What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Gradinaritul in general...fructe,legume.

MJgrow

Active member
Restul:

DSCF7291.jpg

DSCF7289.jpg

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Frumos... La mine ieri era primavara in toata regula, azi e potop... Asa ca n-am ce flori sa arat. La mine in gradina, de cand sunt eu nu am vazut vreun soarece, in schimb am vazut multi arici, soparle, pisici dar si lacuste mamut. Dar oricum, va veni si vremea buna...

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Frumoasa gradina

Acum sa vorbim despre inamicul #1

3648Marijuana_Happy_Bunnies_by_marijuana.jpg

Oryctolagus cuniculus

Aceste ierbivore mananca tot felul de plante verzi, in reprize ce ii tin ocupati toata ziua, mai ales cand nu se simt amenintati. Apoi produc bilutze din cand in cand pe care le mananca pentru a retine toate beneficiile nutritionale.
Ce e asa de misto la el? Carnea, blana si excrementele. De primele doua nu are rost sa vorbim. Dar excrementele ne intereseaza pentru culturile noastre organice.
Iepurii sunt niste ierbivore ce produc excremente ce pot fi folosite fara compostare. Exact baieti si fete. FARA COMPOSTARE. Atata timp cat iepuroiu primeste mancare curata, nu e bolnav si nu ia medicamente, bilutzele lui sunt perfecte pt marioara.
Ai grija de nea iepurache, tine-l departe de marioara, si el va avea grija de tine.

si pt cei ce vor sa composteze mateerial verde sau sa distruga dovezi... iepuroiu e aici sa va ajute ;)

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Vaai, ce scumpi sunt... Dar de prind vreunul prin gradina il jupoi de viu si-l fac friptura, muhaha ha ha ))

benq

Member
Din placerea de a planta cannabis acum 2 ani mi-am plantat arbursti fructiferi . Mure , coacaz agris catina si zmeura . Se pare ca anul asta ma voi bucura de recolta si chiar voi avea o recolta bogata. Voi incerca sa le comercializez sa vad cum merg pe piata si pe viitor as incerca si o afacere. Sunt foarte usor de intretinut . Recomand tuturor.
La vara voi incerca sa fac inghetata cu cannabutter din recolta mea :D

FiltruFRATE

Member
Ca să mă bag ca musca-n ... lapte. Achiziţionaţi seminţe româneşti, nu ungureşti sau din marile centre comerciale (hypermarket). Au o genetică foarte proastă şi am impresia că nu le prieşte clima balcanică.

M-am ars cu: roşii, castraveţi, cimbru, levănţică şi încă vreo 3.

O bază de date cu seminţe există în Suceava (google it) care oferă gratuit seminţe, cu condiţia de a încheia un contract în care sunteţi obligaţi să menţineţi seminţe nealterate la păstrare (sau o condiţie asemănătoare). Poate s-au schimbat între timp termenii şi condiţiile.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De ce ar trebui pastrate nealterate soiurile de plante 'domestice' ? Oare in felul asta nu ne bagam ca musca in lapte in socotelile mamei natura ? Tocmai diversitatea indivizilor dintr-o specie asigura rezistenta la boli si daunatori.

pagabboy

Active member
De ce ar trebui pastrate nealterate soiurile de plante 'domestice' ? Oare in felul asta nu ne bagam ca musca in lapte in socotelile mamei natura ? Tocmai diversitatea indivizilor dintr-o specie asigura rezistenta la boli si daunatori.

sincer eu cred ca serefera la altceva si anume soiurile 'domestice' sunt crescute de multi ani pe teritoriul tarii si s-au adaptat la mediul de crestere plus mai este si conservarea genelor care este destul de importanta. Majoritatea soiurilor de legume sau fructe din occident sunt atat de alterate genetic pentru productie masiva incat nu mai au aceleasi caracteristici ca fructul original. Exemplu il dau cu semintele de rosii sau gogosari pe care bunicamea le are din acelasi soi care-l creste in gradina de 50 de ani , acele fructe si legume au total alt gust si alta aroma fata de soiurile cumparate de pe piata si aduse din occident sau china .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
si totusi, uitati cu ce garantie vin boabele acelea:

Banca de Resurse Genetice Vegetale Suceava nu garantează identitatea şi integritatea materialului expediat sau exactitatea informaţiilor care însoţesc probele. De asemenea, nu sunt garantate calitatea, viabilitatea, puritatea sau starea fitosanitară a materialului.

marian123

Member
Castravetii mei Heirloom Organic soiul "Wautoma" crescuti in pamant de tara si am pus doar o mana de worm casting la radacina

O mica diferenta intre cei a lu' tataimiu (hybrid , soi normal ce se gaseste si prin piete) si cei ai mei (heirloom organic)

Castraveti.jpg

Castraveti2.jpg

:tiphat:

sznake

jarhead
...am "descoperit" ca susanul ala de-ti faci sosul tahini poate fi suplinit cu seminte de canna prajite... da, da, am atatea seminte cat sa-mi permit sa mai si prajesc din ele si sunt absolut delicioase!
Dar n-ai descoperit tu chestia asta ca se foloseau in felul asta de cand hau prin Asia... exista un amestec japonez de condimente pentru adaugat pe mancare in general. Amestecul contine predominant seminte de susan si seminte de canepa..

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pentru cei care se pregatesc de outdoor, iata o planta pe cat de valoroasa din punct de vedere alimentar, pe atat de utila in camuflarea plantelor de cannabis : Quinoa

450px-Chenopodium_quinoa_greens.jpg

Quinoa e foarte inrudita cu ... loboda (de fapt fac parte din aceasi familie).

Atriplex_hortensis_cleaned_Sturm.png

Avand in vedere ca sta verde (sau rosie) pana toamna tarziu si poate creste pana la 2m, avand si o , poate camufla chiar si cele mai tarzii strainuri care termina pe la noi.

De unde si vorba ... "te plimbi ca Voda prin loboda" :joint:

Seamana cu ceva cunoscut ?

attachment.php

http://www.youtube.com/watch?v=JUXl-Qw8p6I

[YOUTUBEIF]JUXl-Qw8p6I[/YOUTUBEIF]

Attachments

• MSBenitez.jpg
    MSBenitez.jpg
    167.1 KB · Views: 30
Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar ce faci daca tocmai quinoa atrage atentia si face lumea sa se apropie? eu as avea grija cu orice leguma sau planta noua, nemaintalnita in aceea zona. sigur lumea o sa aiba intrebari si o sa vrea sa se apropie, ca asa-i curiozitatea omului. ("Ia sa vad eu ce mai cultiva nea Fanica, ia uite are o loboda cat casa, ma duc sa-l iau la intreabari, poate imi da si mie seminte pentru la anu..")

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
M-am exprimat eu gresit: plecand de la Quinoa si vazand ca e inrudita cu loboda noastra cea de toate zilele si amintindu-mi ca de obicei crestea salbatica peste tot in curtea bunicilor, m-am gandit ca se poate folosi loboda pentru camuflaj.

P.S. Nu stiu ce-am avut azi, dar exprimarea nu a fost punctul meu forte :biggrin:

hamstorgg

Member
Curiozitatea se evita simplu, o diminuezi cu distanta. Adica cu cat mai departe lucrezi de oras si de oameni, cu atat mai sigur. Spre exemplu Emerald Triangle din L.A California. Nimeni nu se duce hiking acolo pentru un motiv..ursi grizzly si cultivatori care te impusca daca te aproprii de crop-ul lor :) Scuze de off-topic, revenind la subiect, eu as folosi ceva mai practic. Sunt plante care miros putred cand se afla in flowering.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dracunculus_vulgaris, miroase a hoit neinsufletit de 2 saptamani :-(. Din cate stiu, ii plac zonele aride (originar din Grecia).

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Din cate vad eu, planta asta este foarte asemanatoare (de fapt chiar fac parte din aceeasi familie ) cu o planta la fel de dizgratioasa care prospera pe plaiurile mioritice in zonele impadurite: Rodul Pamantului http://en.wikipedia.org/wiki/Arum

547px-Arum_maculatum_0_700.jpg

450px-Arum_sp._in_Pakke_Tiger_Reserve.JPG

Copil fiind, intr-o mica excursie printr-o zona subcarpatica, am observat ca pe marginea drumului erau foarte multe astfel de plante si fiind atras de aspectul lor neobisnuit am zis sa culeg una - mare greseala, pentru ca de indata ce am rupt-o mi-a umplut mainile de o zeama imputita, iar mirosul a persistat mult timp. Toata chestia e ca planta nu e mare, iar animalele stiu sa o ocoleasca, in schimb atrage o sumedenie de insecte scato/necrofage.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu pot sa ma abtin de la un off-topic : daca iti camuflezi plantutele cu asa ceva sigur nu o sa le descopere nimeni :laughing:

X

xplodbleu

:) Nu ar merge cateva plande din astea carnivore puse prin sera sa prinda daunatorii gen gandaci de colorado ? :))

Latest posts

Latest posts