sa umple tot dulapul , lol

Care e parerea voastra , e prea mica indica sa intre in flowering ?

In alta ordine de idei , tropf blumatul este un miracol al tehnologiei , e oficial.
De cand l-am instalat , a dat cam 2 L de apa plantei , in vreo 3 transe. Este mai mult sau mai putin aceeasi cantitate pe care i-o dadeam si eu in intervalul asta.
E grozav ca nu mai trebuie sa pierd atata vreme cu udatul , sunt cam epuizat de la cat am lucrat la grow in zilele astea ...:faint:

Ok ... cam atat pentru azi , astept sugestiile voastre !

P.S. Ce parere aveti de ecran - e la o inaltime potrivita ?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salutari ,

Este ziua a 3-a de cand am trecut la 12/12 pentru Urban Poison .
Cand am deschis dulapul dupa cele 24 h de intuneric se intinsese ceva plantuta si mai important ,
s-au deschis la culoare toate varfurile de crestere. Nu am stiut ce sa cred , i-am pus niste nutrienti in rezervor
desi trebuia sa fie pe apa simpla dar nu inteleg de ce s-a intamplat asta. Are cineva vreo idee ? E normal ?

Indica a crescut intre timp in o debara sub un CLF de 45W si arata bine .
Se pare ca i-a prins foarte bine transplantul chiar daca inca mai are tendinta sa tina aplecate varfurile unora din frunze ...
Intre timp am terminat de facut ScrOG -ul si in seara asta l-am instalat.
Nu sunt sigur daca sa mai tin indica in veg pentru ca Urban Poison ameninta sa umple tot dulapul , lol

Care e parerea voastra , e prea mica indica sa intre in flowering ?
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934934&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934935&thumb=1]View Image[/url]

[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934931&thumb=1]View Image[/url] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=39353&pictureid=934933&thumb=1]View Image[/url]

In alta ordine de idei , tropf blumatul este un miracol al tehnologiei , e oficial.
De cand l-am instalat , a dat cam 2 L de apa plantei , in vreo 3 transe. Este mai mult sau mai putin aceeasi cantitate pe care i-o dadeam si eu in intervalul asta.
E grozav ca nu mai trebuie sa pierd atata vreme cu udatul , sunt cam epuizat de la cat am lucrat la grow in zilele astea ...:faint:

Ok ... cam atat pentru azi , astept sugestiile voastre !

P.S. Ce parere aveti de ecran - e la o inaltime potrivita ?

Nu e niciodata pentru o plantuta sa fie trecula la 12/12. Planta stie cand sa infloreasca. Ce-i drept nu vei avea o recolta prea mare de la ea, fiind mai mititica, in schimb va compensa cealalta, intrucat va creste mult mai mult si iti va umple tot dulapul.

Ecranul trebuie asezat la o inaltime suficient de mare incat sa iti permita lucrul cat mai comod sub el, avand in vedere ca prin a 21 zi de flower (de 12/12) ar trebui sa elimini tot ce se afla sub el (frunze, ramurele, tot) pentru a dirija energia plantei catre varfurile de deasupra.

In ceea ce priveste varfurile decolorate, e normal sa fie asa. O planta care creste repede are intotdeauna varfurile de crestere decolorare, pentru ca acolo sunt tesuturi tinere care abia se formeaza. Daca si dupa 2-3 zile de la deschiderea totala a frunzei nu se schimba culoarea inseamna ca ai o deficienta de azot, care poate fi corectata usor.

Adevarata incercare de abia acum incepe : trebuie sa stai zi de zi cu ocuii pe plante si sa le modelezi incat sa creasca asa cum vrei tu . O atentie cat mai mare trebuie sa o acordi dipunerii internodurilor intr-un patern cat mai omogen pe intreaga suprafata a ecranului, intrucat din ele vor creste mugurii si e de dorit sa fie egal distantati.

Succes in continuare !

randomize

New member
Salutari ,

Ziua a 9-a de flowering pentru Urban Poison si ziua a 3-a pentru Misterioasa Indica.

Se intinde ca nebuna Urban Poison , pana acum am reusit uniformizez destul de bine varfurile .
Doar pe ici pe colo astept sa mai creasca ramurele care sa umple ultimele ochiuri.

hempfield , recomandarea ta este sa astept pana in ziua 21 sa incep sa mai tai pe sub ScrOG ?
Eu ma gandeam sa tai cateva ramurele mici mai devreme ca sa incurajez pe cele care au de recuperat in spatiul ramas.
Nu e recomandat sa o stresez deloc acum in primele saptamani ?
Ideea este ca sunt cateva duzine de ramurele micute sub plasa care nu vad cum ar putea sa se dezvolte suficient.

Indica a fost un pic stresata cand am introdus-o inapoi in cabinet ,
se observa frunzele care au un light burn sau heat burn , nu imi dau seama care din ele .
Totusi creste consistent si nu imi fac probleme ca nu isi va umple si ea partea ei.

Am schimbat rezervorul de 5L cu un lighean de 25 L pentru autonomie ridicata si am confectionat un filtru artizanal
dintr-un filtru de hota impregant cu carbon activ si folosindu-ma de sugestia lui hempfield. :tiphat:
Mascheaza cam 80-90% din miros! si chiar era nevoie ...
O sa ma interesez in continuare de o solutie cu ionizator dar pana una alta face o treaba de nota 10.

Cam atat pentru moment . Multumesc pentru raspunsurile de pana acum si pentru entuziasm :woohoo:

Attachments

• IMG_20120912_040255.jpg
    IMG_20120912_040255.jpg
    101.2 KB · Views: 45
  • IMG_20120912_040313.jpg
    IMG_20120912_040313.jpg
    113.1 KB · Views: 46
  • IMG_20120912_040335.jpg
    IMG_20120912_040335.jpg
    89 KB · Views: 44
  • IMG_20120912_040607.jpg
    IMG_20120912_040607.jpg
    79.3 KB · Views: 43

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Recomandarea mea (si a oricarui crescator in sistem SCROG) este sa tai tot ce se afla sub plasa, mai ales ramurelele care nu au sanse sa razbeasca. Depinde insa de tine cum vei face asta : unii taie totul o data, altii incetisor incetisor, cate o crenguta doua pe zi (eu sunt adeptul celei de a doua metode).

Trebuie sa te asiguri ca atunci cand privesti de jos in sus sub plasa sa nu mai vezi nici o frunza care atarna, nici o ramura crescuta aiurea.

All the plants were removed from the room and I did some minor pruning and alot of tying. They desperately need some major pruning, but that is gonna have to wait til day 21. According to Jrosek's posts, he found that pruning before 3 weeks was not productive.
https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=3375474&postcount=39
Recomandarea cu ziua 21 este facuta (din cate mi-am dat eu seama) pentru folosi la maxim energia acumulata de plante in frunzele mari, tinand cont ca in primele 2-3 saptamani de flower planta trebuie sa creasca foarte mult. Asa ca mai bine ii lasi cele mai mari frunze (acolo unde fotosinteza e la nivel maxim, la fel si rezervele acumulate acolo) si le elimini treptat.

Frunzele de sub plasa vor disparea toate, iar cele de deasupra plasei trebuiesc aranjate in asa fel incat lumina sa patrunda cat mai adanc.

Succes in continuare !

Last edited:

Latest posts

Latest posts